Δεν έμειναν αναπάντητες οι τουρκικές προκλήσεις - Μολών Λαβέ η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι προειδοποιήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία
- Τόσο σήμερα το πρωί όσο και το απόγευμα της Τρίτης το ελικόπτερο που τον μετέφερε στα ακριτικά μας νησιά δέχθηκε παρενοχλήσεις από τους τούρκους!
- «Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας είναι το «Μολών λαβέ», είπε από τον Αη Στράτη
- «Δεν υπάρχουν ούτε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ούτε αμφισβητήσεις οι οποίες κινούνται μεταξύ παραλογισμού και γελοιότητας», είπε επίσης μιλώντας στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην Λήμνο


Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε σήμερα και από τον Αη Στράτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Μετά την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, δήλωσε:

«Η ιερή μνήμη του ηρωϊκού Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά εκπέμπει πάντοτε προς κάθε κατεύθυνση το εξής μήνυμα: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Και φυλάσσουν πάντοτε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, αλλά και τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ιερή του μνήμη όμως εκπέμπει κι ένα άλλο μήνυμα προς κάθε έναν που προκαλεί και, κυρίως, προς κάθε επίδοξο εισβολέα. Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: «Μολών λαβέ».

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Λήμνο, είπε:

«Εδώ στη Λήμνο θέλω να σας μεταφέρω ένα μήνυμα, μήνυμα όλου του Λαού μας, μήνυμα όλων των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων, μήνυμα προς εσάς: το μήνυμα της υπερηφάνειας. Γι’αυτό που είστε. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Και μήνυμα βαθιάς εκτίμησης. Ναι, εκτίμησης και σεβασμού σε καθέναν από εσάς γιατί έχετε αποδείξει το μεγαλείο της ψυχής, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ένα μεγαλείο το οποίο αποτελεί πλέον δίδαγμα για πολλούς».


Και συνέχισε: «Ο τρόπος που εμείς οι Έλληνες και ως Ευρωπαίοι έχουμε στηρίξει τα εθνικά μας θέματα δεν μπορεί πλέον να αμφισβητείται με κανένα τρόπο. Το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό του βεβαίως, και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο καθορίζουν, ας το πω έτσι, τις συντεταγμένες πάνω στις οποίες τα εθνικά μας θέματα που είναι και ευρωπαϊκά θέματα μπορούμε και πρέπει να τα υποστηρίξουμε. Και αυτό πράττετε εσείς. Αλλά να ξέρετε ότι όλοι αναγνωρίζουν τούτη την στιγμή ότι δεν υπάρχουν ούτε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ούτε αμφισβητήσεις οι οποίες κινούνται μεταξύ παραλογισμού και γελοιότητας. Και να θυμάστε κάτι. Το λέω σήμερα συνεχώς και θα το επαναλαμβάνω. Είστε γενναίοι μαχητές γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν. Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει με το «Μολών λαβέ». Αλλά να θυμάστε ότι εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας. Απαντάμε όμως, το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά, στις προκλήσεις. Επομένως προς εκείνους οι οποίοι προκαλούν εμείς εξακολουθούμε να λέμε πάντοτε το ίδιο: Η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Εσείς κάθε άλλο παρά μικροπρεπείς και ανασφαλείς είστε. Γι΄αυτό σας είπα ότι η αποστολή σας είναι αναγνωρισμένη από όλους και στηριγμένη στέρεα στο Διεθνές Δίκαιο».Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι οι γυναίκες και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων είναι οι θεματοφύλακες των συνόρων, οι θεματοφύλακες της εδαφικής ακεραιότητας, οι θεματοφύλακες της εθνικής κυριαρχίας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ότι έχουν μαζί τους το δίκιο.

Για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«...Είμαστε το όριο της Δύσης και της Ευρώπης. Δεν αποκλείουμε κανέναν από εκείνους που βρίσκονται ανατολικότερα να’ρθουν κοντά μας. Αντιθέτως, τους το ζητάμε, τους προτρέπουμε και τους λέμε ότι είμαστε εδώ να στηρίξουμε την πορεία τους προς την Ευρώπη και ιδίως το λέμε αυτό προς την Τουρκία. Ταυτοχρόνως όμως θέτουμε πάντοτε αυτή την προϋπόθεση, που δεν την θέτουμε μόνο εμείς ως Έλληνες, θέτει ολόκληρη η Ευρώπη: Σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για το μέλλον τους, αλλά πρέπει να σεβαστούν αυτά που είπα. Αν δεν το πράξουν, τον δρόμο τον έφραξαν εκείνοι, όχι εμείς».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΟΙ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

  Μας επέβαλαν με νόμο να καταβάλλουμε τις υποχρεώσεις μας αντί στο κράτος σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ Τράπεζες. Τώρα μας επιβάλλουν με νόμο να πληρώνουμε και προμήθειες υπέρ των Ιδιωτικών Τραπεζών ...αλλά μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να υποχρεώσουν τις Τράπεζες να αποδίδουν άμεσα τα χρήματα των φορολογουμένων που εισπράττουν για λογαριασμό του κράτους. ... Όμως το κράτος φρόντισε έγκαιρα για τις καθυστερήσεις αυτές των τραπεζών να πληρώνουν πρόστιμα και να χάνουν τις ρυθμίσεις τους μόνο οι φορολογούμενοι! Καλό αυτό ε;

  Κι όλα αυτά η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη τα βρίσκει δίκαια και Συνταγματικά ...
  Αυτά συμβαίνουν στις «διαφωτισμένες» και «δημοκρατικές» χώρες όπου το ίδιο το Σύνταγμα και οι Πολιτικοί υπηρετούν τους τοκογλύφους κατά απόλυτη προτεραιότητα.

