Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής: Ανησυχούμε για την επόμενη μέρα

«Η ΔΕΗ τράβηξε την πρίζα στη Χαλυβουργική και έπεσε το απόλυτο σκοτάδι. Διακόσιοι εργαζόμενοι αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα. Ευελπιστούμε ότι
αυτού του βεληνεκούς επίθετο”Αγγελόπουλος” θα κάνει κάποια κίνηση προκειμένου να διαπραγματευτεί την οφειλή του προς τη ΔΕΗ και να επανασυνδεθεί το ρεύμα» δήλωσε ο κ. Γκρεγκ , τονίζοντας ότι «η οφειλή της Χαλυβουργικής προς τη ΔΕΗ είναι 32 εκατομμύρια ευρώ και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να γίνει κάποιος διακανονισμός για να λυθεί πρόβλημα».
Όπως επισήμανε ο κ. Γκρέγκ, «η χαλυβουργική από το 2003 έως το 2009 που ολοκλήρωσε τις επενδύσεις της σε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Από το 2012 δεν μπορούσε να συντηρηθεί γιατί δεν είχε άλλα χρήματα και αναγκάστηκε το ενεργοβόρο κομμάτι που ήταν οι ηλεκτρικοί κλίβανοι, να τους σταματήσουν από το 2012».

«Από το 2012 όλες οι χαλυβουργίες είχαν σοβαρό πρόβλημα με το ενεργειακό κόστος. Δυστυχώς για τις βιομηχανίες αυτές δεν μπορούσαν να αντέξουν το ενεργοβόρο κόστος- και με την πτώση της οικοδομής και των δημοσίων έργων- αναγκάστηκαν να ρίξουν τη συχνότητα της παραγωγής. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, έγιναν αντεργατικά μέτρα και μειώσεις μισθών που δυστυχώς για εμάς είναι πολύ δύσκολο να αντέξουμε με όλα αυτά που βιώνουμε ως πολίτες», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Γκρεγκ εξέφρασε την ελπίδα «να τελεσιδικήσει η δικαστική διαμάχη που έχει η οικογένεια Αγγελόπουλοι προκειμένου να ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος συνεχιστής της μεγάλης βιομηχανίας που πρωτοστατούσε τόσα χρόνια στην οικονομία, βιομηχανία, τοπική κοινωνία και στις θέσεις εργασίας».

loading...