ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκαν το 1974 αλλά οι σημερινές τους εκδοχές δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχικά κόμματα

 

Και οι δύο παρατάξεις απεμπόλησαν την αρχή της «εθνικής ανεξαρτησίας»

Η 3η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα ίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ το κόμματος που έμελε να κυριαρχήσει τις επόμενες δεκαετίες στην πολιτική σκηνή μέχρι την συρρίκνωσή του το 2012 επί αρχηγίας Ε.Βενιζέλου μετά την λαίλαπα που ονομάζονταν ΓΑΠ (Γεώργιος Παπανδρέου ο Μνημονιακός).
Άσχετα αν μας αρέσει ή όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ έπαιξε καίριο ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Έχει όμως το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ καμία σχέση με αυτό του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου;
Όπως και η ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Ν.Δ. που δημιούργησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έτσι και το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κόμμα που ιδρύθηκε 3 Σεπτεμβρίου 1974.
Βασική αρχή του τότε ΠΑΣΟΚ όπως και της τότε ΝΔ ήταν η εθνική ανεξαρτησία κάτι το οποίο οι σημερινές εκδοχές αυτών των κομμάτων δεν το θεωρούν πλέον ούτε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική τους ύπαρξη.
Και τα δύο κόμματα (όπως και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ που «βούτηξε» τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ) θεωρούν ότι ο προσανατολισμός και η μοίρα της Ελλάδας βρίσκεται μέσα σε έναν υπερεθνικό οργανισμό όπως είναι αυτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δηλαδή έχουν παραβεί τις ίδιες ιδρυτικές διακηρύξεις με βάση τις οποίες δημιουργήθηκαν.
loading...