Πόσο έτοιμος είναι ο Τσίπρας να τα σπάσει με την «πελατεία» του;

Είναι σε όλους γνωστό ότι η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα. Είναι επίσης γνωστό ότι το τελευταίο αποκούμπι του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα είναι οι υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Εξ’ ου και τα δωράκια του Σκουρλέτη σε εργαζόμενους των ΟΤΑ με μπόνους και διάφορα επιδόματα που αυξάνουν το μισθό.

Αυτά πρέπει να τα θυμόμαστε διότι έρχεται η τρίτη αξιολόγηση που δεν θα είναι καθόλου… βόλτα στον κήπο, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.

Η επόμενη αξιολόγηση με τους δανειστές θα πρέπει να κλείσει μέσα στο 2018, αν κι όπως έχουμε δει ο χρόνος για τον Τσίπρα είναι σχετικός. Υπάρχει πληροφορία μάλιστα ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση τα βρει δύσκολα να σπάσει στα δύο και όλα να κλείσουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, δηλαδή του χρόνου το καλοκαίρι. Με τον τρόπο αυτόν, εκτιμούν, θα δοθεί ισχυρό μήνυμα στις αγορές καθώς τότε θα βγει πραγματικά η χώρα και θα διεκδικήσει δανεικά με χαμηλά επιτόκια.

Τι γίνεται όμως μέχρι τότε; Τα μέτρα που προβλέπει η τρίτη αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολα και μπορεί να αυξηθούν, ανάλογα με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Όμως, αυτά τα μέτρα θα έχουν πολύ σοβαρό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση καθώς εκτιμάται ότι θα διαρραγεί η σχέση που έχει με τον δημόσιο τομέα και κυρίως με τους συνδικαλιστές.

Για παράδειγμα ένα δύσκολο θέμα είναι ο τρόπος που αποφασίζεται μια απεργία. Ο περιορισμός των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών μπορεί να είναι σωστός, αλλά αυτό πες το στους συνδικαλιστές. Η τρόικα προωθεί τα συμφέροντα των ξένων που θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και δε θέλουν απεργίες. Το να βρίσκεται πανελλαδικά το 50% συν ένα δεν είναι καθόλου εύκολο για την κήρυξη μιας απεργίας. Οπότε θα έχει πολλές πιέσεις η κυβέρνηση να μην αποδεχθεί την αλλαγή του καθεστώτος.

Τι θα γίνει άραγε με την απαίτηση των δανειστών για πλήρη ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών και των Γραμματειών όπως αυτής για τα έσοδα; Τι θα γίνει με το αίτημα για διορισμό γενικών γραμματέων στα υπουργεία που δεν θα είναι κομματόσκυλα αλλά θα λειτουργούν ανεξάρτητα από τον εκάστοτε υπουργό; Να μην αλλάζουν δηλαδή διαρκώς ώστε να υπάρχει συνέχεια στη δουλειά που γίνεται, ανεξαρτήτως της κυβέρνησης και βεβαίως ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων.

Υπάρχει και το θέμα της Δικαιοσύνης με μέτρα ταχύτερης απονομής της, κι εκεί θα υπάρξει πολύ γκρίνια. Γενικώς, ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα είναι σωστός, όμως, προσκρούει στα συμφέροντα που υπάρχουν, στις συνδικαλιστικές αγκυλώσεις και στην ανυπαρξία θέλησης να αλλάξει το κράτος. Για παράδειγμα τι θα γίνει με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που ουσιαστικά μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μερική άρση της μονιμότητας;

Όλα αυτά είναι ο πυρήνας αυτής της αξιολόγησης και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα δουν την κυβέρνηση να καλείται να τα υπογράψει και να τα εφαρμόσει.

Πόσο έτοιμος είναι ο Τσίπρας να τα σπάσει οριστικά και αμετάκλητα με ό,τι του έχει απομείνει; Θα το δούμε τους επόμενους μήνες, όμως, μην απορήσει κανείς αν αυτή τη φορά δεν μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Μέχρι τώρα υπέγραφε ουσιαστικά μέτρα που τσάκιζαν τον ιδιωτικό τομέα. Τώρα που θα τα βάλει με το δύσκαμπτο δημόσιο θα τα καταφέρει; Ή θα είναι η αρχή του τέλους του, κι αυτοί που τον ανέβασαν στην εξουσία θα τον κατεβάσουν σύντομα;
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Ο Τσίπρας αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, από συστάσεως ελληνικού κράτους, ο πιό ανίκανος και διεθαρμένος.

  Να θυμηθούμε ότι ο θίασος ΣΥΡΙΖΕΛ:

  Μείωσε όλες τις συντάξεις, κατάργησε ΕΚΑΣ,
  κατάργησε ή μείωσε κοινωνικά επιδόματα,
  αύξησε φόρους και εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών,
  αύξησε ΦΠΑ, διόδια εθνικών οδών....

