Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη δήθεν ανάπτυξη

Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει, έρχονται νέα Μνημόνια, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική με την οποία πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια άσκησε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Τρίτης.

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από καμία διαπραγμάτευση και εξέλιξη με τους εταίρους. Νέα Μνημόνια, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσία που δεν θα βάλει φρένο σε προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά ο λαός» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι «ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει».

Απαντώντας στην ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου περί ανάπτυξης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:«κανείς να μην ακούει τα παχιά λόγια για ανάπτυξη. Αυτή αφορά λίγους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο Δημήτρης Κουτσούμπας το χαρακτήρισε ως το δέντρο που κρύβει το δάσος τονίζοντας ότι «η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το χρέος και τα φορολογικά μπορεί να μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους αλλά κρύβουν την ουσία της εξαθλίωσης. Αυτό είναι το δάσος και το δέντρο και τα μεγάλα λόγια για τη δήθεν ανάπτυξη που δεν θα φέρει τέλος στην ανεργία και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Μιλώντας για το Κυπριακό ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για ένα κράτος και όχι δύο, μια κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μια ιθαγένεια χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. «Χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και να μπει τέλος στο αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων» πρόσθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ από την Αθήνα τη Δευτέρα λέγοντας ότι «η τούρκικη αστική τάξη όσο και αν μιλά για θάλασσα ειρήνης, συνεχίζει να αμφισβητεί τα σύνορα και να μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο των πλούσιων κοιτασμάτων». 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ "ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ"!!

  ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΔΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΗ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΤΟΥ ΕΛΕΥΘ. ΣΤΑΥΡΙΔΗ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ" - ΣΕΛ. 398, 399:

  << Οι κομμουνισταί βουλευταί εισέρχονται κατ' αρχήν εις τα αστικά Κοινοβούλια δια να κάμουν "επαναστατική δουλειά" και τέτοια δουλειά είναι το να χαλάσουν, να παρεμποδίσουν, άν δυνηθούν, το να γίνη από τους άλλους τίποτε το δημιουργικόν.
  Το εντός αυτής έργον των είναι κατ' αρχήν α ρ ν η τ ι κ ό ν και δ ι α λ υ τ ι κ ό ν! Αυτό είναι το πρωτεύον έργον των.

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ Η ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ, υπερθεματίζουν εις τα αιτήματα τών μαζών, ζητούν περισσότερα από όσα ζητούν αι ίδιαι αι μάζαι, αφ' ενός μέν διά να εξωθήσουν και αυτάς να ζητούν τα περισσότερα, γινόμενοι και αυτοί αρεστοί εις αυτάς δημοκοπούντες, αφ' ετέρου δέ διά να στενοχωρήσουν περισσότερον τας Κυβερνήσεις πού πρόκειται να τα δώσουν, και εκ τρίτου ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΟΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑΙ, ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ!!

  Αυτό το έργον λοιπόν εισήλθομεν και ημείς τότε να κάμωμεν εις την Δ΄ Συντακτικήν Συνέλευσιν τών Ελλήνων! ΄Αν και ήτο Συνέλευσις 372 πληρεξουσίων, εξ' ών 362 ΄Ελληνες ΚΑΙ 10 ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΄Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΡΩΣΟΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!>>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη δήθεν ανάπτυξη ουτε και απο το ΚΚΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ?????????????? ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑ ΟΥΣΤ ΡΕΜΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΔ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]