Σε “έκαψαν” Πατούλη κι εσύ το δέχτηκες…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Προ ημερών διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και η παράταξη της ΝΔ – θα έλεγα καλύτερα ο Γιώργος Πατούλης – θριάμβευσε!

Πετυχαίνοντας ποσοστό 54,7% και συγκεντρώνοντας 9 από τις 17 έδρες του ΔΣ! Και για να καταλάβουμε το μέγεθος του θριάμβου, αρκεί να πούμε ότι σε σχέση με τις εκλογές του 2014, αύξησε το ποσοστό κατά 20%! Παίρνοντας η ΝΔ για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια την αυτοδυναμία στον ΙΣΑ!

Όταν η παράταξη, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικά καταποντίστηκε – και κλάμα ο Πολάκης – αφού απώλεσε το 50% της δύναμής της από τις εκλογές του 2014!

Μια καθαρή νίκη του Γιώργου Πατούλη και λιγότερο της παράταξης που τον στηρίζει! Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, το “έφαγε” το κεφάλι του, η ατολμία του!

Και εξηγούμε! Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτός ο άνθρωπος σαρώνει όπου κι αν βάλει υποψηφιότητα! Είτε λέγεται ΙΣΑ, είτε λέγεται Δήμος Αμαρουσίου, είτε λέγεται ΚΕΔΕ!

Είχα γράψει πρώτος από όλους και σε ανύποπτο χρόνο, ότι είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και η φιλοδοξία του δεν εκπληρωνόταν με ένα βουλευτιλίκι, που πχ στη Β’ Αθηνών θα έβγαινε ασυζητητί πρώτος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Γιατί η φιλοδοξία του άγγιζε το όνειρο! Όνειρο που ήταν ικανός να κατακτήσει!

Το όνειρο – για πολλούς απραγματοποίητο – λεγόταν Δήμος της Αθήνας, όπερ σήμαινε Πρόεδρος της ΝΔ σε εσωκομματικές εκλογές, όταν προέκυπταν, και εν δυνάμει Πρωθυπουργός!

Για τον λόγο αυτό και σε ανύποπτο χρόνο για τους πολλούς, ανήγγειλε την ίδρυση φορέα ενεργών πολιτών με την επωνυμία “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά”! Που όπως γνωρίζω, “κάλπαζε” σε υποστήριξη δημοτών – ψηφοφόρων της Αθήνας!

Γι΄ αυτό όλοι θεωρούσαν, ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων!

Δυστυχώς όμως, άλλα ήταν τα σχέδια της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αφού έκανε τον κανακάρη της Δήμαρχο Καρπενησίου και Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, θέλει να τον δει Πρωθυπουργό! Έτσι, επέβαλε η Ντόρα Μπακογιάννη, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη διεκδίκηση της Αθήνας από τη ΝΔ με υποψήφιό της τον Κώστα Μπακογιάννη!

Και εκεί που όλοι περίμεναν καρτερικά το Γιώργο Πατούλη να σηκώσει το πολιτικό του ανάστημα και να διεκδικήσει το Δήμο της Πρωτεύουσας ως ανεξάρτητος – και πιστέψτε με θα σάρωνε – εκείνος κιότεψε και αποδέχτηκε το χρίσμα χαντάκωμα, της διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές!

Θα ήθελα να γνωρίζω, δεν παραδειγματίστηκε από τη Ρένα Δούρου;

Που από δελφίνος της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο βρέθηκε στα αζήτητα της πολιτικής, αλλά κινδυνεύει και με της φυλακής τα σίδερα, ελέω Μάνδρας και Ματιού!

Δηλαδή, ο Γιώργος Πατούλης και οι κακοί του σύμβουλοι, δεν κατάλαβαν ποτέ, ότι η ΝΔ έχει ανάγκη τον Πατούλη κι όχι ο Πατούλης τη ΝΔ;

Έτσι, τον “έκαψαν”, τον “τσουρούφλισαν” κι αυτός το δέχτηκε! Κρίμα για την Αθήνα, γιατί αυτός από πάσης απόψεως είναι καλύτερος από τον Κώστα Μπακογιάννη! Τον σύζυγο της Σίας Κοσιώνη και των επιχειρηματικών συμφερόντων! Που είναι, λίγο δεξιούλης, αλλά και λίγο αριστερούλης!

Ας εύχεται λοιπόν ο Γιώργος Πατούλης, στα χρόνια που θα είναι Περιφερειάρχης Αττικής, να μη συμβεί καμιά κακοδαιμονία κι αντί για Πρωθυπουργός, χρηστεί αρχηγός των πολιτικών έγκλειστων του Κορυδαλλού!

Το απεύχομαι ειλικρινά!

Πάντως έχει το χρόνο να δηλώσει “αντάρτης” της ΝΔ και να διεκδικήσει το όνειρό του!!

Οι “κακές” παρέες του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Αυτές τις ημέρες ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα και μετά της κουστωδίας του, βρέθηκε στην Πύλο! Δεν μπορούσε λοιπόν, να λείψει από την παρέα, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς! Το βράδυ της ίδιας ημέρας το ζεύγος Μητσοτάκη και το ζεύγος Σαμαρά δείπνησαν στο ξενοδοχείο “Καραλής”! Μετά του Αρχιεπισκόπου (;;;) παρακαλώ!

