Στροφή 180° του Κ.Μητσοτάκη για εκλογές αλλά αρχίζει να μιλά για «κυβέρνηση συνασπισμού»

 Διαπραγματεύεται από τώρα τη θέση του πρωθυπουργού για μετά τις εκλογές

Στροφή 180° σε σχέση με τις μέχρι στιγμής διαρροές ή δηώσεις υπουργικών στελεχών αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές τους ερχόμενους Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου έκανε ο Κ.Μητσοτάκης θίγοντας για πρώτη φορά θέματα ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξουν δεύτερες εκλογές και είναι αυτοδύναμη η ΝΔ, την ύπαρξη δεύτερου κόμματος στην διακυβέρνηση της χώρας αλλά αρνήθηκε το ενδεχόμενο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.
Επικαλέστηκε τον παράγοντα Τουρκία ως τον βασικό λόγο για τον οποίο δεν πάει σε εκλογές με την φράση το να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές «δεν είναι σώφρον».
Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν είναι σώφρον να υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση στη χώρα πριν ή μετά τις εκλογές για να αντιμετωπίσει την Τουρκία παραδεχόμενος κατά αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Γιατί όμως φαίνεται να ανακρούει πρύμνα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο εκλογών το  επόμενο φθινόπωρο;
Στην πρόθεση ψήφου στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB προηγείται το κόμμα της ΝΔ λαμβάνοντας το 29,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% (Διαφορά 7,2%).
Τα νέα από το μέτωπο των δημοσκοπήσεων είναι εξαιρετικά άσχημα και το 29% ή το 30 % που αναφέρουν οι δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι «μαγική εικόνα».
Στην πραγματικότητα δίνεται μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση Η «ταλαιπωρία» του κυβερνώντος κόμματος σε περιοχές όπως ολόκληρη η Μακεδονία και η Πελοπόννησος είναι τέτοια που το 20% φαντάζει μεγάλο νούμερο.
Τα δύο δε κόμματα που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις στα δεξιά της Ν.Δ. οι «Έλληνες» και η «Εθνική Δημιουργία» των Μπογδάνου, Τζήμερου και Κρανιδιώτη με αναγωγή επί των αναποφάσιστων είναι στο όριο να εισέλθουν στην Βουλή.
loading...