Οι ευθύνες των Ελλήνων Πολιτικών & η υποταγή στα μνημόνια

Το πολιτικό κόστος απέτρεψε τους κομματικούς σχηματισμούς να προχωρήσουν σε τομές

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα που βιώνουμε, με την
ολοένα επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, αν μια παραδοχή μπορούμε με σιγουριά να κάνουμε, αυτή συνοψίζεται στο ότι οι ευθύνες της πολιτικής τάξης της χώρας μας διαχρονικά είναι βαριές.

Το περιβόητο πολιτικό κόστος απέτρεψε τους κομματικούς σχηματισμούς από το να προχωρήσουν στις τομές εκείνες που θα έθιγαν μεν ορισμένες τάξεις, θα λειτουργούσαν, ωστόσο, ως ασπίδα προστασίας για την οικονομία μας μακροπρόθεσμα. Και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχόμαστε το περιεχόμενο των αλλεπάλληλων συμφωνιών με τους Θεσμούς, που συνεπάγεται και νέες φορολογικές και οικονομικές επιβαρύνσεις, και νέες μειώσεις συντάξεων, μισθών και κοινωνικών επιδομάτων, που κυριολεκτικά εξοντώνουν εκατομμύρια νοικοκυριά.

Φαίνεται όμως ότι η εξόντωση των Ελλήνων είναι δευτερεύουσας σημασίας. Προέχει η ευημερία των αριθμών, βάσει των οποίων θα εγκριθεί από το Eurogroup η επόμενη δόση, που θα μας κρατήσει εν ζωή για μικρό χρονικό διάστημα, διογκώνοντας ταυτόχρονα το χρέος της Ελλάδας και επισημοποιώντας τη λιμοκτονία των Ελλήνων. Μήπως είναι συμπτωματικές οι κάθε τόσο «χαρμόσυνες ειδήσεις» από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και η θριαμβολογία των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι αυξάνονται οι εξαγωγές της χώρας και ότι η οικονομία και ανάπτυξη βρίσκονται στον σωστό δρόμο;

Οι τυμπανοκρουσίες και οι ολοένα επαναλαμβανόμενες αισιόδοξες προβλέψεις προέρχονται από εγκεφάλους που συνειδητά και σκοπίμως παραπλανούν εδώ και επτά χρόνια τον ελληνικό λαό. Διότι όλοι ανεξαιρέτως οι «ειδήμονες» της παγκόσμιας οικονομίας γνωρίζουν ότι σε μία χώρα στην οποία η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών βιώνει έσχατη ένδεια με μισθούς και συντάξεις πείνας, πολυετή ύφεση, τεράστια ανεργία και φυγή δεκάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, είναι ασυγχώρητο και ύβρις να κάνει κανείς λόγο για αύξηση των εξαγωγών και βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε σε χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, όπου οι λιμοκτονούντες λαοί στερούνται ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, την ίδια ώρα και η πρωτογενής παραγωγή τους εξάγεται σε πλούσιες χώρες.

Όμως ο εμπαιγμός, η αθλιότητα, το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού συνεχίζονται μεθοδικά και με την διεθνώς γνωστή υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Το διευθυντήριο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος ενορχήστρωσε εξαρχής μια προπαγάνδα με σκοπό την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από το πραγματικό περιεχόμενο, την ουσία και την βαρύτητα του πρωτότυπου USB («στικάκι»). Και δη σε μία περίοδο που ήδη είχαν αρχίσει να πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα και να διακυβεύεται η τύχη και το μέλλον της εξαιτίας των ολέθριων λαθών και της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και των συνενόχων του, που φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού ένα δυσθεώρητο χρέος.

Κι ενώ η χώρα μας όδευε προς την ολοκληρωτική καταστροφή, πήρε μπρος η εγκληματική παραφιλολογία, αν όχι παραπληροφόρηση, ότι δήθεν επι μακρόν αποσιωπήθηκε από τους παραλήπτες της η παράδοση, τον Οκτώβριο του 2010, του USB από την κυρία Λαγκάρντ. Μετά, ότι δήθεν άρχισαν οι αντιγραφές και οι «διορθώσεις» του περιεχομένου για την προστασία μεγαλοφοροδιαφυγάδων και πολιτικών προσώπων που εμπλέκονταν σε παράνομες συναλλαγές κ.λπ., ανθρώπων, όπως αφέθηκε να εννοηθεί, που περιφέρονται σε γνωστούς κύκλους του πολιτικού κατεστημένου και των μεγάλων ΜΜΕ, που αποτελούν την «ουρά» του. Και τέλος, ότι δήθεν εάν αξιοποιούνταν το περιεχόμενο του USB, η χώρα θα απέφευγε τα θανατηφόρα Μνημόνια και τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων, άρα και την ταπείνωση της Πατρίδας και του λαού μας.

