«Ξεπουλάνε» και τα Εθνικά για να παραμείνουν στην εξουσία

Σου λένε από την κυβέρνηση ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων. Ότι ενδεχομένως να έχουμε και οριστική διευθέτηση του ονόματος.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις; Βγαίνει ή όχι ένα επιφώνημα τρόμου τύπου «ωχ, τη βάψαμε;»

Η εξωτερική πολιτική, όπως και η οικονομία, τα κοινωνικά θέματα κ.λπ. δεν είναι στα ατού αυτής της κυβέρνησης. Παίρνει βραβείο στην απάτη, τον Γκαιμπελισμό, την ασυδοσία και την αδίστακτη αντιμετώπιση των θεμάτων. Όμως, στην επίλυση σύνθετων και ιδιαίτερα κρίσιμων προβλημάτων, βρίσκεται κάτω από τη βάση.

Υπάρχουν τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες περίεργες κινήσεις γύρω από το Σκοπιανό. Οι Αμερικανοί πιέζουν να λυθεί το θέμα γιατί θέλουν να βάλουν τη χώρα στο ΝΑΤΟ και να δημιουργήσουν ένα ακόμη προγεφύρωμα προς ανατολάς.

Αίφνης, οι αλυτρωτικές κορώνες των Σκοπιανών έχουν κοπάσει, ο Γκρουέφσκι είναι ένα βήμα πριν από τη φυλακή, η νέα ηγεσία της χώρας κάνει βήματα προσέγγισης προς την Ελλάδα. Πρόσφατα είπαν ότι τα προηγούμενα χρόνια έκαναν λάθος που «τσίγκλιζαν» συνεχώς την Αθήνα και τώρα πρέπει να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους οι δύο χώρες.

Μέχρι και τα αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου και του Φίλιππου είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν, εκεί έφτασε η ξαφνική αγάπη τους για την ιστορία.

Και από εκεί που δεν το περιμένεις, έγινε επανέναρξη των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη με τον Μ. Νίμιτς να είναι με το ένα πόδι στον τάφο αλλά να συνεχίζει να προσπαθεί να βρεθεί λύση στο όνομα.

Τι να σημαίνουν όλα αυτά, αν υπολογίσει κανείς και την ξαφνική σπουδή της ελληνικής πλευράς να δώσει λύση στο λεγόμενο «Μακεδονικό;»

Το πρώτο που μπορεί να σημαίνει είναι ότι το πρόσφατο ταξίδι του Τσίπρα στην Ουάσιγκτον στέφθηκε από… απόλυτη επιτυχία (για τους Αμερικανούς). Οι φήμες λένε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε τα πάντα στον Τραμπ με αντάλλαγμα την… χαλαρή ουδετερότητα του ΔΝΤ στην υπόθεση της οικονομίας. Γι’ αυτό δεν βλέπουμε καμιά πίεση για το χρέος ή για νέα μέτρα, γι’ αυτό και η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε χωρίς να χυθεί αίμα και σε χρόνο – ρεκόρ. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας, εκτός από την αγορά τωνF-16 για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, έδωσε «λευκό χαρτί» και για άλλα θέματα. Μεταξύ αυτών και το Σκοπιανό για το οποίο ακούγεται ότι θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Στην πρόσφατη τετραμερή στο Βελιγράδι ο Τσίπρας δήλωσε:

«Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου,αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες».

Δηλαδή τι μας λέει ο Τσίπρας; Ότι ναι μεν δεν είναι μοναδικοί απόγονοι οι Σκοπιανοί αλλά είναι απόγονοι μαζί με άλλους;

Φαίνεται ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις στο Μαξίμου. Φαίνεται ότι πάμε σε μια συζήτηση εντός του 2018 που θα καταλήξει σε ονομασία με τον προσδιορισμό «Μακεδονία». Χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς, αυτό θα το μάθουμε σύντομα.

Αλλά, αν υποψιαστούμε ότι παρέδωσαν τα «κλειδιά» της χώρας στους δανειστές για να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε τρόπο, τότε θα έχουμε κι άλλες δραματικές εξελίξεις.

Εκτός κι αν ποντάρουν κι αυτή τη φορά στην κοινωνική «αφασία», τη λήθη, την αδιαφορία για θέματα που δεν αφορούν την τσέπη μας.

Το θέμα είναι ότι δεν τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Αυτοί μπορεί να αλλάξουν και την ονομασία της Θεσσαλονίκης.

antinews.gr

loading...

3 thoughts on “«Ξεπουλάνε» και τα Εθνικά για να παραμείνουν στην εξουσία

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΣΧΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.Ε,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΧΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ…………….

  2. Ποιος στο διαολο ειναι ο τσιπρας και η παρεα του που θα αποφασισουν για την τυχη της ιστοριας μας?Απατριδες,εθνομηδενιστες και θα τους γραψει με μελανα γραμματα η ιστορια.Αντε και στα τσακιδια,σας ψηφισαμε για να ολοκληρωσετε την καταστροφη της χωρας.Κριμα εμεις φταιμε.

  3. ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΤΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΗΔΕΣ.ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ Η ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ.ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ,ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΛΗΔΩΝ,ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.ΜΑΚΡΥΑ………..

Comments are closed.