Ο Γιώργος Κύρτσος αποκάλυψε ότι ιδρύει νέο κόμμα «Θα συστήσω ένα νέο κόμμα, φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό» δήλωσε

 

Σε αποκαλύψεις για το πολιτικό του μέλλον προχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που τον διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Σκουρή και Νίκου Παναγιωτόπουλου «Casus Belli» στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα. «Θα συστήσω ένα νέο κόμμα, φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό», δήλωσε και συνεχίζοντας είπε ότι «δεν προλαβαίνουμε τώρα, εν μέσω πόλωσης για τις εκλογές που έρχονται, αλλά θα γίνει για να μετέχουμε στις Ευρωεκλογές».

Όπως εξήγησε «θα ξεκινήσει αρχικά ως ένα think tank που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα» και συνέχισε επισημαίνοντας πως «έχουμε ένα καθεστώς Μητσοτάκη και χρειάζεται να αντιδράσουμε».

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, αλλά έχει χάσει την πολιτική κυριαρχία», σχολίασε ο Γιώργος Κύρτσος και σημείωσε πως είναι επιβεβλημένη μια προγραμματική σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική ίσων αποστάσεων», δήλωσε και εκτίμησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ όσο ο Μητσοτάκης είναι στο τιμόνι του κόμματος.

Αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας ότι τον παρακολουθούσαν επί 18 μήνες και ότι η επισύνδεση στο τηλέφωνό του ανανεώθηκε 9 φορές! Τόνισε δε ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα μετά και τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, καθώς επιχειρείται «μπλόκο» στις έρευνες της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

loading...