Όμως ο περίεργος ή άγνωστος τρόπος παράδοσης του πρωτότυπου USB και η μεταφορά του μέσω διπλωματικού σάκου ή και δια χειρός στις ελληνικές Αρχές, η μη καταχώρηση του ως επίσημου εγγράφου-στοιχείου του ελληνικού κράτους, όπως και ευθύς αμέσως οι πληροφορίες περί μυστικών συναντήσεων Ελλήνων αξιωματούχων σε Βέλγιο και Ελβετία ενισχύουν τις εικασίες και τις υπόνοιες για τους λόγους που το πρωτότυπο USB αποκρύφτηκε και αποκρύβεται εδώ και επτά χρόνια από τον ελληνικό λαό.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι άλλη: με την παράδοση του πρωτότυπου USB πρόθεση των ισχυρών παραγόντων του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της ΕΕ δεν ήταν να προσφερθεί βοήθεια στην Ελλάδα, όπως εδώ και χρόνια υποστηρίζεται, ώστε να προχωρήσει σε σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και να καταφέρει να βγει επιτέλους από την κρίση. Στόχος τους ήταν να στείλουν ένα μήνυμα, να απευθύνουν μια αυστηρή προειδοποίηση προς το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και, δια του εκφοβισμού, του εκβιασμού, να πειθαναγκάσουν σε υπογραφή κάθε προσχεδιασμένης έτσι κι αλλιώς συμφωνίας (Μνημόνια) υπέρ των δανειστών. Διότι παράγοντες των Βρυξελλών και του Βερολίνου γνωρίζουν το περιεχόμενο του πρωτότυπου USB, το οποίο χωρίς υπερβολή «καίει» εκατοντάδες πολιτικοοικονομικούς παράγοντες τόσο της χώρας μας όσο και αυτού του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου. Είναι επομένως προφανές ότι είχαν υπολογίσει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα είχε η δημοσιοποίηση του, η οποία νομοτελειακά θα οδηγούσε σε εξέγερση του ελληνικού λαού και σε ολοκληρωτική κατάρρευση του όντως σάπιου εγχώριου πολιτικού συστήματος, θα είχε όμως ανυπολόγιστες συνέπειες και για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Και κάπου εδώ βρίσκουμε τη ρίζα και την ουσία του προβλήματος και τη συνενοχή για το ιλιγγιώδες «χρέος» της Ελλάδος. Ήδη από δεκαετίες είναι γνωστό το σοβαρότατο πρόβλημα διαφθοράς στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη. Εξαιτίας, άλλωστε, της επικινδυνότητάς της για το κοινωνικό σύνολο ο ΟΗΕ ψήφισε στις 31/10/2003 τη Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η Γερμανία όμως αρνείται να την επικυρώσει, ενώ δεν συμμορφώθηκε ούτε με την υπ’ αριθ.2008/801/ΕΚ Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρόλο που το ετήσιο κόστος της διαφθοράς στη Γερμανία υπερβαίνει τα 250 δις ευρώ, είναι, λοιπόν, πολύ υψηλότερο από το ίδιο το ΑΕΠ της Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πολιτικός «πατέρας» και μέντορας της Άνγκελα Μέρκελ, πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, αλλά και κατόπιν αυτού ο διάδοχος του και αρχηγός του κόμματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφοράς, με συνέπεια να εκτεθούν στα ΜΜΕ από την ίδια την κυρία Μέρκελ. Η οποία ως γενική γραμματέας του κόμματος χρησιμοποίησε τα σκάνδαλα προς ίδιον όφελος, ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον επί δεκαέξι χρόνια Καγκελάριο Κολ και εκπαραθύρωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον κ. Σόιμπλε από την ηγεσία του κόμματος, αναδεικνυόμενη η ίδια σε Καγκελάριο της Γερμανίας.

