ΧΡΩΣΤΑΣ στη ΔΕΗ; Δες πώς μπορείς να ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ τις οφειλές σου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Η ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 18 έως 36 δόσεις.


Ειδικότερα, υπογραμμίζεται ότι για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, του ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά που οφείλουν μέχρι 1.000 ευρώ, μπορούν να

γίνουν έως 24 δόσεις, εφόσον καταβληθεί ταυτόχρονα με τον διακανονισμό η πρώτη δόση.

Για οφειλές πάνω από 1.000 ευρώ μπορούν να γίνουν είτε 18 δόσεις εφόσον προκαταβληθεί το 10% της οφειλής, είτε 36 δόσεις, εφόσον η προκαταβολή φτάσει το 20%.

Επίσης όσοι είχαν δημιουργήσει οφειλές μέχρι 500 ευρώ έως τις 28-2-2017, έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν τις πληρωμές για ένα έτος, εφόσον στο μεταξύ πληρώνουν κανονικά τους νέους λογαριασμούς, με αίτηση που μπορούν να κάνουν  έως 30 Απριλίου 2017.
Οι πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους Καταστήματα, και το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 – 19:00).
Αναλυτικότερα:
1. Για πελάτες με οφειλή έως και 500€ την 28.02.2017:
Παρέχεται δυνατότητα , κατόπιν αιτήσεως από 01.03.2017 μέχρι και 30.04.2017, αναστολής της πληρωμής του ποσού μέχρι 500€ για ένα έτος.
Εφόσον, οι λογαριασμοί ρεύματος που θα εκδοθούν από την ημερομηνία ένταξης στο υπόψη Πρόγραμμα, εξοφλούνται μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους, τότε οι πελάτες θα επωφελούνται επιπλέον, με έκπτωση 10% επί της αξίας της χρέωσης προμήθειας του λογαριασμού τους.
Διευκρινίζεται ότι:
· Στην περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών, θα απεντάσσονται αυτόματα από το Πρόγραμμα.
· Η αναστολή πληρωμής του ποσού μέχρι 500€ για ένα έτος, δεν συνεπάγεται απαλλαγή από τη χρέωση τόκων.
· Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής και πελατών που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (ειδικά τιμολόγια).
2. Νέος Κανονισμός Ρύθμισης Οφειλών
2.1 Για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά:
·  με οφειλές έως 1.000€, παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης άμεσα
· με οφειλές άνω των 1.000€,  παρέχονται δυο επιλογές:
- άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις
ή
- άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις
2.2 Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες:
· άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής
· ρύθμιση του υπόλοιπου σε μηνιαίες δόσεις που θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36
2.3 Για τις κατηγορίες πελατών, ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, αγροτικοί πελάτες, εποχικοί, πελάτες με αποκοπή ή ρευματοκλοπή, ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις.
α. Για τους πελάτες που είναι οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων πελατών ακολουθούνται τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας. Ειδικότερα για τους Ευάλωτους πελάτες η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού. Έτσι για παράδειγμα, ένας ευάλωτος πελάτης με συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 θα μπορεί να το αποπληρώσει την οφειλή του σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των €50.
Επιπλέον, στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η μη έκδοση εντολής απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (εξαιρούνται περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρευματοκλοπές).
β. Οι αγροτικοί πελάτες έχουν δυνατότητα ρύθμισης τωv οφειλών τους σε 36 μηνιαίες δόσεις.
γ. Οι πελάτες με αποκοπή λόγω οφειλής για περισσότερες από 30 ημέρες, έχουν δυνατότητα ρύθμισης σε 12 μηνιαίες δόσεις, με άμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής.
δ. Οι πελάτες με ρευματοκλοπή έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης σε 4 μηνιαίες δόσεις, με άμεση καταβολή του 50% της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά, εφόσον καταβληθεί το 100% του ποσού της ρευματοκλοπής, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης του υπόλοιπου ποσού, βάσει του υφιστάμενου Προγράμματος ρύθμισης οφειλών για την κατηγορία εκάστοτε πελάτη.
Γενικές Διευκρινίσεις:
· Οι δόσεις είναι έντοκες και οι τόκοι χρεώνονται στους τρέχοντες λογαριασμούς που εκδίδονται κατόπιν της σύναψης του διακανονισμού. Εξαιρούνται α) πελάτες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και β) περιπτώσεις διακανονισμών για τις οποίες συντρέχουν ειδικοί λόγοι κατά τη σύναψη του διακανονισμού.
· Η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται στα 10€
· Είναι απαραίτητο, μαζί με τις δόσεις, να εξοφλούνται και οι τρέχοντες λογαριασμοί που θα εκδοθούν μετά την ημερομηνία σύναψης του διακανονισμού εμπρόθεσμα.
Σε περίπτωση μη τήρησης διακανονισμού, αν δηλαδή στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια (1) δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.
Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων – πλην μίας - των οφειλομένων δόσεων.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

 1. FUNERAL FAIRWEL TO provocateur.gr

  γιαννης πατερακης
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΜΕΡΚΑΝΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ

  ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΛΟΥΚΑΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΓΑΜΑΩ EVEN IF YOU WERE THE ONLY WOMAN
  IN THE WORLD, I WOULD BETTER BE IN THE CEMETERY WITH S. YLVIA PLATH

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. takis kokkinis
  Hold on, this is waiting to be approved by Provocateur.
  EΛΛΑΔΑ σου εγραψα τοσο κοσμια μειλ, και τα εγραψες στο καραμουνι σου και γραφεις και γα ασιμο
  καιι ποιος ξερεις ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΣ εσυ που γραφεις και δηθεν, και κουλτουρα
  οι αμερικανοι τα κρατησαν ποσο μαλακες ειστε στο provocateur.gr
  Fe Elelines

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Al..a.icos Panagoulis, Oriana Fall.a.ch'i : Αdmire provocateur.gr, and Χρυσα Λυκου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. mike petr • σε δευτερόλεπτα
  Hold on, this is waiting to be approved by Provocateur.
  ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ SPAM ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πάτε στην Ε.ΣΥ να πάρετε τα πλαστόχαρτα του Σώρρα, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα, θα πληρώσετε τζάμπα 20 ευρώ εγγραφή μαιμού και 50 ευρώ για τα πλαστόχαρτα αποτέλεσμα μηδέν, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα, ορισμένα κορόιδα πολίτες πήγαν και πήραν το τρίτο το μακρύτερο ......................................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ Ο ΚΥΡ ΒΑΣΙΛΗΣ!!!!!! ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΤΟ ΒΟΛΟ .............. ΠΡΟΧΘΕΣ
   Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Αρτέμη Σώρρα από τον υπαρχηγό του και Γ.Γ. του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» Βασίλη Θεοδωρόπουλο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στον Βόλο, στο πλαίσιο προσυνεδριακής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου και κομματικών οργάνων, ο κ. Θεοδωρόπουλος επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει η «Eλλήνων Συνέλευσις», για τα χιλιάδες εξώδικα που στάλθηκαν από ανυποψίαστους πολίτες σε εφορίες, τράπεζες και δημόσια ταμεία, με τα οποία ζητούσαν να εξοφληθούν τα χρέη τους από τους «παραμυθένιους λογαριασμούς» της Τράπεζας της Ανατολίας.

   Παρότι οι συγκεκριμένοι πολίτες έχουν μείνει ξεκρέμαστοι -και ενδεχομένως κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αν δεν προβούν σε αποπληρωμή των οφειλών τους- για τον κ. Θεοδωρόπουλο φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη: «Οι πολίτες έχουν προσωπική κρίση. Με δική τους ευθύνη αποφασίζουν τι θα πράξουν. Η Ελλήνων Συνέλευσις δεν έχει χρήματα. Πρόκειται για λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα, που όμως δεν έχουν αμφισβητηθεί ακόμη επίσημα από κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του κόμματος, αποκηρύσσοντας εμμέσως πλην σαφώς τις προτροπές του κ. Σώρρα αλλά και άλλων στελεχών.

   Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επανέλαβε τους ισχυρισμούς πως από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί πως υπάρχουν αυτά τα χρήματα, αμφισβήτησε τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας και το ΥΠΟΙΚ για το θέμα και απέδωσε όλο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε «στη λυσσαλέα επίθεση μερίδας του Τύπου κατά της «Ελλήνων Συνέλευσις», γιατί επαγγέλλεται το καινούργιο στην κοινωνία».

   «Η “Ελλήνων Συνέλευσις” δεν είναι ο Αρτέµης Σώρρας», ξεκαθάρισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Θεοδωρόπουλος, παραπέμποντας στο καταστατικό του φορέα, όπου όπως διευκρίνισε, τα ηγετικά στελέχη ήταν προσωρινά στις θέσεις τους: «Στο καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει µια προσωρινή προεδρία µέχρι το συνέδριο. Ο Αρτέµης Σώρρας ήταν προσωρινός πρόεδρος, όπως και εγώ προσωρινός γενικός γραµµατέας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν είµαστε οπαδοί και η απουσία του Σώρρα δεν σηµαίνει ότι δεν υπάρχουµε, προχωρούµε αταλάντευτα».

   Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει «άφαντος», οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γενικός γραμματέας Βασίλης Θεοδωρόπουλος διεκδικεί τον ρόλο του νέου ηγέτη στον φορέα. Στις ερωτήσεις που δέχτηκε στον Βόλο για το θέμα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο οποιοσδήποτε ηγετικός ρόλος για να μπορεί να είναι πιστοποιημένος, πρέπει να περάσει από εκλογική διαδικασία», εννοώντας το συνέδριο που θα διεξαχθεί σύντομα.

   Τέλος ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο και τις τοπικές οργανώσεις, καθώς επίσης και για τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στη Μαγνησία. Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιλογή τους θα γίνει από την τοπική οργάνωση, προκειμένου να υπάρχει άμεση εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της.

   Διαγραφή
  2. ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΙΣΟΒΙΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ
   ΧΑΧΑΧΑΧΑ

   Διαγραφή
  3. τα λαμόγια ένας ένας την κάνει, με ελαφρά πηδηματάκια, οι ψεύτες, βγάζουν τον κώλο τους απ' έξω, κάτι κορόιδα θα την πληρώσουν μαζί με τον χονδρό, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]