Η βασική διαφορά Χριστιανισμού-Ισλαμισμού: Τι αποκαλύπτει τεράστια έρευνα

Άνδρες, γυναίκες, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός. Τέσσερις συνιστώσες μιας τεράστιας παγκόσμιας έρευνας γύρω από την θρησκεία, που εμφανίζει μεγάλες διαφορές, τόσο ανάμεσα στα φύλα, όσο και στις θρησκείες.
Σε μελέτη που έκανε το τεράστιο ερευνητικό κέντρο Pew Research, εμφανίζεται μια ομολογουμένως περίεργη διαφορά στις σχέσεις που διατηρούν τα δύο φύλα με την θρησκεία. Μάλιστα, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα δεδομένα της έρευνας, μπορεί να παρατηρήσει κανείς την τεράστια αντίθεση που παρουσιάζουν ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες φαίνονται να είναι πιο θρησκευόμενες από τους άνδρες, ανεξαρτήτου θρησκείας. Σχεδόν ολόκληρη η Αμερική (τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια) εμφανίζει αυξημένα ποσοστά θρησκευόμενων στις γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες.

Ειδικότερα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα η Κολομβία, η Βραζιλία και το Περού, το χάσμα ξεπερνά το 10%, ενώ φτάνει έως και το 20%. Αντίστοιχα, η διαφορά στις Η.Π.Α είναι της τάξεως του 8%, υπέρ των γυναικών.Στην Ευρώπη οι περισσότερες χώρες δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες διαφορές. Η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που ακολουθούν τα… βήματα της Αμερικής, με τις γυναίκες να είναι θρησκευόμενες σε ποσοστό 11% περισσότερο από τους άνδρες. Μάλιστα, η χώρα μας εμφανίζει την δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά, μετά από την Ιταλία (20%). Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Λιθουανία είναι οι άλλες τρεις χώρες που εντοπίζεται το φαινόμενο.


Στον αντίποδα, οι άνδρες φαίνεται να έχουν καλύτερη σχέση με την θρησκεία σε πολλές χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ινδονησίας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, το χάσμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ειδικότερα σε χώρες όπως το Αφγανιστάν (84%), Μπαγκλαντές (66%) Τουρκία (47%) και Ιράκ (45%) οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα εκτοξεύονται.

Γυναίκες Χριστιανοί, άνδρες Μουσουλμάνοι

Ο διαδραστικός χάρτης του Pew Research, δίνει μια ακόμα δυνατότητα που εμφανίζει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που διαφοροποιεί Χριστιανισμό και Ισλαμισμό. Οταν περιορίζεις την έρευνα στην περίπτωση των Χριστιανών, στον χάρτη εμφανίζονται μόνο πορτοκαλί περιοχές (όπου οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά). Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία οι άνδρες Χριστιανοί να είναι περισσότεροι από τις γυναίκες.Αν όμως περιορίσεις την έρευνα για τους μουσουλμάνους, εμφανίζονται ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Ο χάρτης γίνεται γαλανόλευκος, χωρίς ίχνος πορτοκαλί. Οι άνδρες μουσουλμάνοι υπερτερούν των γυναικών, σε όλες τις περιοχές του πλανήτη που εμφανίζονται διαφορές.Ως εκ τούτου, η έρευνα ουσιαστικά δείχνει πως οι περισσότεροι θρησκευόμενοι Χριστιανοί είναι γυναίκες, ενώ αντίστοιχα οι Μουσουλμάνοι είναι άνδρες. Τα αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Το φαινόμενο είναι παραπάνω από εμφανές, η αντίθεση μεταξύ των δύο θρησκειών είναι χαρακτηριστική. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ένας… θεός ξέρει.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Οταν σε κτηπησει ενας στο ενα μαγουλο,να του στρεψεις και το αλλο.εαν αυτη η ιδεολογια δεν ειναι κατασκευασμα δημιουργιας δουλων,τοτε τι ειναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ************************************************
   1) Η δουλεία υπήρχε και υπάρχει εκεί όπου η ισχύς του ενός είναι μεγαλύτερη από την ισχύ του άλλου (Βλέπε η δουλεία στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη).

