Σε ΑΕΙ μετονομάζονται άμεσα τα ΤΕΙ

Με απόφαση του Υπουργού Παιδέιας, κ Κώστα Γαβρόγλου, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μετονομάζονται σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα που βγήκε από την τελευταία σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ.

Οι αλλαγές θα είναι συνολικές αφού πέραν της ονομασίας, η συνέλευση των ιδρυμάτων θα γίνει σύγκλητος, ο πρόεδρος - πρύτανης,ο διευθυντής της σχολής-κοσμήτορας και οι διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ όπως και συμβαίνει στα πανεπιστήμια. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι αν θα υπάρχει μισθολογική ισότητα ανάμεσα στα δύο μέχρι πρότινος "είδη" ιδρυμάτων.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Καθημερινή" ο πρόεδρος της συνόδου και πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας: «Η σύνοδος εξέφρασε ικανοποίηση και δικαίωση για τη γενναία απόφαση της αλλαγής της ακαδημαϊκής ονοματολογίας που αφορά τους καθηγητές, στα μονοπρόσωπα και στα συλλογικά όργανα, καθώς και στην ενιαία ορολογία των ΑΕΙ και πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό και σημειολογικό βήμα προς την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Η διάκριση ήταν στα όρια της γελοιότητας, από τη στιγμή μάλιστα που τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως και τα πανεπιστήμια
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. καλα εκει καταληγουν τα τελευταια κατακαθια που δεν μπορεσαν να μπουν οπουδηποτε με βαθμο 4 και 5 και θα τα κανουνε ΑΕΙ? α ρε ο κουμμιυνισμος ειδες τι κανει? συντηρητης μανουαλιων και αλλων εκκλησιαστικων σκευων αποφοιτοι ΑΕΙ θα ειναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]