Τα χρέη προς τα Ταμεία είναι 23,3 δισ. ευρώ, αλλά ο Τσίπρας βλέπει... πλεόνασμα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έλεγε ότι ο ΕΦΚΑ έχει 100 εκατ. ευρώ πλεόνασμα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 23,3 δισ. ευρώ


Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι ο ΕΦΚΑ είναι «πλέον πλεονασματικός, με 100 εκατομμύρια ευρώ» και ότι «παραλάβαμε 1,5 δισ. έλλειμμα και έχουμε 100 εκατομμύρια πλεόνασμα, χτίζουμε, λοιπόν, ένα πλεονασματικό Ταμείο».

Η ωμή πραγματικότητα ήρθε, λίγες μέρες μετά, να διαψεύσει τον κ. Τσίπρα. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία σκαρφάλωσαν στα τέλη Ιουνίου στα 23,3 δισ. ευρώ, ενώ περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ προστέθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες στις οφειλές. Πολλοί είναι οι επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν και έχουν φτάσει σε απόγνωση από το δυσβάστακτο βάρος των ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δεύτερη τριμηνιαία έκθεση προόδου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία έφθασαν στα 23,3 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου. Εντός του δεύτερου εξαμήνου 2017, το τρέχον υπόλοιπο των οφειλών που διαχειρίζεται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών αυξήθηκε κατά 827.180.068 ευρώ σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2017. Από αυτά, τα 533.737.225 ευρώ είναι αύξηση στις κύριες οφειλές και τα 293.442.843 ευρώ αύξηση στα πρόσθετα τέλη.
Περισσότερα στο newmoney.gr.

Αλλά ο Τσίπρας βλέπει... πλεόνασμα


Σας παραθέτουμε και τη σχετική στιχομυθία από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ:

«Α. Σρόιτερ: Και το ταμείο [ΕΦΚΑ] είναι μείον παρόλα αυτά.
Α. Τσίπρας: Α, όχι, δεν έχετε δίκιο σε αυτό.
Α. Σρόιτερ: Γιατί;
Α. Τσίπρας: Παραλάβαμε ταμείο ελλειμματικό με 1,5 δισ. ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2017 δίνει ότι ο ΕΦΚΑ, που είχε πέσει όλη η καταστροφολογία ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα, είναι πλέον πλεονασματικό, για πρώτη φορά, με 100 εκατομμύρια ευρώ.
Α. Σρόιτερ: Δεν έχουν αυξηθεί τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές.
Α. Τσίπρας: Μα, το θέμα δεν είναι ότι έχουν αυξηθεί τα έσοδα.
Α. Σρόιτερ: Γι’  αυτό επιβάλαμε τις αυξήσεις.
Α. Τσίπρας: Όχι, δεν επιβάλαμε γι΄ αυτό τις αυξήσεις, για να κάνουμε βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα. Το βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα έχει να κάνει με τις αναλογιστικές μελέτες. Δηλαδή, έχει να κάνει με το πώς θα κατανέμονται οι εισφορές στο βάθος του χρόνου και κυρίως έχει να κάνει με την μετατροπή του ελλειμματικού σε πλεονασματικό, το οποίο ήδη το έχουμε. Σας επαναλαμβάνω: Παραλάβαμε 1,5 δισ. έλλειμμα και έχουμε 100 εκατομμύρια πλεόνασμα. Χτίζουμε, λοιπόν, ένα πλεονασματικό Ταμείο. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αμφιβολία, επαναλαμβάνω, υπάρχουν κατηγορίες στις οποίες ο συνδυασμός του «κοκτέιλ», που είπα πριν, φόρων και εισφορών, είναι πράγματι πάρα πολύ επιβαρυντικός»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 23 ΔΙΣ ΠΟΣΑ ΩΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΣΩΡΡΑ( 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ 8 Η ΣΥΜΒΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΘΙΓΓΑΛΟΣ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ) ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ''ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ'΄ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΕΛΕΟΡΑΣΗ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΚΑΝΕΙΣ!!!!ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΛΕΝΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΚΑΛΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΙ ΡΑΒΒΙΝΟ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Δ.Η.Ε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η GOOGLE ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΠΟΥΜΕΝΟΣ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ Νο 2? ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ξ/6 ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΕΣΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΟΚΛΗΡΑ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΠΟΥ Ξ/6? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ωρο ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΟΔΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Δ.Η.Ε ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ 4 ΕΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]