ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*  

Είχα προαναγγείλει τα παρακάτω στο άρθρο μου της Κυριακής για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής (19:00 στο θέατρο Παλλάς), στην εναρκτήρια εκδήλωση του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς”!

Ο Αντώνης Σαμαράς ως γνωστόν μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το μέγα κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων, “φίλων”, αλλά και δημοσιογράφων, όταν η ελληνική κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση και όταν αυτή η κακουργηματική κυβερνητική πράξη έχει γίνει πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο και έχει θορυβήσει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, που ήδη ερευνούν την υπόθεση που αποπνέει καθεστωτική οσμή!

Δεν έχει μιλήσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν ο πρώην Γ. Γ. του Πρωθυπουργού και ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης αποδέχτηκε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε! Όπως επίσης παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων (προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη)!

Έτσι αναρωτιόμαστε, τελικά θα τολμήσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, να μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς”; Θα τολμήσει να καταγγείλει για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντεθνική πολιτική του ιδίου και της κυβέρνησής του; Θα τολμήσει να πει τα όσα είχε πει στις 23 Ιανουαρίου 2015 προς τον Αλέξη Τσίπρα;

Θυμίζουμε πως είχε πει:

«Κι ακούσαμε κι αυτό – αν είναι ποτέ δυνατόν – η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και όλα αυτά, να υπάγονται στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό λέγεται συγκέντρωση εξουσίας πέραν εκείνων που σου επιτρέπει μια Δημοκρατία, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο! Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, κ. Τσίπρα. Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα, κ. Τσίπρα!»!

Ή θα σιωπήσει προκειμένου να διαφυλάξει τα ήδη πενιχρά εκλογικά ποσοστά της ΝΔ;

Ωστόσο οφείλει να γνωρίζει, ότι πάνω από το κομματικό συμφέρον είναι το υπέρτατο συμφέρον της Πατρίδας μας!

Αλλά τελικά κι αν μιλήσει, πιο το ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Πατρίδα και τον λαό της, που βιώνουν τον χειρότερο Πρωθυπουργό όλων των εποχών;

Διερωτάται αν έγιναν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – υποκλοπές ο Αντώνης Σαμαράς;

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν αυτή η περιβόητη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως ήταν “άνθρακας …ο θησαυρός”!

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού παρουσία του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παραβρέθηκε προκειμένου να “φοβίσει” με την παρουσία του τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να είναι ήπιος και τρυφερός απέναντί του! Όπερ και εγένετο!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς ήταν γλυκανάλατος με μετρημένο πολιτικό λόγο!

Σε ένα ακόμη εναρκτήριο λόγο, ενός ακόμη αχρείαστου Ιδρύματος που φέρει το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς μάσησε τα λόγια του και μας είπε:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο αναμφίβολα για μία αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι΄ αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε κυρίως την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας είναι αυτή που θεμελίωσε την δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχθεί»!

Αλήθεια, τι τοποθέτηση είναι αυτή από έναν πρώην Πρωθυπουργό;

Διερωτάται ακόμη για το αν έγιναν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – υποκλοπές; Σε ποιον κόσμο ζει; Όταν όλη η Ευρώπη σείεται συθέμελα από αυτό το πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Περιμένει ακόμη απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό; Δεν τις έχει ήδη λάβει; Αφού δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν άκουσε! Αφού τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – υποκλοπές τις έκανε ο φούφουτος! Τις έκανε ο κανένας!

Περί του απορρήτου δεν πήρε τις απαντήσεις επί σειρά ημερών από τον “δικό” του Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος αποπέμφθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και οι “Καραμανλικοί” Στυλιανίδης και Κουτσούμπας! Τι δεν κατάλαβε ο Αντώνης Σαμαράς;

Ποιο ήταν το δικό σου σχέδιο Αντώνη Σαμαρά για την υπογεννητικότητα;

Αλλά ο πρώην Πρωθυπουργός στην ομιλία του μας τόνισε, ότι:

«…τους πρόσφυγες τους αγκαλιάζουμε, τους μετανάστες τους σεβόμαστε, αλλά το σύγχρονο δουλεμπόριο δεν μπορούμε να το ανεχθούμε»!

Μπα, τι μας είπε! Ποιους πρόσφυγες Αντώνη Σαμαρά; Αυτούς που έρχονται μέσω Τουρκίας, καταστρέφοντας τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα, για να δηλώνουν ότι γουστάρουν και άρα δεν είναι πρόσφυγες;

Ποιοι μετανάστες Αντώνη Σαμαρά; Αυτοί που ήρθαν ως φιλοξενούμενοι και έγιναν επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη και της δικής σου ΝΔ, μόνοι κάτοικοι, άρα και Ελλαδίτες;

Αλλά βέβαια, κάπου τα έχεις μπλεγμένα τα πράγματα, αφού μας είπες, πως:

«Χώρες που μαραζώνουν δημογραφικά, δεν πάνε πουθενά. Θεωρώ απαράδεκτη την άποψη ότι η λύση του δημογραφικού μπορεί να συνδέεται με το μεταναστευτικό. Απαιτείται εθνική πολιτική για να κάνουν οι Έλληνες παιδιά»!