  Οι τοκογλύφοι επιδιώκουν να μας αρμέγουν πάντα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ! Μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ΕΜΕΙΣ εκλέγουμε τις κυβερνήσεις ώστε να αποδεχόμαστε την τυραννία και τη ληστεία ως αποτέλεσμα δικής μας «ελεύθερης» επιλογής. Κάθε τόσο βρισκόμαστε με Πρωθυπουργό έναν αρχιτοκογλύφο και με Υπουργούς Οικονομικών στελέχη Ξένων Τραπεζών ... αλλά μη δίνετε σημασία..ειδικά τώρα που τελείωσε το Survivor. Η δικαιοσύνη τα θεωρεί όλα νόμιμα και Συνταγματικά.

  Εξολόθρευση των πολιτών και δήμευση της περιουσίας τους για λογαριασμό των τοκογλύφων εφαρμόζοντας παράνομη υπερφορολόγηση. Αλλά η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας ... δεν βρίσκουν τίποτα απολύτως παράνομο ή αντισυνταγματικό. Όταν θα καταλάβουμε ποιοι είναι πίσω κι από αυτή την «επανάσταση» θα είναι πολύ αργά.

  Κανένας τυχαίος. Εκεί που κανονικά απαιτείται πειθαρχική δίωξη...στην Ελλάδα δίνουν προαγωγή και αύξηση αποδοχών.


  Μεταρρυθμίσεις και περικοπές μόνο στο επίδομα ανεργίας, στους πλανόδιους και στο ΕΚΑΣ ξέρουν να κάνουν οι «τίμιοι μεταρρυθμιστές» ... για να μπορούν να συντηρούν στη θέση του τον πελατειακό τους στρατό. Πως νομίζετε ότι μαζεύουν τόσες ψήφους; Με τις «ιδέες» τους;

  Ε.
  Αναρτήθηκε από socratesnios στις 12:32 μ.μ.
  Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  BlogThis!
  Μοιραστείτε το στο Twitter
  Μοιραστείτε το στο Facebook
  Κοινοποίηση στο Pinterest

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευθύνη των δανειστών η Ταπείνωση και η Ένδεια των Ελλήνων, πρωτίστως όμως των υποταγμένων κυβερνήσεών τους. Πώς μπορεί να λήξει το μαρτύριο;
  Του Δημήτρη Κυπριώτη, http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_19.html

  Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, ας δει ξεκάθαρα το πρόβλημα που έχει, ας αφουγκραστεί καλά το τι του λένε οι πολιτικές δυνάμεις που επαγγέλλονται λύση στα βάσανα και στη φτώχεια του, ας ζυγίσει σωστά και ας αποφασίσει, για το:

  - Ποιος μπορεί να του δώσει εισόδημα και με ποιον τρόπο;

  -Ποιος μπορεί να του εξασφαλίσει δουλειά και πώς;

  -Ποιος μπορεί να δώσει τέλος πια στην «ταλαιπωρημένη» παιδεία;

  -Ποιος μπορεί να του εξασφαλίσει την ασφάλειά του και με ποιον τρόπο;

  Εμείς μια πρόταση κάνουμε από εδώ.

  Ο κάθε ενδιαφερόμενος Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, αν τα παραπάνω ερωτήματα που διάβασε νομίζει ότι τον αφορούν, τότε:

  Ας μελετήσει και όσα λέει το ΕΠΑΜ και το κυριότερο, το πως θα υλοποιήσει τα όσα λέει! Γιατί και αυτό έχε τη σημασία του. Όμως, το σπουδαιότερο όλων είναι τι θα γίνει που στην περίπτωση και του ΕΠΑΜ έχουμε μία από τα ίδια;

  Αν κανείς πραγματικά θέλει να δει τα παραπάνω πως μπορούν να υλοποιηθούν, ας ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ και εκτός των άλλων ας αναζητήσει τα 15 βήματα (συνοπτικά) που μας βγάζουν από την κρίση και τη Νομική Δέσμευση του ΕΠΑΜ, που έχει αναλάβει έναντι των Ελλήνων Πολιτών, στην περίπτωση που δεν μπορέσει ή αθετήσει τα όσα υπόσχεται στο πρόγραμμά του.
  http://epamhellas.gr/wp-content/uploads/2017/04/%CE%A4%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9C_15_%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά έλεγα εγώ ότι είναι φτυστός ο Λεωνίδας....., με τους 300 του ΚΥνοβουλίου!..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. To 'πε αυτό η προεδράρα μας; Μένω Πάκης απ' τη συγκίνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]