«ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΔΩΡΟΥΜΕΝΟΣ»

ΠΕΡΙ ΔΥΣΕΩΣ, ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ…


Γράφει ο Αγαθός Συμεών

Βλέπω και παρακολουθώ εδώ μέσα, τόσες πολλές γραφίδες κάθε λογής, σχετικών ή ασχέτων του είδους  και του θέματος…

Άλλοι γράφουν αυθεντικά με γνώση, για να συνδράμουν στον σκοπό ύπαρξης του καναλιού, κυρίως επώνυμοι και ευθαρσείς, και άλλοι επαναλαμβάνονται για να έχουν απλά παρουσία και λόγω ύπαρξης. 

Ορισμένοι σαν εμένα, γράφουν απλά για το κέφι τους, για να κάνουν την πλάκα τους, να είναι και μέσα στα πράγματα όμως και να ταράσουν τα νερά της βαρετής σοβαρότητας και την μονοτονία.   

Δίστασα να γράψω, δεν είχα κάτι νέο να πω και σκεφτόμουν μην τυχόν και στεναχωρήσω κάποιον αρθρογράφο ή σχολιαστή, σωστόν ή λάθος, αιρετίζοντα ή ζηλωτή κλπ .

Άσε  λέω μην τυχόν  και πέσω στη ζώνη λογοκρισίας του μπλόκ και κοπώ, στενοχωρώντας  ίσως έτσι τον διαχειριστή, εκεί όπου αυτός πιστεύει ότι κινείται αβλαβώς και σωστά, έναντι ημών των τακτικών μετριοπαθών αναγνωστών που γράφουν πότε πότε και την γνώμη τους.

Παρέμεινα στην γωνία να κοπάσει ο κουρνιαχτός και μέχρι να συμβεί κάτι άξιο λόγου.

Από  το γεγονός εμπνεύστηκα  τον τίτλο, που θεωρώ όλοι  γνωρίζουν που περιέχεται.

Για όσους   αγνοούν, αναφέρομαι στο απολυτίκιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

 «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, διά του Σταυρού Σου πολιτεύμα». 

Αυτό μεταπολιτευτικά και μετά την κατάργηση της ξενόφερτης βασιλείας ,η ΔΙΣ με εντολή πολιτική ή από που αλλού δεν γνωρίζω, μετέβαλε σε [ νίκας τοις ευσεβέσι κατ εναντίων δωρούμενος].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...