Οριστική απόφαση του τέως πρωθυπουργού – «Αίρει την όποια στήριξή του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Κ.Καραμανλής» – Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Ο τέως πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και η απόφασή του είναι οριστική, όπως μεταδίδουν στενοί συνεργάτες του.

Με αυτό τον τρόπο «αίρει την όποια στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας από αυτούς.

Πρόκειται για ένα βαρύτατο πλήγμα για τον Κ.Μητσοτάκη, καθώς η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι εκ του πολιτικού της DNA κυρίως… καραμανλική και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της είναι επίσης καραμανλικοί.

Η ενέργεια του τέως πρωθυπουργού θα ενεργοποιήσει ραγδαίες εξελίξεις και θα έχει σημαντικές συνέπειες στο εκλογικό αποτέλεσμα που θα πετύχει η ΝΔ.

Ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη διαχωρίσει την θέση του και την πολιτική του πορεία από τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου από τα Ανώγεια, στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση εναντίον της κυβέρνησης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, για το ζήτημα των υποκλοπών και ζήτησε «κάθαρση» του πολιτικού τοπίου. 

Επικαλούμενος αναφορές αλλά και πεποιθήσεις του Ι. Κεφαλογιάννη ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε να πέσει άπλετο φως, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”. 

Μάλιστα η παρέμβαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για το ότι έγινε σε εκδήλωση που αφορούσε τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, καθώς η Όλγα Κεγαλογιάννη, είναι μία από τους μνηστήρες για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηγεσία μετά τις εκλογές. 

Χαρακτηριστική είναι η μαντινάδα που είπε στο τέλος της ομιλίας του απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Κ.Μητσοτάκη:

«Άλλο το νασαι αετός 

Κι άλλο να τον κάνεις 

Άλλο το να θωρείς κορφές 

κι άλλο να τις φτάνεις» 

Είπε ο #Καραμανλης για τον #Μητσοτακη

loading...