12 πράγματα που κάνουν όλες οι γυναίκες! (και ας μην το παραδέχονται)

Ανεξάρτητα από τον σωματότυπο, τη φυλή, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, τον χαρακτήρα ή την οικονομική κατάσταση, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν όλες οι γυναίκες. Για λόγους κατασκευαστικούς ή κοινωνικούς οι απανταχού γυναίκες του…

μάταιου τούτου κόσμου ενώνονται από μια σειρά κοινών συνηθειών/ πρακτικών. Ποια γυναίκα, για παράδειγμα, δεν μορφάζει σαν να παθαίνει ελαφρύ εγκεφαλικό όταν βάζει μάσκαρα; Ή δεν κρατάει τα παλιά, τεράστια εσώρουχά της για να τα φορέσει όταν έχει περίοδο;

Λαμβάνουμε λοιπόν την τιμή να αναφέρουμε ότι φτιάξαμε μια λίστα με τα 12 πράγματα που κάνουν όλες οι γυναίκες. Ιδού:

1. Όταν βάζουν μάσκαρα μοιάζουν σαν να παθαίνουν ελαφρύ εγκεφαλικό. Για λόγους που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητοι, σχεδόν όλες οι γυναίκες όταν βάζουν μάσκαρα αλληθωρίζουν και ανοίγουν ελαφρά το στόμα τους σε γκριμάτσα που θυμίζει αυτήν που έχουμε όταν κοιμόμαστε ξεροί από κούραση.

2. Ξεχνούν ένα σημείο –συνήθως κοντά στο γόνατο ή τον αστράγαλο- όταν ξυρίζονται. Όσο επιμελές κι αν είναι το ξύρισμα, πάντα μα πάντα ένα σημείο στο γόνατο ή πίσω απ’ αυτό θα μας ξεφύγει.

3. Ποζάρουν στον καθρέφτη, όπως δεν πόζαραν ποτέ σε καμία φωτογραφία. Μικρές, μεγάλες, «έξω καρδιά» ή συνεσταλμένες, όλες το έχουμε κάνει: παίρνουμε θέση μπροστά απ’ τον καθρέφτη και παίρνουμε πόζες φωτό-μοντέλου με μοιραίο βλέμμα, μαλλί τύπου αρραβώνα στα 90’s (όλο ριγμένο στο πλάι) και προτεταμένο στήθος. Μερικές εξ ημών, ρίχνουν κι ένα σόλο του αγαπημένου τους τραγουδιού, έτσι, για το κέφι.

4. Βάζουν 3,5 κιλά χαρτί υγείας πάνω στη λεκάνη μιας δημόσιας τουαλέτας. Όταν το να σταθείς ημί-όρθια δεν είναι επιλογή (γιατί δεν σε βολεύει/ φοράς τακούνια/ πονάνε τα πόδια στου απ΄τις δουλειές), ο μόνος τρόπος να χτίσεις άμυνα κατά των ύπουλων μικροβίων που απειλούν την πολύτιμη υγεία σου είναι το χαρτί υγείας -ο πιστός σου φύλακας και προστάτης. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά: ποτέ δεν είναι αρκετό.

5. Βγάζουν το σουτιέν τους όταν μπουν στο σπίτι. Αν τα σουτιέν και τα ψηλά παπούτσια δεν είχαν εφευρεθεί ποτέ, οι γυναίκες θα ήταν (λιγότερο σέξι, αλλά) πιο χαλαρές και χαρούμενες. Η μέση γυναίκα, μόλις πατήσει το πόδι της στο ασφαλές της καταφύγιο, θα πετάξει το σουτιέν-δυνάστη από πάνω της.

6. Λένε «Είμαι στο δρόμο», ενώ είναι ακόμη στο σπίτι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μας να γενικεύσουμε, ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες (ναι, όχι όλες) αργούν. Και, συνήθως, όταν αργούν λένε στον/ στην καημένο/η που τους περιμένει «Ναι, ναι, έχω ξεκινήσει, παιδί μου! Σε 5 λεπτά είμαι εκεί!» -και, ταυτόχρονα, προσπαθούν να φορέσουν παραπατώντας τα παπούτσια τους.

