Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αυξήσεις στις συντάξεις: «Ο Κ.Χατζηδάκης μπορεί να αυτοεξευτελίζεται όσο θέλει»

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, τονίζει σε ανακοίνωσή του, πως «ο Κωστής Χατζηδάκης μπορεί να αυτοεξευτελίζεται όσο θέλει. Δεν μπορεί όμως να κοροϊδεύει τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων. Δεν μπορεί να τους εμπαίζει. Και τελικά δεν μπορεί να τους πείσει ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις τους. Αιτία είναι τα ίδια τα νούμερα που το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύει και τα οποία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα».

«Τι λένε τα νούμερα; Μα φυσικά ότι το 30% των συνταξιούχων δεν θα δουν την παραμικρή αύξηση στις συντάξεις τους με το νέο έτος, από το 7,75% που θα προκληθεί εξαιτίας πληθωρισμού και ανάπτυξης.

Πώς προκύπτει αυτό; Μα φυσικά, από τα ίδια τα στοιχεία που μόλις χθες έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τις αυξήσεις.

Εξηγούμαστε:

Το υπουργείο Εργασίας, επίσημα, γνωστοποίησε ότι θα λάβουν 7,75% αύξηση 1.724.713 συνταξιούχοι. Απέφυγε όμως να μας ενημερώσει ποιο είναι το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας! Μάλλον τυχαίο ήταν, το ξέχασαν στην Σταδίου 29…

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, που αφορούν τον μήνα Νοέμβριο και προκύπτουν από το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών και Συντάξεων «Ήλιος» και τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 7 Δεκεμβρίου, προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 2.472.823 συνταξιούχοι!

Άρα, με μια πολύ απλή αφαίρεση, που μάλλον στο υπουργείο Εργασίας αδυνατούν να μάθουν, προκύπτει ότι υπάρχουν 748.110 συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από την πολυθρύλητη αύξηση! Όλα τα παραμύθια, ακόμα και τα Χριστουγεννιάτικα, κάποτε τελειώνουν…

Όμως στο υπουργείο Εργασίας, έχουν φαίνεται έφεση στα αυτογκόλ! Νομίζουν ότι οι συνταξιούχοι δεν θα τους καταλάβουν.

Στην επίσημη τοποθέτησή τους, ενημερώνουν τους πολίτες ότι από τους 1.724.713 συνταξιούχους, που θα λάβουν το 7,75%, ακέραια (λόγω προσωπικής διαφοράς) θα χορηγηθεί στο 80-85% του συνόλου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 15 – 20% του συνόλου των «τυχερών» συνταξιούχων, θα λάβουν μικρότερο ποσοστό αύξησης!

Πόσοι είναι αυτοί οι “λιγότεροι τυχεροί”; Ακριβώς 344.942 συνταξιούχοι! Μην ντρέπεστε κύριοι επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας. Δικά σας είναι τα νούμερα αυτά, σε αυτούς τους συνταξιούχους θα πρέπει να απολογηθείτε!

Όμως, η αλήθεια των αριθμών δεν τελειώνει εδώ. Έχει και συνέχεια:

Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι 912.644 συνταξιούχοι έλαβαν ήδη αυξήσεις λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 36,9% του συνόλου. Αυτό που δεν λέει το υπουργείο Εργασίας, το «κρύβει» στο βάθος της εγκυκλίου που το ίδιο δημοσίευσε!

Ακριβέστερα, στην τελευταία σελίδα της εγκυκλίου, τονίζονται τα εξής: “Από 01.01.2023 καταργείται η παρακράτηση της φορολογικής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 που εφαρμόζεται στους φορολογουμένους – συνταξιούχους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ”.

Άρα, το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται και επίσημα ότι πρόκειται για την φορολογική ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων!

Ό,τι δηλαδή έλεγε εδώ και μήνες το ΕΝΔΙΣΥ. Ακόμα και την ύστατη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ντράπηκε να το παραδεχτεί επίσημα.

Δεν πειράζει ας πάνε στους 912.644 συνταξιούχους να τους πουν ότι έλαβαν αυξήσεις 1-6 ευρώ, στην συντριπτική τους πλειονότητα! Εδώ είναι που η λέξη ντροπή, χάνει το νόημά της…

Και το καλύτερο, το αφήσαμε για το τέλος:

Η σχετική ΚΥΑ, δημοσιεύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2022, τρεις μόλις μέρες πριν αλλάξει το έτος και δύο εργάσιμες πριν ολοκληρωθεί η εβδομάδα.

Μια ΚΥΑ, που συνδυαστικά με την εγκύκλιο που επίσης εκδόθηκε την ίδια ημέρα, ξεκαθαρίζουν το τοπίο ως προς το ανταποδοτικό σκέλος των συντάξεων που θα απονέμονται από την 1.1.23 και μετά και οι οποίες δεν θα λάβουν το 7,75%, όπως θα δοθεί στην εθνική σύνταξη!

Άρα, χιλιάδες εργαζόμενοι που θα ήθελαν να φύγουν έως 31.12.2022, για να καρπωθούν το σύνολο της αύξησης, πρακτικά δεν έχουν αυτή την δυνατότητα να το κάνουν, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης! Κύριε Κωστή Χατζηδάκη, κύριε Πάνο Τσακλόγλου, πολλά συγχαρητήρια! Με δική σας ευθύνη, οι συνταξιούχοι του 2023 εγκλωβίστηκαν ξανά.

Σας πίστεψαν και τώρα θα διαπιστώσουν ότι το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξής τους, δεν θα λάβει το 7,75% που θα πάρει η εθνική τους σύνταξη. Αυτό λέει η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Εργασίας.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων δεν θα πάψει να δηλώνει επίσημα ότι το υπουργείο Εργασίας θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτές τις αυξήσεις «κοροϊδία».

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει μια τεράστια συγνώμη από τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που ή δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από την αύξηση που θα δοθεί με το νέο έτος (748.110 άτομα), ή θα λάβουν μικρότερο ποσοστό από το 7,75% που θα δοθεί στους υπόλοιπους (344.942 άτομα). Το ΕΝΔΙΣΥ είχε επίσημα ζητήσει να δοθούν οι αυξήσεις σε όλες τις καταβαλλόμενες συντάξεις. Όμως δεν εισακουστήκαμε.

Τώρα όμως, η Κυβέρνηση θα εισπράξει, την ηχηρή απάντηση των συνταξιούχων. Όποτε και αν το επιλέξει…

ΥΓ: Αλήθεια, με επίσημο ετήσιο πληθωρισμό 9,9% το 2022, πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης για αύξηση 7,75% και αυτό σε ένα μέρος των συνταξιούχων; Μα, η αφαίμαξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων, συντελέστηκε μήνα – μήνα, όλο το 2022.

Τώρα που οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 δεν θα καλύπτουν ούτε ένα μέρος των ανατιμήσεων που έχει προηγηθεί στα προϊόντα, γιατί ακριβώς επαίρεται ο υπουργός Εργασίας; Μήπως, για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατάφερε να μειώσει σημαντικά το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων; Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ.

loading...