Επιστήμονες αναπτύσσουν ανθρώπινα όργανα σε γουρούνια!

Αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο σχέδιο – Τα συγκεκριμένα γουρούνια, αν αναπτυχθούν πλήρως, θα είναι φαινομενικά ίδια με τα υπόλοιπα, αλλά το πάγκρεας τους θα είναι ανθρώπινο


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια βρήκαν έναν ιδιαίτερα επαναστατικό τρόπο για τη λύση του προβλήματος των περιορισμένων διαθέσιμων οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα των ερευνητών ξεκίνησε μια διαδικασία εισαγωγής ανθρώπινων κυττάρων σε γουρούνια. Με αυτόν τον τρόπο τα συγκεκριμένα γουρούνια, αν αναπτυχθούν πλήρως, θα είναι φαινομενικά ίδια με τα υπόλοιπα, αλλά το πάγκρεας τους θα είναι ανθρώπινο.
Ο επικεφαλής της έρευνας, βιολόγος Pablo Ross δήλωσε στο BBC: «Η ελπίδα μας είναι πως τα έμβρυα των γουρουνιών θα αναπτυχθούν φυσιολογικά, αλλά το πάγκρεας τους θα έχει σχηματιστεί αποκλειστικά από ανθρώπινα κύτταρα και θα είναι συμβατό με ασθενείς για μεταμόσχευση».

Το σχέδιο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, καθώς πέρυσι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ απαγόρευσε τη χρηματοδότηση των πειραμάτων. Από την πλευρά του ο Peter Stevenson, από τον φιλοζωικό οργανισμό «Compassion in World Farming» δήλωσε στο BBC: «Μου προκαλεί νευρικότητα το να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στο βασανισμό των ζώων. Ας πείσουμε πρώτα περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δωρητές. Αν εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη μοσχευμάτων, τότε ας σκεφτούμε τη λύση των γουρουνιών. Αλλά τότε θα πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας, ώστε να μην υπάρχει αύξηση στο θάνατο των γουρουνιών για ανθρώπινο όφελος».

Άλλες ανησυχίες που προκύπτουν από το παραπάνω σχέδιο είναι πως τα ανθρώπινα κύτταρα που εμφυτεύονται στα γουρούνια θα μπορούσαν να μεταβάλλουν τον εγκέφαλο των ζώων, δίνοντας του πιο ανθρώπινα στοιχεία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οχι με γονίδια πολιτικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΒΟΥΛΤΕΨΗ.ΘΕΛΩ ΒΟΥΛΤΕΨΗ.ΒΑΛΤΕ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ.ΒΑΛΤΕ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΤΩΡΑ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]