   2) Το παράδειγμα που αναφέρεις από την Καινή Διαθήκη δείχνει την ανοχή που πρέπει να έχουμε απέναντι σε μικροαδικήματα (π.χ. σφαλιάρα).

   3) Το ''οφθαλμόν αντί οφθαλμού'' μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες και για τις δυο αντίπαλες πλευρές.
   Εάν π.χ. μου ρίξει μια σφαλιάρα κάποιος κι εγώ βγάλω μαχαίρι και τον καρφώσω, κι εγώ θα πάω στην φυλακή και ο άλλος θα χάσει τη ζωή του ή θα υποφέρει από το τραύμα.

   Η διδασκαλία του Χριστού είναι ''αγάπη''. Εάν όλοι οι άνθρωποι δεχθούν αυτό το μήνυμα του Χριστού ''αγάπα τον πλησίον σου'', δεν θα χτυπήσει κανείς στο μάγουλο τον συνάνθρωπό του. Πού την είδες εσύ την ''ιδεολογια δημιουργιας δουλων'';;;
   *************************************************

   Διαγραφή
  2. Την βλεπω καθε μερα,απο την καταντια των χριστιανων,μεχρι την καταντια της κοινωνιας.ειναι μια ουτοπικη ιδεολογια,που στηριζεται σε κατι φανταστικο που δεν υπαρχει,την αγαπη.ο ανθρωπος στηριζετα στον εγωισμο,αυτος ειναι που του δινει δυναμη να αντεξη την μιζερη ζωη του.

   Διαγραφή
  3. Ποιά είναι η θέση της γυναίκας στον Χριστιανισμό;
   Ας ανοίξουε την Αγία Γραφή.

   -Ο προπάτορας Αβραάμ εκπορνεύει την σύζυγό του Σάρα, παρουσιάζοντάς την ως αδελφή του. Γένεσις, 12: 10-16.

   -Ο Αβραάμ πολυπλουτίζει μέχρι και δούλους και δούλες ("παῖδες καὶ παιδίσκαι") κέρδισε από την εκμετάλλευση της γυναίκας του Σάρας.
   Γένεσις 12: 20

   -Η πόρνη Σάρα παρουσιάζεται ως πρότυπο συζύγου.
   Επιστολή Πέτρου Α',3: 5-6.

   Τί εύχεται ο παπάς στην νύφη κατά την τελετή του γάμου;
   "...και συ νύμφη, μεγαλύνθητι ως Σάρα...". Η πόρνη δηλαδή Σάρα παρουσιάζεται εδώ ως πρότυπον ηθικής.

   -Ο Λωτ προσφέρει στους Σοδομίτες τις κόρες του, προβάλλοντας την παρθενιά τους. Γένεσις, 19: 1-8.

   -Ο Λωτ συνευρίσκεται με τις κόρες του (αιμομιξία) και τις καθιστά έγκυες. Γένεσις, 19: 30-36.

   -Ο Αβραάμ εκπορνεύει γιά δεύτερη φορά την σύζυγό του Σάρα. Γένεσις, 20: 1-2

   -Ο γιός του Αβραάμ, Ισαάκ, μιμούμενος τον πατέρα του, επιχειρεί να εκπονεύσει την σύζυγό του Ρεβέκκα. Γένεσις, 26: 6-7.

   -Η χήρα Θάμαρ μεταμφιεσμένη κάνει έρωτα με τον χήρο πεθερό της (και γκαστρώνεται
   μάλιστα), λαμβάνοντας ως ενέχυρο το δακτυλίδι του (είναι το δακτυλίδι που φορούν οι παντρεμένοι), έως ότου της στείλει
   το κατσικάκι που της υποσχέθηκε. Γένεσις, 38: 14-19

   Τί εύχεται όμως ο παπάς στην νύφη κατά την τελετή του γάμου;
   "Να λάμπει ο δακτύλιός σου, ως ο δακτύλιος τής Θάμαρ"!
   Δηλαδή η νύφη εξομοιώνεται με την πόρνη Θάμαρ που φορούσε πέπλο και συνευρέθη με τον πεθερό της για ένα δακτυλίδι. Aς κάνουμε
   τώρα κι έναν συνειρμό με το πορνικό πέπλο τής Θάμαρ και το
   πέπλο τής νύφης.

