7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!

Υπάρχουν κάποια θέματα που οι περισσότεροι νιώθουμε άβολα να συζητήσουμε, όπως το να έχουμε αέρια. Όταν γίνεται νιώθουμε πολύ ντροπή και προειδοποιούμε τους άλλους πως σύντομα θα ακολουθήσει μία δυσάρεστη οσμή.
Αλλά είναι προφανώς μία φυσική σωματική λειτουργία και αν το ψάξετε λίγο, θα δείτε πως είναι στην ουσία κάτι υγιές για το σώμα.

Δεν υπάρχει λόγος να ντρεπόμαστε γι’αυτό. Αντιθέτως, έχει πολλά να μας δείξει για το τι συμβαίνει στο σώμα:

1. Ένα προειδοποιητικό σημάδι

Ότι και να κάνουμε, δεν γίνεται να απαλλαχτούμε εντελώς από τα αέρια. Αλλά αυτό είναι κάτι καλό, γιατί οι πορδές μας λένε πολλά για την υγεία μας. Ακόμα και αν είναι ενοχλητικές, μπορούν να μας προειδοποιήσουν για διάφορα προβλήματα υγείας.

Έντονες οσμές, υψηλή συχνότητα και πόνοι κατά τη διάρκεια μπορεί να είναι σημάδια μίας σοβαρής ασθένειας. Εάν αντιμετωπίζετε συχνά αυτά τα συμπτώματα, καλό θα ήταν να τα αναφέρετε στον γιατρό σας.

2. Μειώνουν το φούσκωμα

Μετά από ένα τεράστιο γεύμα, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να κουνηθείτε και να νιώθετε φουσκωμένοι. Αφήνοντας τα αέρια που δημιουργούνται θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση.

3. Η μυρωδιά είναι καλή για την υγεία σας

Είναι κάτι υγιές να μυρίζεται τα αέρια σας! Έρευνες έχουν δείξει πως περιέχουν κάποια συστατικά που μας θωρακίζουν από επικίνδυνες ασθένειες. Αυτό γίνεται χάρη του υδρόθειο, του χημικού που δίνει την οσμή χαλασμένου αυγού. Σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητηριώδες, αλλά σε μικρές μπορεί να προστατέψει τα κύτταρα και να εμποδίσει ένα καρδιακό ή ένα εγκεφαλικό.

4. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τις διατροφικές σας ανάγκες

Όλοι γνωρίζουμε πως η διατροφή είναι πολύ σημαντική, αλλά πώς θα καταλάβουμε τι λείπει από τη διατροφή μας; Διαφορετικές τροφές παράγουν διαφορετικά αέρια, κάτι που μπορεί να σας δείξει εάν τρώτε πολύ ή λίγο από κάτι.

Εάν έχετε σπάνια αέρια, τότε η διατροφή σας έχει λίγες φυτικές ίνες. Το πολύ κόκκινο κρέας μπορεί να δημιουργήσει άσχημες οσμές και να σας δείξει πως πρέπει να το περιορίσετε.

5. Τα αέρια είναι δείγμα πως υπάρχουν αρκετά υγιή βακτήρια

Είστε έτοιμοι για μία τρομακτική αλήθεια; Οι λεπτοί άνθρωποι έχουν πιο πολλά αέρια και είναι πιο υγιείς! Αυτό γιατί όσοι τρώνε υγιεινά, λαμβάνουν περισσότερες ίνες, φρούτα και λαχανικά που ενεργοποιούν την πέψη. Όλες αυτές οι τροφές κάνουν τα βακτήρια που υπάρχουν στα έντερα μας να δουλεύουν πιο πολύ και να παράγουν περισσότερα αέρια.

6. Είναι κάτι υγιές για τα έντερα

Σας είπαν οι γονείς σας να κρατιέστε; Δεν είναι και τόσο υγιές όσο νομίζουμε. Μία στο τόσο δεν θα κάνει κακό, αλλά το να κρατιέσαι συνεχώς μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των εντέρων και να προκαλέσει έντονες κράμπες. Είναι πολύ καλύτερο να χαλαρώσετε και να τα αφήσετε να βγουν.

7. Είναι απλά πολύ ωραίο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Υπάρχουν λίγα πράγματα που είναι τόσο ωραία όσο το να αφήνεσαι. Σίγουρα μπορεί να σας κάνει να κοκκινίσετε, αλλά εάν κρατιέστε συνεχώς θα νιώθετε πολύ άσχημα. Δεν υπάρχει λόγος να κρατιέστε – απλά αφεθείτε!

Αυτά είναι νέα! Τώρα πια δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές!

loading...

10 thoughts on “7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!

  1. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΤΟ ΑΕΡΙΟΝ ΠΥΡ ΟΜΩΣ ΦΙΛΤΑΤΕ

  2. SAPITIS k SAPIOS ILITHIOS!!!!!!!!! KOLOS ANIKTOS, STOMAHOS IGIIS!!!!!!!!!!! k NUS IGIIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ!

  4. πορδη μου μυρωδη μου πρωτοκλαστης πρωτομυριστης

  5. Δηλαδή για να το χαρώ και λιγάκι…εγώ που το κλάσιμο πάει σφεντόνα χαίρω άκρας υγείας ? μέχρι και τον Ναλάρα μιμείται ο σκασμένος….

  6. ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Η ΘΑ ΚΛΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  7. ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΑΜΟΛΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΑΒΟΥΡΩΜΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ ΣΤΙΦΑΔΟ.
    ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΛΑΜΕ.

  8. ΈΧΟΥΜΕ ΤΑ ΓΎΦΤΙΚΑ ΖΏΑ ΕΔΏ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΊΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ

  9. Βρε παιδιά ας με κατατοπισει κάποιος.
    Τελικά με πορδες βάφονται αυγά;

Comments are closed.