Πετάει τη βρώμικη σχάρα του φούρνου στη μπανιέρα. Γιατί? Πανέξυπνο!!

Αν χρησιμοποιείτε τη κουζίνα συχνά για να ετοιμάσετε δείπνο και γλυκά στο φούρνο σας, ξέρετε πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να βρωμίσει το εσωτερικό του φούρνου (και ειδικά η σχάρα).

Αυτό που δεν είναι εύκολο όμως, είναι να καθαρίσετε αυτή τη σχάρα.

Χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό αυτο-καθαρισμού του φούρνου (αμα έχει ο φούρνος σας) δεν πρόκειται να καθαρίσει όλη τη βρωμιά και τα λίπη. Αλλά ευτυχώς αυτό το βίντεο θα σας δείξει έναν εύκολο τρόπο να γλυτώσετε από αυτή μια για πάντα.

Το καλύτερο μέρος του κόλπου αυτού που πρόκειται να δείτε, είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα ακριβό. Σχεδόν ότι χρειάζεστε πιθανότατα θα το έχετε ήδη σπίτι.

Αρχικά, βάλτε μια πετσέτα στο πάτωμα της μπανιέρας και βάλτε από πάνω τη σχάρα. (Η πετσέτα θα βοηθήσει να μην χαράξετε την επιφάνεια της μπανιέρας.) Επειτα, βάλτε το νερό να τρέχει στην πιο ζεστή θερμοκρασία που γίνεται και γεμίστε αρκετά έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς η σχάρα.

Στη συνέχεια, πάρτε ένα κλασσικό απορρυπαντικό ρούχων (προτιμήστε τη σκόνη, αν και το ύγρο κάνει επίσης). Ανακατέψτε το με λίγο ζεστό νερό για να διαλυθεί και μετά ρίξτε το στη μπανιέρα. Επαναλάβετε μερικές φορές και αφήστε τη σχάρα να μουλιάσει για 6-10 ώρες.

Το επόμενο πρωί, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε το νερό και να βγάλετε τη σχάρα. Δεν θα έχουν φύγει τα λίπη και η βρωμιά, αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολο με λίγο τρίψιμο με σφουγγάρι να το κάνετε να μοιάζει με καινούργιο.

Αυτό ήταν! Τώρα έχετε μία πραγματικά καθαρή σχάρα φούρνου, έτοιμη να επιστρέψει στο ψήσιμο και μαγείρεμα όλων των λιχουδιών και ξέρετε και αγαπάτε.

loading...