   -Ο Μωυσής δίδει εντολή να σφαγούν οι άνδρες και γυναίκες αιχμάλωτοι εκτός από τις παρθένες. Τι τις ήθελε; Για σωματεμπορία; Αριθμοί, 31 - 17,18

   -Η γυναίκα θεωρείται βρώμικη αν γεννήσει κόρη! Λευιτικό, 12:2-5

   -Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύκτα του γάμου, να λιθοβολείται! Δευτερονόμιο, 22:20-21.

   Διαγραφή
  4. ******************************************************
   "Αγαπάτε αλλήλους"

   Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την συγκεκριμένη φράση της Καινής Διαθήκης (Κατά Ιωάννην, κεφάλαιον 13, -34,35);

   Είναι όμως έτσι; Είπε δηλαδή ο Ιησούς Χριστός "Αγαπάτε αλλήλους" ως μία παραίνεση σε κάποιο κοινό που τον παρακολουθούσε; Το είπε ως δίδαγμα στα Ευαγγέλια, ότι δηλαδή θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να αγαπάνε ο ένας τον άλλον; Υπάρχει έτσι γραμμένο στα κείμενα;

   Η αλήθεια είναι ΟΧΙ.
   Το "Αγαπάτε αλλήλους" δεν είναι μία έκφραση γενικευμένη.
   Είναι μία πρόταση που είχε συγκεκριμένους αποδέκτες και αυτοί ήταν οι 12 Μαθητές Του.

   Διαβάζουμε λοιπόν στο ευαγγελικό κείμενο:
   "Εντολή καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους. Καθώς ηγάπησα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους. Εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις."

   Απόδοση: Εντολή καινούργια δίδω σε εσάς, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Όπως αγάπησα εσάς έτσι και εσείς να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Έτσι θα γνωρίσουν άπαντες ότι είστε δικοί μου μαθητές, εάν αγάπη έχετε ο ένας για τον άλλον".ς.

   Η συγκεκριμένη παράγραφος ελέχθη μετά τον μυστικό δείπνο και αποκλειστικώς στους Μαθητές του!
   Και μάλιστα ελέχθη αφού το Ιούδας ο Ισκαριώτης, φεύγει από το δείπνο και πηγαίνει να προδώσει τον Δάσκαλό Του.

   Δηλαδή, όχι μόνο ήταν μία κλειστή εντολή που απευθυνόταν μόνο στους Μαθητές του, αλλά ήταν και μία εντολή που είχε αποδέκτες τους 11 από αυτούς, εξαιρώντας τον Ιούδα…!

   Αντίθετα γι' αυτούς που διαφωνούν, υπόσχεται να.....τους σκορπίσει.

   Ματθαίος 12-30
   "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει."
   Απόδοση:
   "Αυτος που δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, αυτός που δεν με ακολουθεί θα σκορπίσει (εξαφανισθεί)."
   *************************************************** *******

   Διαγραφή
 2. ΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ , ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΤΑ ΜΩΑΜΕΘ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γυναικα πρεπει να ειναι ενα σκαλοπατι κατω απο τον αντρα αμα θελουμε να βγαζει δυνατα παιδια μεσα απο σωστη οικογενεια.δεν το λεω ρατσιστικα,οι παλαοτεροι θα θυμουντε τη διαφορα της κοινωνιας τοτε που ο πατερας εκανε κουμαντο,με το σημερα που ειναι κομπαρσος και παρησακτος μεσα στο σπιτι του.η παγκοσμιοποιηση θελει τα παιδια με την μανα τους να κανουνκουμαντο,διοτι ειναι μεγαλητεροι καταναλωτες αχρηστων πραγματων.μια κοινωνια που στο σπιτι αρχηγος ειναι το παιδι,ειναι καταδικασμενη σε οπισθοδρομηση,σε φθορα και σε αφανισμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]