  Υποθήκευσε στους ξένους γιά 99 χρόνια όλη την δημόσια περιουσία.
  Ξεπούλησε λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα....

  Οι τιμές βασικών αγαθών ανηφορίζουν.

  Από την άλλη αυξήθηκε διαφθορά.
  Πρόσφατα χάρισε 48 ολόκληρα εκατ.
  στον Ιβαν.
  Ο Τσίπρας διόρισε με νόμο την γυναίκα του.
  Χιλιάδες διορισμοί εγκάθετων.

  Άνοιξε τις φυλακές, με τον νόμο Παρεσκευόπουλου, στους βαρυποινίτες εγκληματίες, που συνεχίζουν να δολοφονούν, ληστεύουν, βιάζουν, βασανίζουν.

  Η αριστερά των εκατομμυριούχων υπουργών, εκπροσωπεί ό,τι πιό αντιλαϊκό, σάπιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ....!!!!!

   http://epamhellas.gr/wp-content/uploads/2017/04/%CE%A4%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9C_15_%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.pdf

   https://www.epamhellas.gr/metavasi/index.html
   H μετάβαση - 5 βήματα για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και πραγματικά δημοκρατική

   Διαγραφή
 2. Κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να δικαιολογηθούν φορτώνοντας όλες τις ευθύνες στο δημόσιο τομέα ο οποίος πραγματικά έχει το μερίδιο που του αναλογεί σε υψηλότερα επίπεδο, όχι σε επίπεδο εργαζομένων.Στο ερώτημα λοιπόν γιατί δεν ορθοπόδησε ο ιδιωτικός τομέας αφού ο δημόσιος συρρικνώθηκε και έφτασε σε επίπεδα καλύτερα από το μέσο όρο της Ευρώπης προκύπτει αβίαστα η απάντηση ότι έχουμε ένα δημόσιο τομέα κρατικοδίαιτο που μόλις έκλεισαν οι κάνουλες από το δημόσιο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ο οποίος απαρτίζεται από κοπρίτες,φοροφυγάδες και μιζαδόρους ανίκανους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 15 Ιουλίου 2017 - 6:05 μ.μ. Κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να δικαιολογηθούν φορτώνοντας όλες τις ευθύνες στο δημόσιο τομέα ο οποίος πραγματικά έχει το μερίδιο που του αναλογεί σε υψηλότερα επίπεδο, όχι σε επίπεδο εργαζομένων.Στο ερώτημα λοιπόν γιατί δεν ορθοπόδησε ο ιδιωτικός τομέας αφού ο δημόσιος συρρικνώθηκε και έφτασε σε επίπεδα καλύτερα από το μέσο όρο της Ευρώπης προκύπτει αβίαστα η απάντηση ότι έχουμε ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα κρατικοδίαιτο που μόλις έκλεισαν οι κάνουλες από το δημόσιο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ο οποίος απαρτίζεται από κοπρίτες,φοροφυγάδες και μιζαδόρους ανίκανους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΟ-ΣΟΓΪΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ 300 ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ " ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ" ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΣΚΑΤΟ-ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΪ ΤΟΥΣ, ΟΙ Ε Ρ Ω Μ Ε Ν Ε Σ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΟ- ΣΟΓΪΑ ΤΩΝ ΕΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ Ε Ρ Α Σ Τ Ε Σ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΟ- ΣΟΓΪΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ.

  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΗΤΕΣ " ΑΘΩΟΙ" ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΣΤΟΝ " ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ" ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

  ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ " ΚΟΛΛΗΤΟΙ " ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΣΤΑ ΙΛΙΓΓΤΙΓΩΔΗ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΞΟΦΛΗΣΑΝ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο "ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ " ΤΟΜΕΑΣ.

  ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟ-ΔΑΝΕΙΑ, ΕΣΣΟ ΠΑΠΑΣ, Κ.Λ.Π

  Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ,ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΥΧΝΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,
  Ο ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ, ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ :

  " ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΦΑΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ....!"

  ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

  ΠΩΣ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ?? ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ....ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ= ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ " ΕΛΛΑΔΟΣ" = ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΚΟ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ:

  ΜΕ ΤΟΚΟ 35 % ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΕΚΔΩΣΑΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ !!

  ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ-ΥΠΟΥΡΓΩΝ- ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΤΣΙ ?

  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΤΝΤΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ
  ΡΟΤΣΙΛΝΤ !

  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

  Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΟΥΡΑ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ
  Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ.

  ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΤΡΑ.

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΤΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ Ο Χ Ι , ΠΟΥ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ " ΝΑΙ "

  ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

  ΑΓΓΤΕΛΙΚΗ
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟΥΣ "ΨΗΦΟΥΣ". ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ", ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΓΑΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΕΥΓΕ.

   Διαγραφή
 5. ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ.

  ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]