Επίθεση αριστεριστών και του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ – Κατέστρεψαν την πρόσοψη του ανώτατου δικαστηρίου (βίντεο)

Περίπου 100 μέλη της αριστερίστικης ομάδας του Ρουβίκωνα, αλλά και άλλων οργανώσεων της ακραίας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εισέβαλαν πριν από μερικά λεπτά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας όσον αφορά το ασφαλιστικό και το νόμο Κατρούγκαλου.

Άμεσα ο σκοπός-αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και απειλήθηκε από τους εισβολείς, προκειμένου να μην τους εμποδίσει, ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο μετέβη η Αστυνομία, η οποία αναζητά τους υπόπτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον αστυνομικό-σκοπό, που βρισκόταν στην είσοδο οι εισβολείς ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και επιτέθηκαν ταυτόχρονα από τα αριστερά και τα δεξιά του κτιρίου, λέγοντάς του να παραμείνει ακίνητος, για να μην τον χτυπήσουν. Στη συνέχεια, δέκα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και προκάλεσαν τις φθορές.

Οι ίδιοι είπαν στον μοναδικό φρουρό που ήταν σκοπός έξω από το κτίριο ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα και τον απείλησαν:

«Ρουβίκωνας, κάτσε εκεί που είσαι και μη σηκωθείς από τη θέση σου» του είπαν και άρχισαν τους βανδαλισμούς. Ο αστυνομικός υπάκουσε και δεν σκέφθηκε καν να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο, έστω για εκφοβισμό.

Οι εισβολείς ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Οι περισσότεροι έμειναν απ’ έξω και περίπου 10 μπήκαν στο προαύλιο και στην είσοδο του ΣτΕ και πέταξαν μπογιές, μπουκάλια μπύρας, έσπασαν τζαμαρίες και έκαναν ζημιές στο μηχάνημα της εισόδου που ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα.

Λίγο αργότερα, την ευθύνη για την εισβολή στο ΣτΕ ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του ακροαριστερού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο, ενώ η Διάσκεψη της Ολομέλειας δεν διακόπηκε, καθώς διεξαγόταν σε αίθουσα του 2ου ορόφου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στην είσοδο και τον 1ο όροφο, ενώ κατέστρεψαν και το μηχάνημα στην είσοδο, το οποίο ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα, και στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για την επίθεση, με ανάρτησή του στο Facebook, σε «αντίποινα» για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για τα μέλη του Ρουβίκωνα, που είχαν επιτεθεί πρόσφατα στο δημαρχείο της Τήνου.

loading...

1 thought on “Επίθεση αριστεριστών και του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ – Κατέστρεψαν την πρόσοψη του ανώτατου δικαστηρίου (βίντεο)

  1. ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ? ΧΑ ΧΑ ΧΑ, ΤΙ ΑΣΤΕΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟ, ΤΟΝ ΓΕΡΟΧΑΣΙΚΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΠΙΤΣ ΦΥΤΙΛΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΤΣ ΦΥΤΙΛΗ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΚΛΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ! ΡΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ!!! ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΕΣΑΝ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ 38 ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!!

Comments are closed.