Αν, βέβαια, ακούσει κανείς τις διδαχές της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε προς τους «αμαρτωλούς» του Νότου, θα πιστέψει ότι οι όροι «διαφθορά», «διαπλοκή» και «δωροδοκία» είναι άγνωστοι στους Γερμανούς, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι είναι πρωταθλητές και σε εγχώριο και σε διεθνές επίπεδο στην διαφορά, στη δωροδοκία και στα «μαύρα ταμεία». Θυμίζουμε ότι κατά τη δεκαετία του ’90 το Βερολίνο είχε συγκρουσθεί σφοδρότατα με το Παρίσι για την ανάληψη μεγάλων δημοσίων έργων, λιμένων, αερολιμένων, γεφυρών, εθνικών οδών, μετρό, ολυμπιακών έργων, εξοπλιστικών προγραμμάτων, προγραμμάτων υγείας κ.ο.κ. Γιατί; Διότι οι γερμανικές εταιρείες προσέφεραν πολύ μεγαλύτερες μίζες. Για τον λόγο αυτό η Γερμανία προστατεύει (και προστατεύεται) και δεν εκδίδει π.χ. τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στη ζωή είναι ανήθικο να κρίνει και να κατηγορεί κανείς τον άλλο, εάν δεν γνωρίζει το ποιόν του. Η ζωή όμως διδάσκει «φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας», διότι δεν υπάρχει διεφθαρμένος χωρίς διαφθορέα, δεν υπάρχει θύμα χωρίς θύτη ούτε φόνος χωρίς δολοφόνο.

Στη διεθνή πολιτική και διπλωματία το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας σε ένα συγκεκριμένο θέμα επιτυγχάνεται από τον τρόπο και την σκοπιμότητα της ενέργειας, που είναι στην ουσία ο αυτοσκοπός. Το γεγονός ότι από την αρχή της κρίσης και επι επτά ολόκληρα χρόνια οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ δεν πίεσαν και δεν πιέζουν σθεναρά και αποφασιστικά, ως όφειλαν, τις ελληνικές κυβερνήσεις για σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους στην Ελλάδα, αλλά δια των Μνημονίων κατ’ ουσίαν πιέζουν μόνο για την λήψη εξοντωτικών οικονομικών και φορολογικών μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού από μόνο του τα λέει όλα. Εν πλήρει γνώση τους και μεθοδικά εκβιάζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας μας και… με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια: προστατεύουν από την κατάρρευση όχι μόνο το τελευταίο, αλλά και το ίδιο το οικοδόμημα της γερμανικής Ευρώπης, την ίδια ώρα που δια των Μνημονίων έχουν υποτάξει την Πατρίδα μας και έχουν υποδουλώσει για πάντα τον ελληνικό λαό.

* Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στην Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά στην Αθήνα
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Ασε τα σαπια.καθε κατηγορια στους πολιτικους τους ξεπλενει.διοτι με τα σημερινα δεδομενα ποια ειναι η εναλακτικη λυση?αλλοι πολιτικοι!!! Οι οποιοι αν εχουν ενα λαο να σκεπτετε κατα τον ιδιο τροπο,θα κανουν τα ιδια και χειροτερα.συμπερασμα.μονο ο λαος εφταιγε και θα φταιει,για οποιες καταστασεις δημιουργηθουν στο μελον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ…!!

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΡΘΡΑ,ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ,ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΦΑΓΟΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ,ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΚΟΠΤΕΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ,ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ/Π ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΝ,ΡΩΤΩ…!!!

  ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ,ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ,ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΓΙΑΤΙ????
  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΟΥΣ….

  1=ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΙΖΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Η ΒΟΥΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΦΕΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ,ΒΟΥΛΗ,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ,ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ" ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ…

  ΑΚΟΜΗ ΑΦΜ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..

  ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ,ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡ-ΔΗΛΩΣΗ??

  2=Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»..

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΣ..!!!!

  ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ Α’262-17/12/2014 ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/11167801_1763872723836232_3473335247888286093_o.jpg

  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ,ΟΣΟ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΛΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ..
  http://alfeiospotamos.gr/?p=14143

  ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣΠΟΡΟΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ 100.000 ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

  ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ...

  ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΛΕΞΑΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΗΜΗΝ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ 17/5 ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΒΟΛΗ,ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ Ο «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ,Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΕ ΠΑΤΕΡΑΚΗ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΙΧΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΤΟ.ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ.ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ.ΡΕ ΤΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..................

   Διαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΤΗ ΣΩΣΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΑ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 130 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!
   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΒΩΣΝΥ

   Διαγραφή
  3. «Αποκαθήλωση» Σώρρα από τον Βόλο !!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
   Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Αρτέμη Σώρρα από τον υπαρχηγό του και Γ.Γ. του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» Βασίλη Θεοδωρόπουλο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στον Βόλο, στο πλαίσιο προσυνεδριακής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου και κομματικών οργάνων, ο κ. Θεοδωρόπουλος επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει η «Eλλήνων Συνέλευσις», για τα χιλιάδες εξώδικα που στάλθηκαν από ανυποψίαστους πολίτες σε εφορίες, τράπεζες και δημόσια ταμεία, με τα οποία ζητούσαν να εξοφληθούν τα χρέη τους από τους «παραμυθένιους λογαριασμούς» της Τράπεζας της Ανατολίας.

   Παρότι οι συγκεκριμένοι πολίτες έχουν μείνει ξεκρέμαστοι -και ενδεχομένως κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αν δεν προβούν σε αποπληρωμή των οφειλών τους- για τον κ. Θεοδωρόπουλο φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη: «Οι πολίτες έχουν προσωπική κρίση. Με δική τους ευθύνη αποφασίζουν τι θα πράξουν. Η Ελλήνων Συνέλευσις δεν έχει χρήματα. Πρόκειται για λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα, που όμως δεν έχουν αμφισβητηθεί ακόμη επίσημα από κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του κόμματος, αποκηρύσσοντας εμμέσως πλην σαφώς τις προτροπές του κ. Σώρρα αλλά και άλλων στελεχών.

   Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επανέλαβε τους ισχυρισμούς πως από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί πως υπάρχουν αυτά τα χρήματα, αμφισβήτησε τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας και το ΥΠΟΙΚ για το θέμα και απέδωσε όλο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε «στη λυσσαλέα επίθεση μερίδας του Τύπου κατά της «Ελλήνων Συνέλευσις», γιατί επαγγέλλεται το καινούργιο στην κοινωνία».

   «Η “Ελλήνων Συνέλευσις” δεν είναι ο Αρτέµης Σώρρας», ξεκαθάρισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Θεοδωρόπουλος, παραπέμποντας στο καταστατικό του φορέα, όπου όπως διευκρίνισε, τα ηγετικά στελέχη ήταν προσωρινά στις θέσεις τους: «Στο καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει µια προσωρινή προεδρία µέχρι το συνέδριο. Ο Αρτέµης Σώρρας ήταν προσωρινός πρόεδρος, όπως και εγώ προσωρινός γενικός γραµµατέας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν είµαστε οπαδοί και η απουσία του Σώρρα δεν σηµαίνει ότι δεν υπάρχουµε, προχωρούµε αταλάντευτα».

   Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει «άφαντος», οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γενικός γραμματέας Βασίλης Θεοδωρόπουλος διεκδικεί τον ρόλο του νέου ηγέτη στον φορέα. Στις ερωτήσεις που δέχτηκε στον Βόλο για το θέμα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο οποιοσδήποτε ηγετικός ρόλος για να μπορεί να είναι πιστοποιημένος, πρέπει να περάσει από εκλογική διαδικασία», εννοώντας το συνέδριο που θα διεξαχθεί σύντομα.

   Τέλος ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο και τις τοπικές οργανώσεις, καθώς επίσης και για τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στη Μαγνησία. Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιλογή τους θα γίνει από την τοπική οργάνωση, προκειμένου να υπάρχει άμεση εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της.


   ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

   Διαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΑΠ@ΡΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΨΩΡΡΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΒΛΗΜΑ, ΧΑ ΧΑΧ Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

   Διαγραφή
 3. ΕΡΏΤΗΣΗ
  Γιατί το χρέος σαν θέμα τόσο για την μερική απομειωση του οσο και τη
  ολική και μονομερη ακύρωση του δεν συζητηται από τα πολιτικά κόμματα
  τους πολιτικούς τους δημοσιογράφους και τους αρθρογραφους;
  Σχετικά με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικο
  δάνειο γιατί είναι επίσης θέμα που αποφεύγεται τόσο καθολικά από
  τα πολιτικά κόμματα τους πολιτικούς τους δημοσιογράφους και τους
  αρθρογραφους; ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]