Ωμή παραδοχή Ν.Παναγιωτόπουλου: Η ΕΕ μας εξαναγκάζει να αγοράζουμε προμήθειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την Τουρκία!

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, παραδέχθηκε ουσιαστικά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει την Ελλάδα να αγοράζει από την Τουρκία για τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε, λίγο πολύ, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ναι μεν δεν προμηθεύονται υλικά που έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί κάτι τέτοιο, εξαιτίας της… ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η δυνατότητα που δίνεται στην Ελλάδα να χρηματοδοτεί μέσω των δημόσιων προμηθειών της τον πλέον απειλητικό της γείτονα προκαλεί ευλόγως πλείστα ερωτήματα για τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση των τουρκικών ύβρεων.

Την απίστευτη παραδοχή έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέσω έγγραφης απάντησής του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, που έφθασε στη Βουλή. Στην απάντησή του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει πως «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν προκύπτει δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού ή έμμεσου περιορισμού συμμετοχής σε ανοιχτό διαγωνισμό ελληνικών ή ευρωπαϊκών εταιριών που προσφέρουν υλικά αλλοδαπής προέλευσης, περιλαμβανομένων και των υλικών που προέρχονται από τουρκικές εταιρίες ή και υλικών που παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρίες σε εργοστάσιά τους που είναι εγκατεστημένα στην εν λόγω χώρα».

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες

Υποστηρίζει, ωστόσο, πως «σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών τουρκικής προέλευσης για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων», ισχυριζόμενος με αυτόν τον τρόπο πως δεν προκύπτει θέμα τουρκικών προμηθειών. Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, που κατήγγειλε πως «με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για το απαράδεκτο φαινόμενο τουρκικές εταιρίες να συμμετέχουν στις προμήθειες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, το κόμμα προανήγγειλε πως θα εισηγηθεί άμεσα σχέδιο νόμου, προκειμένου να απαγορευτεί αυτό το «εξοργιστικό», όπως το αποκαλεί, φαινόμενο, το οποίο, όπως καταγγέλλει, συνιστά, εκτός των άλλων, και κίνδυνο για την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

loading...