Κυβέρνηση: Ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος – "Οργασμός" νομοσχεδίων

Η κυβέρνηση παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, τη διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνική πλειοψηφία, υλοποιεί το
πρόγραμμά της, ικανοποιεί δίκαια κοινωνικά αιτήματα, σημείωναν κυβερνητικές πηγές μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
Υπογράμμιζαν επίσης αναφορικά με το κυβερνητικό έργο ότι εξισορροπεί αποφασιστικά, για πρώτη φορά, μετά από χρόνια μνημονίων, τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάγκη η κοινωνία όχι μόνο να μείνει όρθια, αλλά να αισθανθεί ότι βγαίνει από το σκοτάδι της κρίσης, στο φως της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Μια νέα μέρα για την οικονομία, πρόσθεταν, δεν μπορεί να βρει την κοινωνία παρατημένη εκεί που οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού είχαν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν: στο περιθώριο. Όσον αφορά στο νομοθετικό έργο τονίστηκε πως μια σειρά από νομοσχέδια βρίσκουν τον δρόμο τους, παρά την εκκωφαντική σιωπή ή την προκλητική διαστρέβλωση από την αντιπολίτευση και την συμπλέουσα πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ακόμη αναφέρθηκε στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με στόχο να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες, και τονίστηκε ότι οι εκκρεμότητες που λίμναζαν χρόνια, τώρα ρυθμίζονται ώστε να ξαναχτιστεί το κοινωνικό κράτος.

Αναλυτικά, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι: η ψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Πρόκειται όπως ειπώθηκε για μια ισορροπημένη λύση που θα θωρακίζει τα δικαιώματα του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Επίσης έγινε αναφορά και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, το οποίο μεταξύ άλλων, όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΔΕΥΑ, οι οποίες αναγνωρίζονται πλέον και οργανώνονται ως διαχειριστές ενός φυσικού δημόσιου αγαθού, εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (με βάση την αρχή ανάκτησης του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους) και προσαρμόζονται στα σύγχρονα οργανωτικά, οικονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα.

Δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αντιμισθίας σε αντιδημάρχους που μέχρι σήμερα δεν λάμβαναν. Προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ α' βαθμού με πολύ ευνοϊκούς όρους και ρυθμίζει μια σειρά ζητημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και τα ζητήματα με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφισθεί μέχρι τις αρχές του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Εσωτερικών θα ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου πλαισίου με τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στον ‘'Καλλικράτη''.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε αναφορά και στα νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν, ξεκινώντας από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατίθεται σήμερα (19.07.2017) και ρυθμίζει μεταξύ άλλων την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας ενώ επιχειρεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, με βασική στόχευση την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πρακτικών επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού των πολυεθνικών εταιριών.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προστίθενται κατηγορίες αγαθών στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ - αγροτικά εφόδια διευρύνεται, η υφιστάμενη προστασία των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό έναντι κατασχέσεων του Δημοσίου μέχρι του ποσού των 1250 ευρώ και ως προς τις τυχόν τοποθετήσεις σε λογαριασμό πληρωμών στα εγκαταστημένα στη χώρα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

Προβλέπεται φορολογική ελάφρυνση των πληγέντων στις δημοτικές ενότητες του δήμου Λέσβου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Επίσης με στόχο την εξοικονόμηση πόρων παραχωρούνται δημόσια ακίνητα, σε φορείς του δημοσίου τομέα (υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. κ.λπ.), που δύνανται να τα διαχειριστούν και να τα συντηρήσουν.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και μεταφορών για τον ΟΑΣΘ, για την κυβέρνηση οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι μια συνήθης οικονομική δραστηριότητα μεταφορικού έργου. Είναι ένας τομέας κοινωνικής υπηρεσίας, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έγινες λόγος για αδιαφανές κρατικοδίαιτο ιδιωτικό μονοπώλιο.

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα ο ΟΑΣΘ, περνά στο ελληνικό Δημόσιο και εκκαθαρίζεται για λόγους προστασίας της εθνικής οικονομίας και για την προστασία διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υπηρεσίας αστικής συγκοινωνίας. Ενώ διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα τόσο των εργαζομένων του καταργούμενου Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.Θ.), όσο και του Ο.Α.Σ.Θ, οι οποίοι μεταφέρονται στους δύο νέους φορείς, υπό το καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου.