Μα ο Πρωθυπουργός που στηρίζεις προς χάρη της ενότητας της ΝΔ δεν έχει ταχτεί επανειλημμένα υπέρ της πολυπολιτισμικότητας;

Εσύ τι έκανες ως Πρωθυπουργός; Ποιο ήταν το δικό σου εθνικό σχέδιο για την υπογεννητικότητα; Σήμερα γεννήθηκε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα που μαράζωσε την κοινωνία μας και θανατώνει το Έθνος μας;

Θεματοφύλακας είσαι της ενότητας της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ΌΧΙ όμως της ευημερίας του λαού και της Πατρίδας…

Αλλά δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί στα 70+ να επιδεικνύει πολιτική ανωριμότητα! Δεν μαθαίνει από τα λάθη του, παρ΄ ότι ο λαός τον εμπιστεύθηκε και τον έκανε Πρωθυπουργό, παρά το βεβαρυμμένο πολιτικό του μητρώο! Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, διαγράφοντας την Ντόρα Μπακογιάννη για την ανυπακοή της, αλλά φέρνοντας το δεύτερο Μνημόνιο ως Πρωθυπουργός, για τα μάτια (να ήταν και όμορφα;) της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (ποιος θα ξεχάσει το “ουδείς αναμάρτητος”;)!

Έτσι στην προχθεσινή του ομιλία συνέχισε να στηρίζει τα λάθη του! Δεν ξέχασε τον φίλο του Ευάγγελο Βενιζέλο και ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά και για τον οποίο είπε:

«Η Κυβέρνησή μας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο παραμένει παρακαταθήκη εθνικής συνεννόησης. Είμαστε η παράταξη που δίνει το παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή, που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και εν όψει των εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Είμαι παρών για τη μεγάλη παράταξή μας που της χρωστάμε πολλά και παρών για την πατρίδα μας που της χρωστάμε τα πάντα»!

Όχι Αντώνη Σαμαρά! Ο λαός δεν ξεχνάει ποτέ την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά/Βενιζέλου!

Γι΄ αυτό μπορείς βέβαια να ισχυρίζεσαι πως είσαι εγγυητής της ενότητας της ΝΔ, όμως δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ανήκεις στην πατριωτική δεξιά! Τα έργα κάνουν τον πολιτικό κι όχι τα λόγια! Και από δικά σου λόγια χορτάσαμε!

Να σου θυμίσω, επί παραδείγματι, πως έλεγες, ότι θα κόψεις όταν γίνεις Πρωθυπουργός τον ομφάλιο λώρο μεταξύ Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας! Εσύ όμως αυτόν τον ομφάλιο λώρο τον έσφιξες ακόμη περισσότερο, κάνοντας Υπουργό Δικαιοσύνης (2013-2015) τον πρώην Πρόεδρο Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου!

Τον δικό σου Μπάμπη, που σήμερα είναι Β΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Δηλαδή, δικοί σου πολιτικοί φίλοι στο προεδρείο της Βουλής, Υπουργοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και αρκετοί σημερινοί Βουλευτές!

Είσαι λοιπόν θεματοφύλακας της ενότητας της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη που μαράζωσε τον ελληνικό λαό και απεμπολεί, ως άλλος ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας!

Δεν είσαι όμως θεματοφύλακας της ευτυχίας και του χαμόγελου του ελληνικού λαού!

O φίλος και συνοδοιπόρος του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος…

Ας επανέλθω όμως στον φίλο και συνοδοιπόρο του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και ας του θυμίσω το πρόσφατο άρθρο μου!

«Οργή έχει ξεσπάσει στην ελληνική κοινωνία από την προσχηματική ανάγνωση του ΣτΕ για την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας των εν αναστολή ευρισκόμενων από την εργασία υγειονομικών, από τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο!

Ο οποίος ενεργεί ως πολιτικό μαξιλαράκι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ!

Σε άρθρο του λοιπόν, στα “Νέα Σαββατοκύριακο” μεταξύ άλλων μας λέγει:

«Όταν μια απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει διοικητική πράξη επειδή παραμερίζεται ως αντισυνταγματικό το νομοθετικό της θεμέλιο λόγω ελλιπούς αιτιολογίας του νόμου και παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας, η μεν διοικητική πράξη είναι πλέον άκυρη, ο νόμος όμως που παραμερίστηκε ως αντισυνταγματικός μπορεί να διορθωθεί με την προσθήκη εκείνων των στοιχείων (πχ τεκμηριωμένη μελέτη ή πρόσθετες εγγυήσεις) η έλλειψη των οποίων οδήγησε το δικαστήριο στη διάγνωση»!

