Η Βουλγαρία «συνθηκολόγησε» και αποδέχεται τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ - Κίνδυνος για την Ελλάδα

Μετά το Κυπριακό όπου λόγω της σθεναρής και σοβαρής στάσης του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά (το ομολογούν φίλοι και αντίπαλοι) η Κύπρος κυριολεκτικά σώθηκε, ο ξένος παράγοντας θα
πιέσει στο Σκοπιανό και στο ζήτημα της ονομασίας όπου ήδη η Βουλγαρία «συνθηκολόγησε» άνευ όρων και προσφέρει την υποστήριξή της για να μπουν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιουργείται με την «Μακεδονία του Πιρίν» που είναι βουλγαρική περιφέρεια!

Η Βουλγαρία ουσιαστικά παραιτείται από το δικαίωμά της για βέτο χωρίς να έχει λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική διπλωματία καθώς χάνει έναν εν δυνάμει σύμμαχο ο οποίος και είχε έννομο συμφέρον καθώς τα Σκόπια κλέβουν και από εκεί «Ιστορία»

Πέντε ημέρες πριν από την υπογραφή, η κυβέρνηση των Σκοπίων δημοσιοποίησε τη συμφωνία «για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία».

Μέσα στα 14 άρθρα που περιλαμβάνονται, ρυθμίζεται ο τρόπος προώθησης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας και της φιλίας.

Το άρθρο 8 της συμφωνίας προβλέπει τη σύσταση κοινών επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την ιστορία και την εκπαίδευση, ζητήματα που θα συμβάλλουν στην επίτευξη της ερμηνείας των ιστορικών γεγονότων όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα διοργανώσουν κοινές γιορτές των κοινών ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων!

Δηλαδή η Βουλγαρία προχώρησε σε μια οικιοθελή παραχώρηση της Ιστορίας της στα Σκόπια με τον όρο ότι αυτή θα είναι κοινή!

Η Βουλγαρία υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και θα μοιρασθεί την εμπειρία της στην εκπλήρωση των απαιτούμενων κριτηρίων. Αυτά αναφέρονται στην συμφωνία προς κατανόηση του τι περιμένει την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα

Προβλέπεται επέκταση και βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων και επικοινωνιών εντός των περιφερειακών έργων υποδομής.

Η Συμφωνία προβλέπει, ακόμη, ότι δεν μπορεί να ερμηνευθεί το Σύνταγμα των Σκοπίων ως βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας, προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς και τα δικαιώματα των προσώπων που δεν είναι πολίτες των Σκοπίων (αλλά δηλώνουν Σλάβοι) , ενώ το ίδιο άρθρο ορίζει ότι οι δύο χώρες έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών τους στο έδαφος της άλλης χώρας, σύμφωνα, όμως, με το διεθνές δίκαιο.

Γίνεται κατανοητό πως το έλυσαν το ζήτημα οι Βούλγαροι; Οι Σκοπιανοί δίνουν υπόσχεση ότι ναι μεν θα έχουν το όνομα «Μακεδονία» αλλά δεν θα έχουν ποτέ αλυτρωτικές βλέψεις για την βουλγαρική «Μακεδονία του Πιρίν».

Αυτή η φόρμουλα πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής διότι το ίδιο ακριβώς θα ζητηθεί και από την Ελλάδα και τα ξένα κέντρα εξουσίας θα υποστηρίξουν ότι «η Βουλγαρία που είχε το ίδιο πρόβλημα με εσάς έκανε πίσω καλή τη πίστη»!

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, η συμφωνία είναι συμβατή με το εθνικό συμφέρον (φυσικά αφού οι Σκοπιανοί παίρνουν τα πάντα χωρίς να χάσουν τίποτα), αλλά καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δίνεται εάν αυτή η συμφωνία προστατεύει την ονομασία της  γλώσσας  ως «μακεδονικής» καθώς και τη μειονότητα.

Το ‘VMRO-DPMNE’ και ο ‘Συνασπισμός για τη βελτίωση της χώρας’, αναφέρονται στη συμφωνία αυτή με τη Βουλγαρία και την χαρακτηρίζουν  ως επιβλαβή και ότι η υλοποίησή της θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη μελλοντικά στη χώρα.

Προφανώς αυτοί θα ήθελαν να μη δοθεί η υπόσχεση περί μη μελλοντικής επέμβασης σε εδάφη άλλων χωρών τα οποία όμως οι Σκοπιανοί τα θεωρούν δικά τους με το «εφεύρημα» του «μακεδονικού» έθνους.