Βλέποντας αυτές τις “αγαπούλες” ανάτρεξα στο πολιτικό μου αρχείο και ανακάλυψα το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Deal News με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2010! Τίτλος του κειμένου: “Φοβούνται τον επίτιμο”:

«Σε αντίθεση με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος αρκείται να “ομιλεί” μέσω άρθρων, συνήθως δυσνόητων ή ακατανόητων, ο άλλος “τέως”, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, παρεμβαίνει στις συγκυρίες, με ολιγόλογες μεν, αλλά και πολλαπλά μηνύματα δηλώσεις. Έτσι έκανε και προχθές και διαφοροποιούμενος από τις Εξεταστικές πρώην συναδέλφων του, Σημίτη και Καραμανλή, δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει στην Επιτροπή για τη Siemens εφόσον κληθεί. Θα τον καλέσουν άραγε; Όχι φυσικά. Αφού, αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέσει για την περίοδο ΄90 – ΄93, κινδυνεύει να τιναχτεί όλο το πολιτικό σύστημα στον αέρα. Προπαντός, οι νυν ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων» (σ.σ. αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Αρχηγός της ΝΔ και της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ο Αντώνης Σαμαράς)!

Γι΄ αυτό θα λέγαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”! Ταυτόχρονα θα θέλαμε να ρωτήσουμε το μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Αλέξη Παπαχελά:

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σας έδωσε μια πολύωρη συνέντευξη, με τον όρο να βγει μετά τον θάνατό του! Το γεγονός από μόνο του παρουσιάζει πολύ μυστήριο! Γιατί τάχατες, ο επίτιμος να ήθελε να βγει η συνέντευξη μετά τον θάνατό του; Μήπως έθιγε κακώς κείμενα της ΝΔ και επιφανών προσώπων αυτής;

Ωστόσο, το μυστήριο μεγαλώνει, αν αναλογισθούμε ότι ο κ. Παπαχελάς έχει παίξει δημόσια τα δυο μέρη αυτής της συνέντευξης και αναμένουμε με αγωνία το τρίτο!

Το οποίο εκτιμούμε πως δεν θα βγει ποτέ στον “αέρα” γιατί, σύμφωνα με την υψηλή μας πληροφόρηση, αυτό το τρίτο μέρος αφορά την ανατροπή της κυβερνήσεως της ΝΔ το ”βρώμικο” – όπως έχει χαρακτηριστεί ΄93 και αποκαλύπτει πολλά και διάφορα! Όπως ακριβώς έγραψε η εφημερίδα Deal News στις 11 Ιουνίου 2010: “Αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέσει για την περίοδο ΄90 – ΄93, κινδυνεύει να τιναχτεί όλο το πολιτικό σύστημα στον αέρα”!

Και ο νοών νοείτω! Ή κάνω λάθος;;

Όταν Βενιζέλος και Σαμαράς αθώωναν Τσοχατζόπουλο και Βενιζέλο…

Όμως, από τη στιγμή που πιάσαμε τη λέξη “Επιτροπή”, ας θυμηθούμε μια άλλη Επιτροπή που ασχολήθηκε με τα εξοπλιστικά (σ.σ. υποβρύχια αν δεν κάνω λάθος)!

Και που τότε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (Απρίλιος του 2012) δήλωνε στα όσα του καταλόγιζαν πως είχε πει το 2005 για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου: «αν ξέραμε το 2005 στην εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στην συνέχεια θα ήταν διαφορετική η στάση των κομμάτων”!

Αλλά τι δεν ήξερε το 2005 ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος;

Όταν έβαζε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του με άλλους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ για το γεγονός πως:

«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ.κ. Απόστολο – Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Αθήνα 11 Ιανουαρίου 2005»!

Αλλά το θέμα αυτό έχει πολύ “ουρά”, αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος πήγε φυλακή και ο Γιάννος Παπαντωνίου ήδη προφυλακίστηκε! Αυτούς, για τους οποίους τα “συντρόφια” τους στο ΠΑΣΟΚ έσχιζαν τα ιμάτιά τους για την τιμιότητα και την ακεραιότητά τους!

Όμως, όπως προείπα το θέμα έχει “ουρά”!

Αφού το Δεκέμβριο του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των υποβρυχίων! Η οποία και συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής!

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 287 βουλευτές. “Υπέρ” ψήφισαν 120 βουλευτές και “κατά” 167 βουλευτές!

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς προφύλαξε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο!

Το συμπέρασμα ωστόσο είναι το εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την ερώτηση εκ του ασφαλούς, πως δεν θα περάσει δηλαδή η πρόταση από τη Βουλή, αφού δεν είχε την πλειοψηφία το 2013!

Τρεισήμισι χρόνια όμως, που έχει την πλειοψηφία, γιατί δεν επαναφέρει την πρόταση αυτή;

Γιατί, η πολιτική κάθαρση αρχίζει και τελειώνει σε πεπαλαιωμένα πολιτικά αγαθά, όπως ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου;

Στους εν ενεργεία ακόμη, μπαγαπόντηδες θα στραφεί ο Αλέξης Τσίπρας; Ή “κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει”;;

loading...