Έτσι μπροστά σε αυτήν την γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή, κατά του πολιτικού, που στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2013 δήλωνε, πως:

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» και είχε πυροδοτήσει πολεμικό κλίμα στη Βουλή, χωρίς να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, αναζητήσαμε τον δικηγόρο και καθηγητή ΕΚΠΑ Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να έχουμε το σχόλιό του:

“ΝΑΙ, Υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα! Απαντάμε! Προς κάθε κατεύθυνση!

H απόφαση 2332/2022 του ΣΤΕ ναι μεν, υποδεικνύει στο ΝΟΜΟΘΕΤΗ ή στην ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΩΣ ΔΡΩΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ το πρακτέον, σαφώς δε, υποχρεώνει και την εκτελεστική εξουσία να επαναφέρει τα πράγματα στην προτεραία αυτών θέση. Στην κατάσταση δηλαδή που ήταν πριν τη θέσπιση της αντισυνταγματικής διάταξης (του ν. 4917/2022), αλλά και την έκδοση της ακυρωθείσης υπουργικής αποφάσεως [(Γ4β/Γ.Π.οικ.21912/14-4-2022 (Β΄ 1995/20-4-2022)].

Ποια είναι αυτή η προτεραία θέση των πραγμάτων για τους υγειονομικούς των δομών υγείας; Είναι, δια της εκδόσεως πράξεως ανακλήσεως της αναστολής, η επάνοδος των εργαζομένων στις θέσεις τους, στις δομές υγείας.

Θεωρώ ότι η Απόφαση 2332/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι απολύτως σαφής. Όσο δηλαδή η διοίκηση, υπαρχούσης της εν λόγω αποφάσεως του ΣτΕ, δεν έχει νέα επιστημονικά δεδομένα, που να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις δομές υγείας, δεν μπορεί να προβεί σε έκδοση νέας πράξης όμοιας με την ακυρωθείσα. Μόνο στη βάση νέων επιστημονικών δεδομένων και υπό την τήρηση των όρων της αρχικής αποφάσεως του ΣτΕ θα μπορούσε να επανέλθει. Τέτοια δεδομένα όμως σήμερα δεν υπάρχουν και ως προς αυτό αν κάνει το λάθος και προβεί σε εκ νέου τέτοια πράξη, θα είναι κι αυτή εκδοθείσα επί αντισυνταγματικής διατάξεως, αφού θα παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας. Άλλωστε, όπως τονίζεται στην απόφαση του ΣτΕ, “τα προσκομισθέντα στοιχεία της Διοίκησης δεν δικαιολογούν την παράταση της υποχρεώσεως προς εμβολιασμό”.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, η διοίκηση, όχι μόνο δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση 2332/22 του ΣτΕ, αλλά αντιθέτως υποχρεούται σε πιστή τήρηση της ακυρωτικής Σκέψης αυτής, ως προς την τήρηση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας και φυσικά στην επανόρθωση των πραγμάτων δια της ανάκλησης της αναστολής των υγειονομικών στις δομές και επανόδου αυτών, άνευ ετέρου.

Για το λόγο αυτό οι υγειονομικοί, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να προβούν άμεσα, Όχι με ΑΙΤΗΣΗ επανόδου στην υπηρεσία, αλλά με πρόσκληση προς το Υπουργείο, με την οποία θα το καλούν να προβεί σε έκδοση Πράξης ανάκλησης της Αναστολής και ένταξης τους στη θέση που κατέχουν. Με τη υπόδειξη δε, να τους καταβληθούν όσα τους οφείλονται και με κάθε επιφύλαξη για τα περαιτέρω.”»!

Αλλά μήπως φίλος και συνοδοιπόρος του Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Ο οποίος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ζήτησε την αποστρατικοποίηση των νησιών μας;

Τα νησιά μας που αποστρατικοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας βαριά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον τοποθέτησε στο προεδρείο της διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ως γραμματέα, με πρόεδρο την Ντόρα Μπακογιάννη και αντιπρόεδρο τον Γιώργο Κατρούγκαλο!

Τον Ανδρέα Λοβέρδο, που τον έκανε Υπουργό στην κυβέρνησή του ο Αντώνης Σαμαράς!

Ας σε κρίνει ο Θεός Αντώνη Σαμαρά…

Επιστρέφοντας στην εκδήλωση του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά, να πούμε πως έδωσαν το παρών, πολλοί φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού! Όχι γιατί είδαν φως και μπήκαν, αλλά γιατί προσκλήθηκαν από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά!

Όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, που οι εξωθεσμικοί διεθνείς παράγοντες τον έχρησαν Πρωθυπουργό! Όπως ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας! Καθώς και πολλοί, πολλοί άλλοι…

Έτσι, ο πολιτικός Αντώνης Σαμαράς έχει οριστικά τελειώσει για τον ελληνικό λαό! Ας έχει ζωή, ο άνθρωπος Αντώνης Σαμαράς και ας κριθεί δίκαια μια ημέρα από τον Δημιουργό Θεό μας, όπως και όλοι εμείς!!

loading...