Είναι σίγουρο ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ θα έχει έναν νέο αγώνα, αυτή τη φορά για να σώσει την ελληνική Ιστορία αλλά και την Ελλάδα από μελλοντικούς θανάσιμους κινδύνους.

Η Αθήνα θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις για να μπουν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με το όνομά τους. Τώρα που τα Σκόπια βρίσκονται με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη ακόμη και η παραχώρηση ονόματος με σύνθετη ονομασία και γεωγραφικό προσδιορισμό.

Αυτοί «καίγονται» να μπούνε και οι προστάτες τους, να αλλάξουν αυτοί τις απαιτήσεις τους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Βουλγαρια κινειται υποστηρικτικα οταν θεωρει οτι κινδυνευουν τα Σκοπια που ουσιαστικα ειναι ενα δευτερο Βουλγαρικο κρατος.Αυτη ειναι η εντεχνως κρυμμενη αληθεια.Οι σλαβογενεις των Σκοπιων ειναι Βουλγαροι κατα βαση, μιλανε Βουλγαρικα(με ιδιωμα) και υποδυονται το ανεξαρτητο κρατος και εθνοτητα.Ειναι ενα κρατικο μορφωμα φτιαγμενο με τις ευλογιες της ΝΤΠ αλλα και την ευαρεσκεια των Βουλγαρων.Το concept του διαχωρισμου αυτου ειναι το διαιρει και βασιλευε απο την πλευρα των νεοταξιτων.Απο την πλευρα των Βουλγαρων ο σχεδιασμος ικανοποιει την απο κοινου συγκροτηση ικανης στρατηγικης μαζας και γεωπολιτικης δυναμης ΟΤΑΝ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ οι συνθηκες.Οι απαιτησεις των Σκοπιων εναντιον μας ειναι ΚΑΙ απαιτησεις της μεγαλης κατ αυτους Βουλγαριας.Παντα ηταν ετσι απορω γιατι οι διαφοροι αναλυτες ακομα και οι υποτιθεμενοι Ελληναραδες το παραβλεπουν.Οταν κινδυνευει ο Σλαβικος (Βουλγαρικος) πληθυσμος των Σκοπιων η Βουλγαρια κινειται πολιτικα αλλα και στρατιωτικα αν χρειαστει(οπως η μανα που βοηθαει το παιδι της).Προπερσι απειλησε τους Αλβανους του Κοσσοβου με στρατιωτικα μεσα οταν εγιναν τα επεισοδια στο Κουμανοβο.Φετος μετα τις εντονα διχοτομικες εξελιξεις και διαφαινομενες περιπετειες ξανα η Βουλγαρια βαζει πλατη.Αυτη την φορα πολιτικα.Κανενα προβλημα δεν εχουν οι Βουλγαροι με την δηθεν διεκδικηση των Σκοπιανων της "Μακεδονιας του Πιριν". Ειναι ξεκαρφωμα και ναχαμε να λεγαμε.Επειδη εξ ονυχος κρινουμε τον λεοντα θα πρεπει να πουμε οτι η αποκρυψη της γεωπολιτικης αυτης πραγματικοτητας εχει στοχο την Ελλαδα και επιδιωκει να αποδομησει τις οποιες πολιτικες ανασχεσης θα μπορουσε να αναπτυξει μια πατριωτικη κυβερνηση.Αυτη ειναι η διαχρονικη στρατηγικη της Βουλγαριας υιοθετημενη και απο ΝΤΠ .Βεβαια λογω του γεωπολιτικου χαους αυτο μπορει και να μη τους βγει η ακομα να γυρισει μπουμεραγκ.Οπως και ναχει αν παρολες ,τις σειρηνες η Ευρωπη ολοκληρωθει πολιτικα και οικονομικα κατα τροπο δημοκρατικο αυτου του ειδους τα προβληματα θα μπορουσαν τροπον τινα να χωνεψουν και να επιλυθουν οριστικα εντος των Ευρωπαικων δομων.Ομως μπορει η Ευρωπη και να διαλυθει.Εμεις πρεπει να γνωριζουμε τα σχεδια τους και να μη τρωμε αμασητες τις αναλυσεις των δηθεν βαρυγδουπων ινστιτουτων και αρθρογραφων.Και πρεπει να εχουμε λυσεις για ολα τα ενδεχομενα.Ειναι οπως και να το δουμε εντελως αξιοπεριεργο το ελλειμμα της εθνοφελους πληροφορησης απο τα media σχετικα με το τι πρεσβευουν στην πραγματικοτητα τα Σκοπια εναντιον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]