Το χωριό που ξέχασε ο χρόνος: Οι κάτοικοί του ζουν όπως το ’50 -Ρούχα και σπίτια άλλης εποχής


Δεν έχουν ηλεκτρικό, αποφεύγουν τις φωτογραφίες και τα ρούχα τους θυμίζουν μια άλλη εποχή. Πολύ μακρινή. Τα μέλη μιας αίρεσης στη Βολιβία ζουν εντελώς διαφορετικά από εμάς.

Ο φωτογράφος Ζορντί Ρουζ Τσιρέρα έπεισε κάποια από τα μέλη της εν λόγω αίρεσης να ποζάρουν στο φακό του, επιτρέποντας έτσι σε όλους εμάς τους υπολοίπους να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην καθημερινότητά τους.
Τα μέλη της Μενονιτών έχουν επιλέξει να ζήσουν τη ζωή τους εξολοκλήρου στο παρελθόν.


Ο φωτογράφος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Μενονιτών έζησε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να καταλάβει, μάλιστα, τον τρόπο ζωής και σκέψης τους έμεινε μαζί τους, στα σπίτια τους. «Κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η έλλειψη χόμπι και παιχνιδιών, η έλλειψη δημοσίων χώρων, η απουσία κοινωνικής ζωής», είπε ο Τσιρέρα μιλώντας στο Slate. «Δεν υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια, γήπεδα ποδοσφαίρου, πλατείες ή κήποι. Υπάρχει μόνο μια εκκλησία και ένα κατάστημα. Η ζωή τους όλη επικεντρώνεται στην εργασία τους και τη φροντίδα της οικογένειάς τους. Επίσης απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ, να ακούν μουσική και να οδηγούν».
Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι Μενονίτες φορούν όλοι τα ίδια ρούχα, μένουν σε παρόμοια σπίτια και έχουν τα ίδια χόμπι, ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Τσιρέρα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ατομικότητά τους.

..

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. ΣΑΠΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜADE IN USA?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόσο τσαπατσούλης και άρπα-κόλας είσαι αρθρογράφε? Τι είναι οι Μενονίτες και πού βρίσκονται? Είναι κάποια εθνική οντότητα μήπως? Είναι κράτος και δεν το έχουμε μάθει?
  Πουθενά στο άρθρο, δεν αναφέρεται ο χώρος που ζουν οι άνθρωποι. (πρέπει να υποθέσουμε εμείς πως είναι κάπου στις ΗΠΑ?)
  Τόση προχειρότητα δεν αρμόζει σε ένα blog. Από την προχειρότητα, καταλαβαίνει κάποιος και την αξιοπιστία του άρθρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΒΟΛΙΒΙΑ ΛΕΕΙ ΜΠΡΕ ΟΤΙ ΖΟΥΝΕ! ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΟΛΙΒΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΕ ΠΑΙΝΤΙΜ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΑΚΙΑ ΑΣΠΡΑ ΑΣΠΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ...

   Διαγραφή