Ερευνάται κατάθεση για χρηματισμό στην κορυφή της κυβέρνησης για το C4I


Καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρίας

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς μπαίνουν οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρίας, σύμφωνα με τις οποίες
αφήνονται υπόνοιες για μίζες που έφταναν ακόμη και στην κορυφή της τότε κυβέρνησης για τη σύμβαση του C4I.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την διενέργεια έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία η επίμαχη κατάθεση είναι γνωστή στην ελληνική δικαιοσύνη από το 2006 όταν ο πρώην πρόεδρος της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες, μίλησε στις γαλλικές αρχές.

Ο Μισέλ Ζοσεράν φέρεται να μιλά για «μίζες» στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες και να ισχυρίζεται πως δεν κατάφεραν να πάρουν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ. αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς) . Και κατά τον Ρ….(πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατάθεση περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην Γαλλική εταιρία.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :