“Παρέλαση” Πρωθυπουργών στο Νταβός…

Την Παρασκευή το πρωί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Νταβός, στην ελβετική πόλη, στις ελβετικές Άλπεις, σε ένα παραθεριστικό θέρετρο με υψόμετρο 1.560 μέτρων, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Φόρουμ και όπου συναντιούνται πολιτικοί και επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο! Δηλαδή μιας άλλης μορφής “Λέσχη Μπίλντερμπεργκ”!

Έτσι πληροφορούμαστε πως έγινε συνάντηση του Πρωθυπουργού μας με τον Philipp Hildebrand Αντιπρόεδρο της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο! Που το χαρτοφυλάκιο της πλησιάζει τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια! Και ο οποίος υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό μας του χάρισε σε κοινή θέα ένα “καθρεφτάκι”! γιατί έτσι μπορεί να εκληφθεί το καλωσόρισμα του Αντιπρόεδρου της BlackRock στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

« Η Ελλάδα είναι η οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη»!

Αλήθεια, γιατί ο ελληνικός λαός δεν “εισπράττει” αυτήν την επίδοση της οικονομίας μας;

Γιατί όλη η κυβερνητική προσπάθεια επενδύσεων από το εξωτερικό έχει αποτύχει;

Είναι δεδομένο, πως οι εκτιμήσεις του διεθνή παράγοντα στο Νταβός άλλα θα πει με κλειστές τις θύρες στον Πρωθυπουργό μας!

Τα οποία θα τα “εισπράξουμε” το αμέσως χρονικό διάστημα!

Ωστόσο, όλοι οι Πρωθυπουργοί μας, διαχρονικά και από εκεί προφανώς παίρνουν εντολές για το ξεπούλημα της Ελλάδος και το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού!!

Αναστάτωση στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ…

Συνεχίζεται η αναστάτωση, η αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κατά του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι παραιτήσεις στελεχών συνεχίζονται, ενίοτε και με αιχμηρές τοποθετήσεις, όπως διαβάζουμε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ Fantomas.gr:

Νέα παραίτηση ήρθε να ταράξει τα “εσωκομματικά νερά” του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ο Παντελής Περιβολάρης, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό Καστοριάς, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, τις απολύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη σε όσους δεν στήριξαν τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και καταγγέλλει την επικοινωνιακή αστάθεια του κόμματος, που όπως αναφέρει: «Αδυνατώ να καταλάβω τη στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία ενόψει των εκλογών. Τη μία ημέρα “αυτόνομη πορεία”. Την άλλη ημέρα “Κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή”.

Ο πρώτος είναι οι σχεδιαζόμενες περαιτέρω απολύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι λογικές να φύγουν οι παλαιότεροι να έρθουν “τα δικά μας παιδιά” ιστορικά ήταν ξένες προς το ΠΑΣΟΚ και ανήκαν στην γλώσσα άλλων πολιτικών κομμάτων. Ευελπιστώ ότι η δική μου αποχώρηση θα βάλει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αδυνατώ να καταλάβω τη στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία ενόψει των εκλογών. Τη μία ημέρα “αυτόνομη πορεία”. Την άλλη ημέρα “Κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή”. Την επόμενη ημέρα ταύτιση του πολιτικού μας λόγου με τον Σύριζα και πάει λέγοντας. Κλείνοντας θέλω να σου ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

“Λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είναι πρακτικές που συμβαίνουν αλλού και όχι στο πιο δημοκρατικό κόμμα που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου”, αναφέρει εκτοξεύοντας πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ…

Όλη η επιστολή του κ. Παντελή Περιβολάρη στον fantomas.gr!

Αλλά διαβάζουμε και στο διαδικτυακό πόρταλ των Παραπολιτικών:

“Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, ανέφερε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, αποχωρώντας από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

«Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή μιας δύσκολης εκλογικής χρονιάς, με αλλεπάλληλες διπλές αναμετρήσεις, από τις οποίες θα προκύψει νέα κυβέρνηση αλλά και νέες διοικήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που εδώ και 12 χρόνια υπηρετώ ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά και Περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά σήμερα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται, δέχθηκα άκρως τιμητικές προτάσεις για την συμμετοχή μου στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές, τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Πειραιά», αναφέρει στη συνέχεια.

«Τιμώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών του Πειραιά που με εξέλεξαν στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό ”Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” και τον Γιάννη Σγουρό, θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιζόμενος με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Πειραιωτών, όπως άλλωστε έκανα όλα αυτά τα χρόνια, όταν άλλοι επέλεξαν να αποστατήσουν από την Παράταξή μας, στηρίζοντας τον κ. Πατούλη, μετακομίζοντας παράλληλα στην κεντρική πολιτική σκηνή», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Παραμένω πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στηρίζοντας ενεργά την απαίτηση και την αγωνία των πολιτών και των γενιών που έρχονται για τη δημιουργία ενός προοδευτικού σύγχρονου κράτους Πρόνοιας, μιας Κοινωνίας Αλληλεγγύης με δικαιοσύνη, ευαισθησία και ανθρωπιά», καταλήγει.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιάννης Σγουρός εδώ και μήνες έχει ανακοινώσει την ανεξάρτητη εκ νέου κάθοδό του στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς ωστόσο ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να έχει υποστηρίξει – ακόμη – αυτήν την κάθοδο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ!!

Το γνωρίζετε αυτό, Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε;

Φθάνουν στ΄ αυτιά μας πολλές καταγγελίες από διάφορες γωνιές της Αθήνας, πως ιεράρχες Εκκλησιών, πέραν των εκκλησιαστικών τους καθηκόντων, επιδίδονται σε promotion (διάδοση, διάχυση πληροφοριών, απόψεων, ιδεών) πολιτικών προσώπων!

Έχει γνώση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος γι΄ αυτές τις ανίερες μεθοδεύσεις;

Γιατί, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν επιτρέπεται ο όποιος σκανδαλισμός του χριστεπώνυμου ποιμνίου των Ιερών Ναών μας!

Θα ήταν ωστόσο, πολύ χρήσιμο μια εσωτερική εγκύκλιος από την Αρχιεπισκοπή των Αθηνών!

Δεν νομίζετε, λόγω και του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο;;

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

loading...