Σκάνδαλο: Αποδυνάμωσαν την άμυνα των ελληνικών νησιών κατ΄εντολή των “συμμάχων” και τώρα οι Γερμανοί μας πούλησαν…

Όσοι υποστήριξαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποσύρει άρον ,άρον τα ρωσικά BMP-1 ήταν επιπόλαιη και επικίνδυνη κατηγορηθήκαμε περίπου ως «προδότες» με το …ακλόνητο επιχείρημα ότι θα πάρουμε τα κατά μία δεκαετία νεότερα γερμανικά Marder!

40 BMP-1 έχουμε στείλει και αυτό μας το λένε οι Γερμανοί , γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει προκλητικά κρυφτεί πίσω από το «απόρρητο» κι έχει στείλει στην Ουκρανία άγνωστο αριθμό όπλων και πυρομαχικών! Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί μας έχουν δώσει 10 Marder τα οποία όχι μόνο δεν πήγαν στα νησιά, αλλά ούτε στην πρώτη γραμμή του Έβρου! Τα έχουμε στείλει στην Ξάνθη! Μην κάνουν παράπονα για τις υποψίες περί αποστρατιωτικοποίησης που της καταλογίζουν…

Τι έχει προκύψει τώρα και γράφουμε για επερχόμενο φιάσκο;

Δύο πολύ καλοί Έλληνες δημοσιογράφοι, η Λιάνα Σπυροπούλου και ο Γιώργος Τσακίρης υπογράφουν στην Bild ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία έχει δεσμευτεί να δώσει στην Ουκρανία 40 Marder μέχρι το τέλος Μαρτίου και υπάρχουν σκέψεις να «πάνε πίσω» τις παραδόσεις των Marder στην Ελλάδα! Αν αυτό συμβεί τότε κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους. Η Λιάνα Μυστακίδου είναι χρόνια ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα και ο Γιώργος Τσακίρης βετεράνος στρατιωτικός συντάκτης. Το αναφέρουμε για να μην αμφισβητηθεί η εγκυρότητα του δημοσιεύματος. Κάτι που είναι πάντα η εύκολη λύση των εξουσιών.

Το δημοσίευμα της Bild έχει αναπαραχθεί ήδη και στην Ουκρανία! Υπέρτιτλος; «Η Ουκρανία πρώτα»! Τίτλος; «Η Ελλάδα μπορεί να ανάψει το πράσινο φως για τα γερμανικά Marder»!

Στο ρεπορτάζ γίνεται και επίκληση στρατιωτικής πηγής στην Αθήνα που λέει:

«Όταν ρωτήθηκε από το BILD την Παρασκευή, ένας υψηλόβαθμος Έλληνας στρατιωτικός είπε: Η Αθήνα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια μεταγενέστερη παράδοση των «Marder» εάν η Γερμανία ήθελε πρώτα να παραδώσει στην Ουκρανία. Η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας δεν θα επηρεαστεί εάν καθυστερήσει η παράδοση τους».

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποια είναι η «στρατιωτική πηγή» που δεν διαπιστώνει κανένα πρόβλημα στο «σκόρπισμα» όποιων οπλικών συστημάτων διαθέτουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε στείλει και Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Από την κυβέρνηση δεν περιμένουμε καμία απάντηση. Αναμένουμε όμως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαιτήσουν απαντήσεις για τα όπλα που η κυβέρνηση μοιράζει εδώ κι εκεί. Αν δεν γίνει αυτό κάτι ύποπτο συμβαίνει…

loading...