ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ: ΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ


Η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ καθορίζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παλιά διαμάχη Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία.

 

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι προφανώς πρόθυμη να επιλύσει τη διαμάχη  που υπάρχει πάνω από 20 χρόνια με την Ελλάδα σχετικά με το όνομα, για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.


Στο παρελθόν, είχαν ακουστεί τα ονόματα Σλαβομακεδονία, Ανω Μακεδονία αλλά και Βαρδάρσκα. Η Ελληνική πλευρά πάντως, τότε αλλά και σήμερα διαφωνεί με οποιαδήποτε αναφορά της λέξεως Μακεδονία, ειδικά με το Ανω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία, ή Βόρεια Μακεδονία διότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προπαγανδιστικές και υποτιθέμενες αλυτρωτικές εκδηλώσεις κατά της χώρας μας.

Πάντως, οι σημερινοί κάτοικοι της ΠΓΔΜ εάν δεν θέλουν να παραδεχούν ότι είναι Σλάβοι (αλλά τότε γιατί μιλάνε σλαβωνικά) και θέλουν να πιστεύουν ότι προέρχονται από τους αρχαίους χρόνους οι πρόγονοί τους, τότε, θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των ονομάτων Δάρδανοι,ή Γαλάβριοι, ή Σκορδίσκοι,ή Ορβίηλιοι, όπως αναφέρονται οι κάτοικοι της περιοχής αυτής στον Στράβωνα και τον Αρριανό.

Εξάλλου όταν ιδρύθηκε το κράτος της Γιουγκοσλαβίας (βασίλειο) το 1929, η περιοχή ονομαζόταν επαρχία ( «Μπανόβινα») του Βαρδάρη.

Το Βαρδάρσκα πάντως είναι το σοβαρότερο από τα ονόματα που σέβεται την ιστορία και θα ήταν αποδεκτό από την Ελλάδα.

ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ  TAZ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ  DEUTSCE WELLE: «ΜΠΛOKO  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»


Όπως μεταδίδει η κατοχική Deutsche Welle (DW) «Στον πυρήνα της διαμάχης βρίσκεται το αν η λεγόμενη ´Mακεδονία´ θα πρέπει να συνεχίσει να αποκαλείται έτσι. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα φοβόταν ότι μια χώρα με το όνομα ´Mακεδονία´ θα ήγειρε εδαφικές αξιώσεις για την ελληνική Μακεδονία στη βόρεια Ελλάδα», σημειώνει η εφημερίδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑPost A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΡΙΟ ΠΟΔΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΒΑΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΙΚΕΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]