ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 2017

1) Συνεχίστηκαν τα πειράματα καλλιέργειας παραδοσιακού σίτου ( faro και dinkel ) σε χούμο πευκοβελόνας .
Σε παλαιό χούμο ( είχε σπαρθεί σιτάρι και την προηγούμενη χρονιά ) εμφανίσθηκαν πολλά ζιζάνια και το σιτάρι δεν φύτρωσε όλο . Η παραγωγή ήταν 12,7 κιλά ανά στρέμμα .

Σε καινούργιο χούμο ( που δεν είχε σπόρους ζιζανίων ) το σιτάρι φύτρωσε κανονικά και η παραγωγή ήταν 130 κιλά ανά στρέμμα ( η φυσιολογικώς αναμενόμενη ) .

Υπο συνθήκες βιολογικής καλλιέργειας , χωρίς μηχανήματα ,το σιτάρι θα συλλέγεται σε αυτή την μορφή ( στάχυς )και θα αποθηκεύεται σε πλαστικά βαρέλια καλυπτόμενο με χοντρή άμμο .

Ο καθαρός βρώσιμος καρπός


βρίσκεται αν πολλαπλασιάσουμε το βάρος των στάχεων επί 0,714 .

Πώς βρίσκουμε το βάρος της καλαμιάς του σίτου ( μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμη ύλη ή ζωοτροφή ή λίπασμα ) ;
Αν γνωρίζουμε το βάρος του φαγώσιμου καρπού πολλαπλασιάζουμε επι 2,66 ( σε προβληματικά χωράφια επί 1,9 ) .
Αν γνωρίζουμε το βάρος των στάχεων πολλαπλασιάζουμε επί 1,9 ( σε προβληματικά χωράφια επί 1,4 ) .

2) Όπως προαναφέρθηκε , σε προηγούμενες χρονιές , ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Νέστου θαμνώδες τοξικό ψυχανθές


που τους ξηρούς μήνες πέφτει σε θερινή νάρκη . Επομένως είναι ιδανικό για τις ελληνικές συνθήκες και το τέλειο υποστήριγμα για αμπελλοκαλλιέργειες . Με τις ανοιξιάτικες βροχές παράγει πολύ καρπόκαι μόλις φθάσει ο Ιούλιος ρίχνει τα φύλλα ( επομένως δεν παρεμποδίζει την φωτοσύνθεση της αμπέλου ) .
Το αμπέλι απλώνεται πάνω στον θάμνο ( δεν χρειάζεται να αγοράσουμε υποστηρίγματα ) και οι καρποί του ψυχανθούς γίνονται το τέλειο λίπασμα για το αμπέλι .
Εναλλακτικά , οι καρποί μπορούν να γίνουν και λίπασμα για μανιταροκαλλιέργειες ( περιέχουν πολύ άζωτο ) .

Την προηγούμενη χρονιά έγιναν πειράματα για να βρεθεί το πώς βλαστάνει το σπέρμα του φυτού ( είναι δύσκολο και απαιτεί ειδική τεχνική ) . Αφού βρέθηκε η τεχνική , διαπιστώθηκε οτι το νεαρό φυτό έχει εξαιρετικά αργό ρυθμό ανάπτυξης . Την επόμενη χρονιά θα γίνουν πειράματα για να λυθεί αυτό το πρόβλημα .

3) Θέσαμε το ερώτημα "ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ;"
Σε έναν καλά λιπασμένο κήπο ( με οργανική ουσία ) φυτρώνουν , απο μόνες τους , παπαρούνες που έχουν μικροσκοπικά σπέρματα ( φαγώσιμα ) κλεισμένα μέσα σε αυτές τις θήκες .Επίσης , φυτρώνει μόνο του και ένα ψυχανθές με καρπούς ελαφρώς μεγαλύτερους απο της φακής .Αν οι καρποί μουσκευθούν μερικές ώρες και βρασθούν λίγα λεπτά , είναι φαγώσιμοι ( με ουδέτερη γεύση ) .

Επομένως , με μόνο κόπο την λίπανση του χωραφιού , θα μπορούσε ο καλλιεργητής να αποκομίσει άγνωστη (μέχρι στιγμής ) ποσότητα φαγώσιμου υλικού .

4) Παρατηρήσαμε οτι ο δυόσμος έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην πίσσα ! Φυτρώνει άφθονος στα σημεία όπου τελειώνει η ασφαλτόστρωση .
Επίσης παρατηρήσαμε οτι η ντομάτα βρίσκει τον παράδεισό της σε αμμοχαλικώδη εδάφη . Δίπλα στο θαλασσινό κύμα , σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες και χωρίς περιποίηση απο άνθρωπο , είδαμε ντοματιές να ευημερούν
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]