ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ! ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την σκληρή αντεργατική επίθεση, ρίχνοντας το φταίξιμο για τους δικούς της άθλιους και επικίνδυνους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας στους εργαζόμενους και την νεολαία, προχωράει μέσα στο κατακαλόκαιρο σε ακόμη ένα βήμα αυταρχισμού και εκδικητικότητας! Μετά το νομοσχέδιο-πογκρόμ και την προσπάθεια επιβολής «υποχρεωτικού εμβολιασμού» για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις 22/7 αποφασίστηκε ότι από Δευτέρα 26/7, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως (ένα self-test δωρεάν και ένα rapid test αξίας 20 ευρώ πληρωμένο από τον εργαζόμενο!).

Δεν κρύβουν πλέον καθόλου την λύσσα τους απέναντι στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα, κάνοντας αυτή τη φορά σημαία τους ανεμβολίαστους, προσπαθώντας να συσκοτίσουν, να διχάσουν. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον διαχωρισμό, από την μια έναν πραγματικό σκεπτικισμό ή φόβο μερίδας του πληθυσμού για τα εμβόλια και από την άλλη τους διάφορους ακροδεξιούς-θρησκόληπτους-εθνικιστές-φασίστες, επαγγελματίες «αρνητές» της επιστήμης. Ωστόσο και αυτές οι δύο κατηγορίες είναι αποτέλεσμα της ίδιας της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ίδιας τους της πολιτικής. Ταυτόχρονα, δεν αφήνουν παραπονεμένους, για άλλη μια φορά ημέτερους και «κουμπάρους» επιχειρηματίες μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών και βιομηχανιών, «ταίζοντάς»τους με μπόλικο κρατικό χρήμα, βάζοντας χέρι αυτή την φορά και απευθείας στην τσέπη μας!

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης σε πλήρη εφαρμογή…

Αυτή η ακραία νεοφιλελεύθερη-αρπακτική πολιτική των α(χ)ρίστων της ΝΔ, έρχεται σε συνέχεια της αποτυχημένης και εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και παντελής αδιαφορία για ενίσχυση του ΕΣΥ. Απολύτως καμία προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αλλά αντιθέτως πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων μας (βλ.νομοσχέδιο Χατζηδάκη), με ακραία αστυνομική βία και καταστολή και το άρον-άρον άνοιγμα της οικονομίας, του Τουρισμού και της κοινωνικής ζωής, μετά από τις χουντικές απαγορεύσεις που επέβαλε. Μετέτρεψε την πανδημία σε χρυσή ευκαιρία κουρελιάζοντας κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, ψηφίζοντας πάνω από 110 αντιδραστικά νομοσχέδια μόνο μέσα στο 2020.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι-ισσες, η καθημερινότητα που ήδη βιώνουμε και οι επιθέσεις που δεχόμαστε κάνουν την κατάσταση αφόρητη. Τα εμβόλια, αν και δεν αρκούν από μόνα τους, είναι ένα αναγκαίο και σωτήριο μέσο στην καταπολέμηση της πανδημίας. Ο μαζικός, καθολικός εμβολιασμός είναι τμήμα των δικών μας διεκδικήσεων. Να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν. Δεν θα μαλώνουμε μεταξύ μας για μια θέση δουλειάς / «δουλείας». Να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ελεύθερο συνδικαλισμό. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία τα μέτρα προστασίας της υγείας μας απέναντι στην πανδημία, να είναι δωρεάν για όλους μας, ταυτόχρονα με την επιτακτική όσο ποτέ ενίσχυση του Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας! Να κάνουμε ένα βήμα σωτηρίας παραπάνω, σταματώντας την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοϊδη, των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. Διώχνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη με διαδηλώσεις/καταλήψεις/απεργίες, ανασυγκροτώντας το εργατικό κίνημα.

ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Κανένας μόνος/η απέναντι στην κρίση!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

Ø Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Καμία έκπτωση στα εργατικά δικαιώματα, μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας, απόλυση. Κάτω το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

Ø Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας υποχρεωτικές για όλους με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!

Ø Αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από τους εργοδότες. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν.

Ø Αυξήσεις στις δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας για όλους. Υγεία και Περίθαλψη Δημόσια και Δωρεάν για όλους. Εθνικοποίηση των φαρμακοβιομηχανιών και κρίσιμων υποδομών.

Ø Κανονικός-ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από κράτος και εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών(ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ)-αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

Ø Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ø
Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 6982 268 508, antepithesistonepisitismo.blogspot.com

loading...