Ικανοποίηση για το Eurogroup μετέφερε ο Αλ.Τσίπρας στον Πρόεδρο

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurοgroup.


Δόθηκε ένα σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές, εκτίμησε ο Αλ.Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως καθοριστικό πρώτο βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Δεν χρειάζεται χαλάρωση, αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που είχε η ανάπτυξη συμμαχιών για την προώθηση των ελληνικών αιτημάτων, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο Κυπριακό και των συνομιλιών που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα μετά από πολύ καιρό και αυτό παρά πολύ σημαντικό, διότι βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με εντάσεις γύρω μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι μας στηρίζουν τις προσπάθειες μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια να διεκδικήσουμε δίκαια αιτήματα δεκαετιών. Στη Γενεύη στο τέλος του μήνα έχουμε μια ακόμα κρίσιμη Διάσκεψη για το Κυπριακό και άρα νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα πέραν της χθεσινής θετικής εξέλιξης, ότι πατάμε ξανά στα πόδια μας κι έχουμε ισχυρές και σημαντικές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν τον ελληνικό λαό πρωτίστως αλλά και τον ελληνισμό ευρύτερα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συμφώνησε απολύτως με τον πρωθυπουργό ότι τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup πρέπει να την εκλάβουμε ως την αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας μας από αυτή τη βαθιά κρίση, που έχει ταλανίσει τον τόπο μας και τον λαό μας με τόσες θυσίες και με τόσες άδικες θυσίες.

«Θέλω όμως να τονίσω και τούτο, πέραν του ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια, την οποία η κυβέρνηση και τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα θα φέρουν σε πέρας και είναι δικό τους θέμα - εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αναμιχθώ, ξέρετε τον χαρακτήρα μου στα ζητήματα αυτά. Αλλά θέλω να σας τονίσω ότι είμαι εδώ, παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος. Σε αυτό, το ξέρετε, το ξέρουν όλοι, θα είμαι συμπαραστάτης, πάντοτε στο πλαίσιο του συνταγματικού μου ρόλου» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με βάση τη χθεσινή απόφαση, με αφορμή την Ελλάδα και την ελληνική κρίση, αποδείχθηκε ότι στην Ευρώπη η αρχή της Αλληλεγγύης, βασική αξιακή αρχή του πολιτισμού μας, αλλά και βασική νομική αρχή, με όλα τα προβλήματα που πάντα είχε η Ευρώπη, και θα έχει ως την τελική της ολοκλήρωση.

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 είναι ένας χρόνος εκλογών, όπου οι ευρωπαϊκοί λαοί αποδεικνύουν - και είμαι βέβαιος ότι θα το αποδείξει και ο γερμανικός λαός στις εκλογές του Σεπτεμβρίου - ότι αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα. Αντέχουν απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό όραμα και την Ευρώπη του μέλλοντος. Μια Ευρώπη που δεν έχει μόνο ρόλο για τους λαούς της. Έχει ένα πανανθρώπινο, πλανητικό ρόλο να διαδραματίσει.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, σημείωσε ότι πρέπει ν' αναλογισθούμε ότι η Ευρωζώνη στηρίζεται στην οικονομική και νομισματική Ένωση. Δεν είναι μόνο νομισματική Ένωση επισήμανε και πρόσθεσε ότι δεν νοείται πραγματική νομισματική Ένωση και ισχυρό νόμισμα χωρίς οικονομική Ένωση. «'Αρα πρέπει να προχωρήσουμε και εδώ, πέρα από τη θεσμική πορεία που αφορά το σύνολο της Ευρώπης, και στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Πρέπει να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές ως προς τα εργαλεία που έχουμε και τα αρμόδια όργανα ιδίως, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να μπορέσουν να διαδραματίσουν αυτό τον ρόλο» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα απέδειξε, πέρα από τη δική της προσπάθεια, ότι θέλει κι εκείνη να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο.

«Δεν μεγαλοπιανόμαστε, δεν είμαστε αλαζόνες. Δεν λέμε ότι εμείς θ' αλλάξουμε μόνοι την Ευρώπη. Όμως λέμε προς όλους τους εταίρους μας ότι είμαστε εδώ, με αφορμή και την τραυματική αυτή εμπειρία της ελληνικής κρίσης, να παλέψουμε όλοι μαζί γι' αυτήν την Ευρώπη. Που πρέπει να την φτιάξουμε, όπως την οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της. Είναι ένα χρέος μας. Και νομίζω ότι η δική μας κρίση, το δικό μας μεγάλο πρόβλημα είναι ένα μεγάλο δίδαγμα και για μας και για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και για τις ηγεσίες της Ευρώπης» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΟΠΑ ΟΠΑΑΑΑ..!!!

  ΒΡΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΝ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ...

  ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΙ'ΌΛΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΝΤΠ...

  ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

  ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΛΗΘΑΡΓΟ 200 ΧΡΟΝΩΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΛΕΞΗ....Μ Η Ν ΠΑΙΡΝΕΙΣ....ΛΙΓΜΕΝΑ......ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]