Ας αρχίσει αυτό το Κοινωνικό Συμβόλαιο με μια στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους.

Xρήστος Χατζηαναστασίου Ιδρυτής & Διευθυντής του Κόμματος - Πολιτικός Επιστήμων

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και με το δάχτυλο στην σκανδάλη, εκείνο που
έχει σημασία δεν είναι ούτε η πορεία της διαπραγμάτευσης, ούτε η δόση, αλλά το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η Ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει την ανικανότητα της να αλλάξει την οικονομία και να συμβιβαστεί πολλάκις στο βωμό της καρέκλας, καθώς για την «πρώτη φορά αριστερά» ο στόχος είναι η εξάντληση της θητείας της με οποιοδήποτε κόστος.
Το Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνάντηση προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του αλλά και ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά «κρύβεται» πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα τέτοια που έχουν αναγκάσει τον Ελληνικό λαό να αποδεχθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις!! Οι Έλληνες πλέον έχουν κι αυτοί κατανοήσει ότι λύσεις και μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν και αντί να κερδίζει η αντίσταση ολοένα και γίνονται πιο υποχωρητικοί στα κελεύσματα των δανειστών.
Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις αν τις είδε κανείς, πλην από το άνοιγμα μερικών καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και το άνοιγμα κάποιων επαγγελμάτων όπου τις δουλειές πήραν «κολαούζοι» του πολιτικού συστήματος, δεν άλλαξαν καμία εικόνα στην κοινωνία. Το αντίθετο, μιλάμε για μια κοινωνία που βλέπει όλο και πιο έντονα την φτωχοποίηση της να γίνετε πράξη. Και όλα αυτά πριν το τελευταίο χτύπημα, αυτό των χιλιάδων εκατοντάδων κατασχέσεων ακινήτων που μπίρ - παρά μεταβιβάζονται στις τράπεζες και από εκεί πάνε σε άλλα χέρια ή fund’s. Το σχέδιο κακοποίησης μιας κοινωνίας σε βαθμό γενοκτονίας καλά κρατεί και οι μηχανισμοί αντίστασης και αγώνα τελείως εξαφανισμένοι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων τέτοιων που δεν κάνουν καμία σχεδόν φθορά στη ληστοσυμμορία Βρυξελλών και δημοκρατικού τόξου…
Αναρωτήθηκε ποιος παίρνει την προμήθεια από τις εκταμιεύσεις των δόσεων των δανείων; Αναρωτήθηκε κανείς τι γίνετε με τις επενδύσεις και που θα πάει όλη αυτή η κατακρύλα.
Ο Ελληνικός λαός σε καθημερινή βάση ασχολείται με το τι «μπαρούφα» θα πετάξει ο κάθε κυβερνητικός και τι απάντηση θα δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Το πολιτικό σύστημα έχει βρει όλες εκείνες τις λύσεις να αποσπά την προσοχή των πολιτών σε θέματα που δεν αφορούν επί της ουσίας και την ίδια ώρα έχει κατακερματίσει την ιδέα για την γιγάντωση μιας παλλαϊκής αντεπίθεσης με γνώμονα τις αξίες και τα ιδανικά του Συντάγματος. Επί της ουσίας ούτε οι Θεσμοί λειτουργούν, ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε η ίδια η Δημοκρατία.
Η καθημερινότητα του πολίτη έχει υποκαταστήσει τις αξίες για αντίσταση, για ελευθερία, για πραγματικό ανταγωνισμό, για πρόοδο και εκείνο που έχει σημασία για τον πολίτη είναι κάλυψη των όποιων αναγκών του ακόμη και κόστη δυσανάλογα με την πραγματική οικονομία. Οι αριθμοί που πάντα λένε την αλήθεια είναι άκρως αποκαλυπτικοί. Με μία σύνταξη γήρατος κοντά στα 600 ευρώ, ποιο ρεύμα, ποιες υποχρεώσεις στο κράτος και ποιες ανάγκες να καλύψει ένας χαμηλό - εισοδηματίας;
Την ίδια ώρα το τραπεζικό σύστημα είναι εγκλωβισμένο στις επιταγές Ντράγκι και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στην οικονομία.
