Απίστευτο! Χρειάζεστε μόλις Ελάχιστα Υλικά για να καταπολεμήσετε τους Ανοιχτούς Πόρους στο Δέρμα σας!

Όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ένα απόλυτα ομαλό και πεντακάθαρο δέρμα. Ωστόσο, αυτό είναι συχνά δύσκολο, ειδικά αν έχετε προβληματικό δέρμα.

Το λιπαρό δέρμα είναι ένας από τους πιο προβληματικούς τύπους δέρματος και συνήθως οδηγεί σε μεγάλους και εμφανείς πόρους και όσοι πάσχουν από αυτό γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί, ενώ τα προϊόντα που το καλύπτουν είναι μάλλον ακριβά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικές για τη μείωση των μεγάλων πόρων και απαιτούν μόνο 2-3 συστατικά που πιθανώς να έχετε ήδη στο σπίτι σας:

Νερό και μαγειρική σόδα
Ανακατέψτε καλά δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Ντομάτα και χυμός λάιμ
Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας με 2-4 σταγόνες χυμό λάιμ και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Το οξύ από το λάιμ θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε την υπερβολική λιπαρότητα, ενώ ο χυμός ντομάτας θα σφίξει το δέρμα και θα κλείσει τους πόρους.

Χυμός λεμονιού και ανανά
Στίψτε μισό λεμόνι και ανακατέψτε με μισό φλιτζάνι χυμό ανανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα σε αυτό ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Καλύψτε το πρόσωπό σας με το εμποτισμένο πανί και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Αγγούρι, λεμόνι και ροδόνερο
Πάρτε ένα αγγούρι, ξεφλουδίστε το και λιώστε το μέχρι να δημιουργηθεί πάστα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό, βαμβακερό πανί. Διπλώστε το και να καλύψτε το πρόσωπό σας με αυτό. Αφήστε το για λίγα λεπτά και ξεπλύνετεμε κρύο νερό.

Ασπράδι αυγού και χυμός λεμονιού
Είναι μία από τις πιο εύκολες μάσκες προσώπου που θα κάνετε ποτέ στο σπίτι. Απλά χρειάζεται δύο ασπράδια αυγών και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτή η μάσκα είναι εξαιρετική για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφαιρεί τη λιπαρότητα από το πρόσωπό σας και συσφίγγει το δέρμα.

Αμύγδαλο και χυμός λάιμ
Πάρτε μερικά αμύγδαλα και βυθίστε τα σε ένα μπολ με νερό. Αφήστε τα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί λιώστε τα μέχρι να κάνετε μια λεπτή πάστα και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

loading...