Αρχές Αυγούστου αναμένεται να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι διατάξεις του οποίου συγκροτούν μια ευρεία νομοθετική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Επίσης μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά αφενός στην πρωτοβάθμια υγεία αφετέρου στην επίλυση ευρύτερων προβλημάτων στη δημόσια υγεία. Με το νομοσχέδιο διευρύνεται ο «δημόσιος χώρος» στην Υγεία και προδιαγράφεται ο επικουρικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, ανασυγκροτείται η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επίσης προβλέπεται η διαγραφή των βεβαιωμένων σε ΔΟΥ χρεών ανασφάλιστων πολιτών, ενώ προβλέπεται και η ίδρυση νοσοκομείου στην Κάρπαθο.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα καταθέσει στο τέλος Αυγούστου και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως: το νομοσχέδιο για την ψηφιακή πολιτική και τη διαστημική εταιρεία, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας, νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα νωπά προϊόντα, νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Υπουργείου Εξωτερικών για το Ινστιτούτο της Βενετίας και άλλα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τσίπρας
  Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας από συστάσεως ελληνικού κράτους, ο πιό ανίκανος και διεθαρμένος.

  Να θυμηθούμε ότι ο θίασος ΣΥΡΙΖΕΛ:
  Μείωσε συντάξεις, κατάργησε ΕΚΑΣ,
  κατάργησε ή μείωσε κοινωνικά επιδόματα,
  αύξησε φόρους και εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών,
  αύξησε ΦΠΑ, διόδια εθνικών οδών....

  Υποθήκευσε στους ξένους γιά 99 χρόνια όλη την δημόσια περιουσία.
  Ξεπούλησε λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα....

  Οι τιμές βασικών αγαθών ανηφορίζουν.

  Από την άλλη αυξήθηκε η διαφθορά.
  Χάρισε 48 ολόκληρα εκατ.
  στον Ιβαν.
  Διόρισε με νόμο την γυναικα του.
  Χιλιάδες διορισμοί εγκάθετων.

  Άνοιξε τις φυλακές, με τον νόμο Παρεσκευόπουλου, στους βαρυποινίτες εγκληματίες, που συνεχίζουν να δολοφονούν, ληστεύουν, βιάζουν, βασανίζουν.

  Η αριστερά των αργόσχολων, εκατομμυριούχων υπουργών, εκπροσωπεί ό,τι πιό αντιλαϊκό, σάπιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!!!!!!
  ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΤΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΤΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΝΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ, ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ 8%, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΝΑΠΗΡΟΙ- ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΑΝΕΡΓΟΙ -ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ - ΧΗΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΒΟΝΤΑΣ Τ ΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!! Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ 8%!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευθύνη των δανειστών η Ταπείνωση και η Ένδεια των Ελλήνων, πρωτίστως όμως των υποταγμένων κυβερνήσεών τους. Πώς μπορεί να λήξει το μαρτύριο;
   Του Δημήτρη Κυπριώτη, http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_19.html

   Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, ας δει ξεκάθαρα το πρόβλημα που έχει, ας αφουγκραστεί καλά το τι του λένε οι πολιτικές δυνάμεις που επαγγέλλονται λύση στα βάσανα και στη φτώχεια του, ας ζυγίσει σωστά και ας αποφασίσει, για το:

   - Ποιος μπορεί να του δώσει εισόδημα και με ποιον τρόπο;

   -Ποιος μπορεί να του εξασφαλίσει δουλειά και πώς;

   -Ποιος μπορεί να δώσει τέλος πια στην «ταλαιπωρημένη» παιδεία;

   -Ποιος μπορεί να του εξασφαλίσει την ασφάλειά του και με ποιον τρόπο;

   Εμείς μια πρόταση κάνουμε από εδώ.

   Ο κάθε ενδιαφερόμενος Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, αν τα παραπάνω ερωτήματα που διάβασε νομίζει ότι τον αφορούν, τότε:

   Ας μελετήσει και όσα λέει το ΕΠΑΜ και το κυριότερο, το πως θα υλοποιήσει τα όσα λέει! Γιατί και αυτό έχε τη σημασία του. Όμως, το σπουδαιότερο όλων είναι τι θα γίνει που στην περίπτωση και του ΕΠΑΜ έχουμε μία από τα ίδια;

   Αν κανείς πραγματικά θέλει να δει τα παραπάνω πως μπορούν να υλοποιηθούν, ας ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ και εκτός των άλλων ας αναζητήσει τα 15 βήματα (συνοπτικά) που μας βγάζουν από την κρίση και τη Νομική Δέσμευση του ΕΠΑΜ, που έχει αναλάβει έναντι των Ελλήνων Πολιτών, στην περίπτωση που δεν μπορέσει ή αθετήσει τα όσα υπόσχεται στο πρόγραμμά του.

   Το-φυλλάδιο-του-ΕΠΑΜ_15_βήματα.pdf
   http://epamhellas.gr/wp-content/uploads/2017/04/%CE%A4%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9C_15_%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.pdf

   Διαγραφή
 4. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ...ΑΙΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΙΚΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]