Παππάς: Εάν υπήρχε διάθεση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ θα το μαθαίνατε από εμάς

απαντώντας στη δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε 'ναι' σε οικουμενική κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα
ήταν θετικός στη δημιουργία της.
Ερωτηθείς εάν αληθεύει αυτό που είπε νωρίτερα στον Realfm 97,8 ο Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε ότι "εάν υπήρχε διάθεση δική μας να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ, θα το μαθαίνατε από εμάς. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο. Η χώρα έχει αυτήν τη στιγμή μία συμπαγή πλειοψηφία η οποία έχει δείξει ότι και τις αντοχές έχει και το πρόγραμμα και τη διάθεση να πάει τη χώρα παρακάτω. Τα στοιχεία στην οικονομία είναι ενθαρρυντικά, η απόφαση του τελευταίου Eurogroup ανοίγει ένα παράθυρο για το παρακάτω και νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Βέβαια, θεωρώ ότι τα κόμματα τα οποία αυτοτοποθετούνται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά, θα πρέπει μέσα στις νέες συνθήκες που προδιαγράφει η ολοκλήρωση της συμφωνίας να επανατοποθετηθούν σε σχέση με το ποια πεδία της κυβερνητικής πολιτικής συμφωνούν" και πρόσθεσε:
"Κάθε κυβέρνηση νομίζω έχει μόνιμο και θεμιτό στόχο τη διεύρυνση του τόξου υποστήριξης και εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτός είναι ένας θεμιτός και αυτονόητος στόχος. Αυτός ο στόχος μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής. Σε κάθε περίπτωση όμως επαναλαμβάνω ότι εδώ εγείρονται θεμελιώδη ερωτήματα για τα κόμματα τα οποία θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά... Εμείς οφείλουμε να υπηρετούμε τον στόχο της διεύρυνσης στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής με συνέπεια".
Σχετικά με τις αιχμές που άφησε ο κ. Ρέγκλινγκ λέγοντας ότι υπάρχουν υπουργοί που αμφισβητούν τα συμφωνηθέντα και στέλνουν λάθος μήνυμα στις αγορές ο κ. Παππάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "δεν θα συμφωνήσω με αυτήν την άποψη διότι υπάρχουν και υπουργοί οι οποίοι διαρκώς δέχονται βέλη από κάπου και παρόλα αυτά έχουν δείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα. Ο κ. Ρεγκλινγκ είπε και κάτι άλλο το οποίο έχει και ιστορικό διαστάσεων ενδιαφέρον, είπε ότι εάν ξαναχρειαστεί να παρέμβουμε επειδή κάποια χώρα της Ευρώπης μπήκε σε κρίση, θα το κάνουμε χωρίς το ΔΝΤ".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ
    ΛΕΝΕ "ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑ@@@ΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ"
    Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]