Με όλα αυτά έχουμε και το φρούτο της εποχής, καθώς πλειάδα αποτυχημένων πολιτευτών, πρώην βουλευτών και λοιπών παραγόντων στο δημόσιο διάλογο να συντάσσουν το δικό τους αφήγημα μήπως και υφαρπάξουν ένα ικανό εκλογικό ποσοστό για να συμπληρώσουν οι εκλεγμένοι βουλευτές του σχήματος του ένα επιπλέον εισόδημα…
Η  Ελλάδα πέρασε ιστορικά άλλες τέσσερις χρεοκοπίες, αυτή όμως που έρχεται θα είναι η πιο καταιγιστική. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν ενδιαφέρεται για τους υπηκόους του. Αξία για τους κομματικούς μηχανισμούς έχουν οι ψήφοι και όχι η χώρα. Η κατάκτηση της καρέκλας είναι το ποθούμενο και όσο ο Ελληνικός λαός δεν αντιστέκεται, το τέλος του θα είναι ολοένα και πιο κοντά!!!
Οι θεωρίες, οι αναλύσεις, οι προπαγανδιστές, τα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και τα δήθεν απελευθερωμένα social media έχουν αιχμαλωτίσει έναν ολόκληρο λαό ο οποίος όχι μόνο έχει συμβιβαστεί με την φτωχοποίηση και την γενοκτονία που γίνεται σε βάρος του αλλά θεωρεί ότι οι ίδιοι άνθρωποι που κακοποίησαν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση την οικονομία, τους θεσμούς και την κοινωνία είναι οι μοναδικοί που μπορούν να προσφέρουν λύσεις στο δράμα της χώρας!!
Ήρθε το τέλος και δρόμος στην επιστροφή θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση που ο Ελληνικός λαός αποτινάξει τον ζυγό του άχρηστου παλαιοκομματικού συστήματος. Το έχει κάνει πολλές φορές στην ιστορία και τα κατάφερε. Ας αφήσουν όλοι το εγώ τους ας πετάξουν στα σκουπίδια τον νάρκισσο τους και ας καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα από την παγίδα που έριξαν οι μεγαλοσχήμονες πολιτικοί της κλεψιάς και της απάτης.
Ναι πολλοί θα πείτε δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν υποδομές για οργάνωση, δεν υπάρχουν εκείνα τα στελέχη που θα πουν πρώτα ο άνθρωπος, πρώτα η Ελλάδα και μετά το εγώ μας. Και φυσικά όχι με επικοινωνιακά τρικ.
Στην Ελλάδα η λύση για την οικονομία, η επιστροφή στην κανονικότητα, η λειτουργία των θεσμών και η σταδιακή άνοδος της αγοράς και των ευκαιριών μπορεί να έρθει μόνο από τον λαό και μόνο από αυτόν. Η ανάγκη για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και οι δεσμεύσεις του στην ίδια την κοινωνία ότι αυτή η γενιά κάτι πρέπει να αφήσει στις επόμενες αποτελεί επιτακτική πολιτική επιλογή.
Στην ανάγκη ας αρχίσει αυτό το Κοινωνικό Συμβόλαιο με μια στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους. Και τότε θα δείτε το πραγματικό πρόσωπο της μαμάς Ευρώπης, της ΕΚΤ και των εκείνων των γενοκτόνων οργανισμών που για αυτούς αξία έχει το πολιτικό χρήμα και όχι μια δημοκρατική Ευρώπη στην οποία το αυγό του φιδιού είναι παράγωγο των ίδιων των αγορών, των τοκογλύφων και των κονδυλοφόρων των Βρυξελλών και του Βερολίνου!!

http://ellpol.blogspot.gr/2017/06/blog-post_14.html
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΒΡΑΙΑΣ ΜΟΥΛΟΠΑΙΔΟ!!!!! ΔΕΝ ΗΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΕΣ!!!!!!! ΙΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΟΥΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΟΣ ΕΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΟΥΛΕ ΤΗΣ ΜΟΥΛΑΣ ΜΑΝΑΣ ΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΙ ΓΡΜΑΤΗ ΑΠΟ ΜΟΥΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΝΑΙ Η ΤΕΛΑΥΤΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΣΤΙ ΒΟΥΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]