7. Σκέφτονται ότι είναι χοντρές ή ότι πάχυναν κάθε φορά που κοιτάζονται σε ολόσωμο καθρέφτη. Μια αιώνια κατάρα ταλανίζει τις γυναίκες κάθε μεγέθους: δεν είναι ποτέ ευχαριστημένες απ’ αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη. Τα μπούτια τους είναι πολύ χοντρά, τα οπίσθιά τους πολύ πεσμένα, τα ψωμάκια πετάνε, η κυτταρίτιδα οργιάζει… (Σ’ αυτό το σημείο, θέλουμε να συγχαρούμε τις λίγες που έχουν βάλει τέλος στο αυτο-μαστίγωμα και είναι απόλυτα συμφιλιωμένες με το τέλεια ατελές τους σώμα! Είστε παράδειγμα προς μίμηση!)

8 Τα εσώρουχα περιόδου, μοιάζουν με υπερμεγέθη, γαργιασμένα αερόστατα. Αν η πεθερά σας αποφάσισε να σας πάρει για δώρο γενεθλίων μια 12αδα εσώρουχα XXL απ’ τη λαϊκή (ενώ το νούμερό σας είναι το medium), εννοείται πώς δεν θα πεταχτούν, ούτε θα δοθούν! Θα πλυθούν, θα διπλωθούν και θα μπουν στο συρτάρι παρέα με τα άλλα παμπάλαια, τεράστια εσώρουχα που φοράτε όταν έχετε περίοδο.

9. Λένε «Συγγνώμη που το σπίτι είναι σ’ αυτό το χάλι», ακόμη κι όταν είναι σχετικά καθαρό. Η μέση γυναίκα έχει την τάση να νιώθει ότι πρέπει να απολογηθεί στον σχεδόν άγνωστο επισκέπτη για τα πιάτα στο νεροχύτη ή τα διπλωμένα, σιδερωμένα ρούχα στο τραπέζι του σαλονιού.

10. Απολαμβάνουν να «ξεφλουδίζουν» το βερνίκι από τα νύχια τους. Σίγουρα ζουν ανάμεσά μας πολλές πειθαρχημένες γυναίκες, που με αυτοσυγκράτηση αντιστέκονται στη γλυκιά αμαρτία του αργού, βασανιστικού ξεφλουδίσματος του βερνικιού. Σίγουρα όμως, κάπου, κάποτε ακόμη κι εκείνες έξυσαν ηδονικά το μανό από τα νύχια τους.

11. Δοκιμάζουν 19 διαφορετικά συνολάκια, για να καταλήξουμε ΠΑΝΤΑ στο πρώτο. Είναι απίστευτο, αλλά έχουμε βάσιμες υποψίες ότι αυτό συμβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες. Σκέφτονται «Θα βάλω το μαύρο το φόρεμα». Το βάζουν, κοιτάζονται στον καθρέφτη, σκέφτονται και καταλήγουν ότι, όχι, δεν είναι το σωστό ρούχο. Στη συνέχεια, δοκιμάζουν ό,τι υπάρχει κι ό,τι υπήρξε ποτέ μέσα στη ντουλάπα τους, αλλά και πάλι δεν μένουν ευχαριστημένες. Μία (εντελώς χαμένη) ώρα μετά, καταλήγουν στο γνωστό μαύρο φόρεμα.

12. Όταν περνάνε από καθρέφτες στο δρόμο, ρίχνουν μια κλεφτή ματιά στο είδωλλό τους. Ακόμη κι όταν περπατάμε βιαστικά, τα κοριτσάκια θα καταφέρουμε πάντα να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα μαλλιά μας ή στο πώς φαίνεται το σώμα μας μ’ αυτά τα ρούχα.

loading...