Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

Αν πασχίζετε καθημερινά με τα επίμονα και “πανούργα” μυρμήγκια που, ενδεχομένως” να έχουν κάνει… εισβολή στο σπίτι σας, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγείτε άπαξ και δια παντός από αυτά.

Η καλύτερη φυσική λύση για τα μυρμήγκια είναι το βορικό οξύ, ένα συστατικό που, αν κοιτάξετε προσεκτικά τις ετικέτες, θα το εντοπίσετε στα περισσότερα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στον εμπόριο για την αντιμετώπιση των εντόμων στο σπίτι.

Δείτε μια απλή συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι σας…

Βασικά θα χρειαστείτε 1 μικρό φλιτζάνι τροφής για 1 κουταλιά από βορικού οξέος. Σκοπός της τροφής είναι να γίνει κάποιου είδους “δόλωμα”, δηλαδή κάτι που θα προσελκύσει τα μυρμήγκια.

Μερικά μυρμήγκια προτιμούν το γλυκό δόλωμα, ενώ άλλα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν δόλωμα με λίπη. Ανακατέψτε το βορικό οξύ σε διαφορετικά δοχεία με 2-3 διαφορετικού τύπου τροφές για να δείτε ποιο θα είναι πιο αποτελεσματικό στα μυρμήγκια που έχετε στο δικό σας σπίτι.

Μπορείτε να διαλύσετε ζάχαρη σε νερό, ή να χρησιμοποιήστε ζελέ ή μέλι, ή να χρησιμοποιήσετε λίγο φυστικοβούτυρο ή απλό βούτυρο.

Το 1 κουταλάκι βορικού οξέος σε 1 φλυτζάνι τροφής κάνει ένα διάλυμα με 2% βορικό οξύ. Εάν χρησιμοποιείτε νερό και ζάχαρη, προσθέστε περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε 1 φλιτζάνι νερό, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλάκι του βορικού οξέος.

Αν τα μυρμήγκια δεν έλκονται από τα δολώματα σας όσο θα θέλατε, μειώστε το βορικό οξύ σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι για ένα διάλυμα με 1% βορικό οξύ.

Δημιουργήστε μικρά μπαλάκια στο χέρι σας και τοποθετήστε τς κοντά σε κάποια “μονοπάτια” που έχετε εντοπίσει ότι ακολουθούν τα μυρμήγκια στο σπίτι σας. Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη και νερό, βάλτε μέσα στο διάλυμα κομμάτια από βαμβάκι και κάντε μπαλάκια στο χέρι σας με αυτά.

Αυτή η σπιτική λύση με βορικό οξύ για τα μυρμήγκια δεν είναι μια άμεση λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα αργής δράσης δηλητήριο και κάθε μυρμήγκι το μεταφέρει εν αγνοία του πίσω στην “αποικία” του και το μοιράζεται με μόνο λίγα ακόμα μυρμήγκια. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για το δηλητήριο να φθάσει στις βασίλισσες, οπότε και θα καταστραφεί οριστικά η αποικία. Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να μπορείτε να παρατηρήσετε μια μείωση του αριθμού των μυρμηγκιών κοντά στο δόλωμα, αλλά μπορεί να χρειαστούν 3-4 εβδομάδες για να εξαλειφθεί πλήρως η αποικία. Αλλάξτε το δόλωμα κάθε λίγες μέρες για να το κρατήσετε φρέσκο.

loading...

1 thought on “Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

  1. ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΚΙ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ.

Comments are closed.