Στο γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup

Θεόδωρος Κατσανέβας

Στο γύψο μπαίνει η Ελλάδα για τα πενήντα επόμενα χρόνια με τη ρύθμιση του Eurogroup, όπου αποφασίστηκε η χορήγηση 8,5 δις στην Ελλάδα για την
εκταμίευση των οφειλών που λήγουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου και τα οποία από τις αρχές μέχρι τα τέλη του 2017 ανέρχονται σε 32 δις. Για να πάρουν τη «δόση» τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεσμεύτηκαν για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % μέχρι το 2022 και  2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Με όχημα το "πάση θυσία στο ευρώ" και στόχο την παραμονή στην καρέκλα της δοτής εξουσίας, η ΠΦΑ αποδέχτηκε τελεσίδικα την ακόλουθη τερατώδη ρύθμιση :  Η ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους θα ανέρχεται σε επίπεδα της τάξης του 15% του ΑΕΠ  σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο και σε 20% στη συνέχεια ! Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα εκταμιεύει ετησίως τα αστρονομικά ποσά της τάξης των 26 δις αρχικά και 36 δις αργότερα. Τα ποσά αυτά προκύπτουν από το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ ( 6 δις), και το υπόλοιπο 15-20% του ΑΕΠ ( 26-36 δις), από τη βίαιη εξαγορά του ολόκληρου του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Η διαβολική αυτή  ρύθμιση - συμφωνία καταδεικνύει την τραγική προοπτική της ελληνικής οικονομίας, καθιστώντας αδύνατη την όποια πιθανότητα αναπτυξιακής προοπτικής της για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, ούτε φυσικά η Γερμανία, που θα μπορούσε να επιτύχει ανάπτυξη με το βάρος παρόμοιων κολοσσιαίων χρεών.
Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της Γερμανίας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο  ανερχόταν σε 600% του ΑΕΠ και με τη συμφωνία του 1953 στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, της χαρίστηκε το 70% και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα.
Στην καταστροφική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (την οποία θα τιμήσει και η ΝΔ σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη- το κράτος έχει συνέχεια), υπάρχουν, μεταξύ άλλων, δεσμεύσεις για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων ( αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις, pension reforms), νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για μικρομεσαία στρώματα( broadening the tax base), παράδοση των κόκκινων δανείων σε τραπεζικούς γύπες, άμεση προώθηση λειτουργίας του Υπερταμείου κλπ.. Η εξοντωτική συμφωνία, διανθισμένη με  πολλά κούφια ευχολόγια για την δήθεν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας,κλείνει με την παρατήρηση ότι, όποια μέτρα παρθούν δε θα επιβαρύνουν τις χώρες μέλη της ΕΕ.


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]