Νεκρός ακόμη ένας κρυφός μάρτυρας στην υπόθεση του Noor1 !

Σύμφωνα με το blog «dikografies», νεκρός βρέθηκε ο Έλληνας επιχειρηματία Βασίλης Γεωργιάδης, που ζούσε στο Ντουμπάι και προσπαθούσε μάταια από το 2018 να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές αρχές, για να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων που συνδεόταν με την υπόθεση του Noor One.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης ζούσε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τα Αραβικά Εμιράτα, για οικονομική αντιδικία και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πηγές των «Δικογραφιών», δικοί του άνθρωποι, με τους οποίους μιλούσε συχνά, τον αναζητούσαν στο τηλέφωνο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να παίρνουν απάντηση.

Συγγενικά του πρόσωπα ενημερώθηκαν από την Πρεσβεία ότι βρέθηκε ένα πτώμα στο διαμέρισμα του, ενώ η αιτία θανάτου του παραμένει άγνωστη, καθώς κατά περίεργο λόγο, εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου του στις 3 Σεπτεμβρίου, χωρίς να γίνει αναγνώριση, αλλά ούτε και νεκροψία και νεκροτομή!

Σημειώνεται πως η σωρός του παραμένει ακόμη στα Εμιράτα, καθώς δεν την έχουν παραλάβει οι οικείοι του, ενώ κανείς δεν γνωρίζει, για την ώρα, το πού βρίσκονται τα προσωπικά του είδη, μεταξύ των οποίων πολύτιμες σημειώσεις και δύο λάπτοπ.

Σύμφωνα πάντα με τις Δικογραφίες, ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 στον ανακριτή Πετρόπουλο, ο οποίος είχε στείλει ερωτηματολόγιο στην ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι, αποκαλύπτοντας στοιχεία για την εμπλοκή των εν λόγω προσώπων.

Ο ανακριτής, στη συνέχεια, έκλεισε την υπόθεση με τυπικές κλήσεις, ενώ πλέον έχει μετατεθεί στο… Πρωτοδικείο Χαλκίδας. 

Είναι άγνωστο, προς το παρόν, που έχουν καταλήξει οι καταγγελίες τις οποίες έκανε στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο Βασίλης Γεωργιάδης, αλλά και το εάν ενδιαφέρθηκε για αυτές κάποιος αρμόδιος…

loading...