Γιατί οι γελαστοί άνθρωποι είναι πιο αδύνατοι και υγιείς

Θα έχεις ακούσει ότι οι αισιόδοξοι, γελαστοί και γεμάτοι χιούμορ άνθρωποι έχουν λιγότερο άγχος και ξεπερνούν με μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες, ακόμη και τις αρρώστιες.

Το γέλιο έχει σημαντική επίδραση, όχι μόνο στην ψυχολογία και στο μυαλό μας, ακόμη και στο σώμα μας. Πρόσφατη έρευνα στη Νορβηγία που διήρκησε 7 χρόνια έδειξε ότι οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν με χιούμορ την ασθένειά τους, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιβιώσουν από τους απαισιόδοξους.

Όπως υποστηρίζουν λοιπόν οι ειδικοί, το δυνατό γέλιο:

√ Μειώνει την έκκριση των ορμονών του στρες ( που οδηγεί σε κατακράτηση και δύσκολη απώλεια κιλών) και αυξάνει το αίσθημα της ευεξίας.

√ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αύξηση των αντισωμάτων.

√ Γυμνάζει τους κοιλιακούς και τους μυς του διαφράγματος.

√ Βοηθά στη γενικότερη χαλάρωση του μυαλού και του σώματος και απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα που μας γερνάνε γρηγορότερα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι ανατολικές φιλοσοφίες το χρησιμοποιούν ως μέσο ανακούφισης και ίασης. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ακόμα και αν πιέζεις τον εαυτό σου να γελάσει, το σώμα και ο εγκέφαλος δεν το αντιλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να απολαμβάνεις ακριβώς τα ίδια οφέλη με το αυθόρμητο γέλιο.

loading...