Τσακαλώτος για Βαρουφάκη: Άλλαξε το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν χρειάζεται να ανησυχώ - ΒΙΝΤΕΟ

«Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια προσέχουν τα λόγια του. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του, και αυτό είναι
ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.
«Πρέπει να σας πω ότι πριν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχα μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τον φίλο μου, τον Γιάνη τον Βαρουφάκη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
«Δηλαδή, είχα μείνει με την εντύπωση ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι εφημερίδες, τον θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη καταγγελία και μια μεγάλη έρευνα της εποχής του», είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:
«Τώρα καταλαβαίνω ότι ίσα-ίσα, τα λόγια του Βαρουφάκη τα προσέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια. Ότι οι εφημερίδες που τον κατηγορούσαν, λένε όλα τα λόγια του. Ούτε και ποσοστά να έπαιρναν δεν θα τα αναπαρήγαγαν τόσο πολύ, ασχέτως αν ήταν ένα βιβλίο που βγήκε πριν από τρεις μήνες. Θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι πολύ καλά τα λέει ο κ. Βαρουφάκης και πρέπει και ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Στουρνάρα γι’ αυτά που έλεγε πριν για την έξοδο στις αγορές. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν χρειάζεται, ούτε να ανησυχώ, ούτε να στενοχωριέμαι πια - και αυτό είναι ένα βάρος που έχει βγει από πάνω μου».
Δείτε το βίντεο:

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Υπουργάρα μας!!!! Ποιος ήρθε στην Ελλάδα; Η Σκάρλετ. Τρέχα μπας και κάνεις καμιά επένδυση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αξία του Εθνικού Νομίσματος και το Ισοζύγιο Πληρωμών...
  Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

  Οι Συναλλαγές μας με τους Ξένους / Εξωτερικό Εμπόριο
  Από εδώ πηγάζει η πηγή του φόβου των Ελλήνων για την δραχμή, με την έννοια, πως θα μπορούμε να αγοράζουμε οτιδήποτε θέλουμε από το εξωτερικό, αφού η δραχμή δεν θα έχει αξία. Αν ρωτήσετε γιατί δεν θα έχει αξία παίρνεις απίθανες απαντήσεις άσχετες με το θέμα.

  Ακούς, ας πούμε, ότι δεν έχουμε χρυσό. Αν τους πεις ότι δεν χρειάζεται ούτε ένα γραμμάριο χρυσό για να εκδώσεις χρήμα σε κοιτούν με δυσπιστία και πολλοί με φόβο. Κατάλοιπα βαρβαρικών εποχών που ζουν ακόμα στον 21ο αιώνα. Πάντως ο φόβος που καλλιεργείται στους Έλληνες, από το κατεστημένο του ευρώ, έχει στον πυρήνα της αυτή την αντίληψη. Η δραχμή δεν θα έχει αξία, πράγμα που καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων στον εαυτό τους.
  Φυσικά μια πρόχειρη παρατήρηση στο ότι λένε θα ήταν, πως οι 186 χώρες από τις 205 που παρέλασαν πριν λίγο καιρό στο Ρίο συναλλάσσονται μεταξύ τους, αλλά και με τις υπόλοιπες 19 χώρες που ανήκουν στη ευρωζώνη (σύνολο 205 αν δεν κάνω λάθος). Για να συναλλάσσονται πάει να πει ότι έχει αξία το νόμισμα τους, καίτοι η πλειοψηφία αυτών των χωρών δεν έχει χρυσό. Άρα η δραχμή γιατί να μην έχει αξία;

  Ας πάμε καλύτερα στα οικονομικά.
  Οι συναλλαγές μεταξύ χωρών αποκαλούνται διεθνείς εμπορευματικές συναλλαγές. Οι εξαγωγές δηλώνουν εμπορεύματα και υπηρεσίες που παρήχθησαν στη χώρα για να φύγουν από την χώρα, ενώ οι εισαγωγές είναι υπηρεσίες και εμπορεύματα που παρήχθησαν σε ξένες χώρες που εισέρχονται στη χώρα. Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν κόστος για τους κατοίκους της χώρας, επειδή εκφράζουν κεφάλαιο, εργασία και πόρους τους οποίους οι κάτοικοι δεν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για να παράγουν προϊόντα που οι ίδιοι αλλιώς θα κατανάλωναν.


  Οι εισαγωγές είναι πραγματικό όφελος με την έννοια ότι έρχονται απ έξω και καταναλώνονται από τους κατοίκους τη χώρας. Με αυτή την έννοια αν οι εισαγωγές είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές τότε ο υλικός βιός των κατοίκων της χώρας είναι σαφώς καλύτερος. Οι εξαγωγές μπορούν να θεωρηθούν ως το κόστος των εισαγωγών.
  Οι χρηματικές συναλλαγές δεν θεωρούνται ως εξαγωγές ή εισαγωγές. Αντιπροσωπεύουν χρηματικές ροές από και προς την χώρα και έχουν επίπτωση στην συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας με τα αλλά νομίσματα.

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...!!!!
  http://greek-macgyver.blogspot.gr/2017/07/blog-post_28.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΝΩ ΟΙ ΓΥΦΤΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΩΖΟΣ ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΚΛΠ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ!!!
   ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ 200 ΔΙΣ ΑΕΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 750 ΤΡΙΣ ΑΡΧΙΔΟΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ ΖΩΑ

   Διαγραφή
 3. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ......ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ARTOPICI.ΗΡ..ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 30......ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΑΣ.....ΠΡΟΣΟΧΗ........ΚΟΚΚΙΝΗΣ......ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτά που λες Ευκλείδη για... το φίλο σου και την αντιπολιτευση, μπορούν και να αντιστραφούν έτσι δεν είναι; Δηλαδή κάποτε εσείς ήσασταν που τον παρουσιάζατε στο λαό ως ΘΕό, ως τον καλύτερο οικονομολόγο, ως τον άνθρωπο που χτυπησε το χέρι στο τραπέζι στους Γερμανούς, κι ο Τσίπρας έβγαινε και έλεγε ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Και σήμερα; Μας λέτε ακριβώς τα αντίθετα. Σε τι διαφέρετε λοιπόν ακόμη και σ' αυτό το ζήτημα απ' την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης; Σε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]