Μόνο η Αμερική μπορεί να σταματήσει την γερμανική επέλαση, πριν είναι πολύ αργά.

 Η πανδημία έχει επιταχύνει τις διαδικασίες στην Ευρώπη, αφού όλες οι κυβερνήσεις εκτός της γερμανικής που προετοιμάζει ήδη το επόμενο Ράιχ της, χρειάζονται χρήματα – ενώ η Γερμανία κρατάει τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου και των ευρωπαϊκών συμβάσεων που αναδιαμορφώνει κατά το δοκούν, αλλά και της ΕΚΤ. Παράδειγμα η κατάργηση της υποχρέωσης μη δημιουργίας ελλειμμάτων και μη στήριξης των επιχειρήσεων από το κράτος – όπου μέσω της πρώτης όλοι οι αντίπαλοι της θα υπερχρεωθούν (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), ενώ μέσω της δεύτερης θα ισχυροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι δικές της επιχειρήσεις. 

Στην ουσία πρόκειται για τα σύγχρονα οικονομικά τανκς της, με τα οποία θα υποδουλώσει τους πάντες – ενώ θα κρατήσει τη Γαλλία συνοδοιπόρο της, αλλά μόνο για εκείνο το χρονικό διάστημα που δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά, λόγω της γαλλικής στρατιωτικής ισχύος και της δικής της ανάλογης αδυναμίας. Ήδη πάντως ενισχύει την πολεμική της βιομηχανία, κρατικοποιώντας αμυντικές επιχειρήσεις δήθεν για να τις προστατεύσει από την εξαγορά τους εκ μέρους των Κινέζων – όταν την ίδια στιγμή επιδιώκει τη σύναψη μίας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την Κίνα. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε πάντως να γίνουν όλα αυτά κατανοητά από τις Η.Π.Α. – αφού μόνο αυτές μπορούν να σταματήσουν τη γερμανική επέλαση, πριν είναι πολύ αργά. Δευτερευόντως από τη Ρωσία, η οποία θα είναι η πρώτη που θα υποφέρει από ένα επόμενο Ράιχ – ενώ σίγουρα δεν θα θέλει να είναι στον κλοιό της Κίνας με τη Γερμανία, όπως της Γερμανίας με την Ιαπωνία στο παρελθόν

loading...