Κατεδαφίσεις ολόκληρων τετραγώνων στην Αθήνα προαναγγέλλει ο Δημαράς

 Κατεδαφίσεις ολόκληρων τετραγώνων στην Αθήνα λόγω κλιματικής αλλαγής

Πρόκειται για ένα σχέδιο που αφορά στο κέντρο της Αθήνας για την ανάπλαση της πόλης με βάση τις νέες ανάγκες και την κλιματική αλλαγή
Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με τα ετοιμόρροπα κτίρια και τις υποβαθμισμένες περιοχές αποτελεί ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα, προκειμένου η εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας να βελτιωθεί.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς επεσήμανε ότι θα υπάρξουν ακόμη και κατεδαφίσεις οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ολόκληρα τετράγωνα.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», δηλώνει ότι ο σχεδιασμός αυτός θα περιλαμβάνει κατεδαφίσεις κτιρίων αλλά πιθανώς και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων.
Οι κατεδαφίσεις, ειδικά όταν μιλάμε για ολόκληρα τετράγωνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για ένα σχέδιο που αφορά στο κέντρο της Αθήνας για την ανάπλαση της πόλης με βάση τις νέες ανάγκες και την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Αθήνα του 2050. Με βάση τα αποτελέσματα και σε συνεργασία με τον δήμο θα γίνει ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων.
Όπως αναφέρει ο Γιώργος Δημαράς στόχος είναι να μην αδικηθεί κανείς ιδιοκτήτης και για τον λόγο αυτό οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες της σημερινής αξίας του ακινήτου ή να γίνει ανταλλαγή με μεγαλύτερης αξίας ακίνητα σε άλλη περιοχή.
Ως ενδεικτικές περιπτώσεις ο υπουργός ανέφερε τις περιοχές γύρω από την Ομόνοια και τις οδούς Σωκράτους, Σατωβριάνδου, αλλά και την περιοχή πέριξ της πλατείας Βάθη.
loading...