ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: «Δεν είχα κάνει σεξ για 7 χρόνια -Τι συνέβη όταν τελικά ξαναέκανα»

Τι εξομολογείται μια γυναίκα για την σεξουαλική της ζωή;

Μετά από τρία παιδιά, η Ρεμπέκα σταμάτησε να κάνει σεξ με τον άνδρα της, ώσπου οδηγήθηκαν στο διαζύγιο. Χώρισαν και
συνολικά πέρασαν επτά χρόνια χωρίς να κάνει σεξ. Και τώρα περιγράφει το πώς είναι να ξανακάνεις σεξ μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Όταν ήμουν στο κολέγιο, ήμουν πάντα η πρώτη από τις φίλες μου που δοκίμαζαν νέα πράγματα. Και ναι ήμουν η πρώτη που έκανε και σεξ. Και όταν οι φίλες μου χρειάζονταν συμβουλές για τις σχέσεις τους πάντα έρχονταν σε μένα. Κατά κάποιο τρόπο ήμουν η πιο όμορφη από τις φίλες μου και η πιο σίγουρη για την εμφάνισή της. Όντας μικροκαμωμένη, ξανθιά και με έντονη προσωπικότητα είχα πάντα στραμμένη επάνω μου την προσοχή, τόσο του αντίθετου, όσο και του ίδιου φύλου.

Όταν ο Τζον και εγώ παντρευτήκαμε, αμέσως μόλις τελειώσαμε το κολέγιο, ήμασταν πολύ σεξουαλικά ενεργοί. Ξυπνάγαμε νωρίς το πρωί για να κάνουμε σεξ πριν πάμε στη δουλειά και δεν ήταν ασυνήθιστο να κάνουμε εκπλήξεις ο ένας στον άλλο και ορισμένα απογεύματα να κλειδωνόμαστε σε γραφεία στο χώρο εργασίας μας για να κάνουμε σεξ.

Μετά αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί. Και τα πράγματα άλλαξαν δραματικά.

Έβαλα πολλά κιλά και έχασα το ενδιαφέρον μου για σεξ. Ήμουν εξαντλημένη και τυφλωμένη από την αγάπη για το μωρό μας και το να κάνω εξ με τον Τζον ήταν το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου.

Ύστερα από 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά, το σεξ είχε μετατραπεί από μια συχνή συναρπαστική δραστηριότητα σε κάτι που ίσως συνέβαινε μία φορά το μήνα. Και, για μένα τουλάχιστον, δεν ήταν ευχάριστο όταν συνέβαινε.

Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια του γάμου μας, σταματήσαμε να κάνουμε σεξ. Ήμασταν περισσότερο συμπαίκτες και γονείς και νιώθαμε περισσότερο φίλοι παρά εραστές. Μοιραζόμασταν το κρεβάτι μας, αλλά πραγματικά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα μέρος για να κοιμηθούμε. Δεν ήταν πια ένα μέρος για να κάνουμε σεξ.

Ο γάμος μας τελείωσε χωρίς καβγάδες. Παραμείναμε φίλοι και εξακολουθούμε να είμαστε, για τα παιδιά μας. Απλά δεν είμαστε πλέον ζευγάρι. Στην αρχή ήμουν λίγο λυπημένη, πιστεύοντας ότι ο Τζον έβγαινε με άλλες γυναίκες. Ωστόσο, περισσότερο ένιωθα ανακούφιση. Δεν είχαν την προσδοκία ότι μπορεί και να έκανα σεξ. Κοιμόμουν καλύτερα, πιο ήρεμη για πρώτη φορά.

Αμέσως μετά το διαζύγιό μου οι φίλες μου, μου πρότειναν να να δοκιμάσω το online dating. Το έκανα αλλά ήταν χάσιμο χρόνου. Αυτοί που μίλαγα δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που προέβαλλαν στα προφίλ τους και εγώ δεν αισθανόμουν σεξουαλική. Μετά από κάτι ιδιαίτερα φρικτό αποφάσισα να διαγράψω το προφίλ μου και απλά να ζήσω τη ζωή μου. Ξεκίνησα το μαγείρεμα, το περπάτημα και έκανα περισσότερες δραστηριότητες με τα παιδιά μου. Γράφτηκε σε μια τάξη δημιουργικής γραφή, κάτι που ήθελα από πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχα το θάρρος να το κάνω. Την πρώτη φορά που πήγα στο μάθημα, κάθισα σε ένα τραπέζι γεμάτο γυναίκες και κάπως δυσαρεστήθηκα που δεν υπήρχαν άνδρες. Και στη συνέχεια μπήκε στην τάξη ο δάσκαλος… Ο Κέιθ ήταν αρρενωπός, 30 άρης, αλλά μιλούσε σαν αρκετά μεγαλύτερος. Μιλούσε για τα έργα του Χένρι Μίλερ και της Αναΐς Νιν και έπιανα τον εαυτό μου να αισθάνεται κάπως… περίεργα…

Ένα απόγευμα είχα βγει για καφέ με τις άλλες κοπέλες που κάναμε τα μαθήματα δημιουργικής γραφής και συζητούσαμε για μια ιστορία που είχα γράψει, όταν ο Κέιθ πλησίασε το τραπέζι, έβαλε το χέρι του στην πλάτη και έσκυψε και με φίλησε. Καταμεσής της καφετέριας. Ήταν σαν ηλεκτρικό να διαπέρασε όλο μου το κορμί. Μου ψιθύρισε ότι θα με περιμένει σπίτι μου, που βρισκόταν στη γωνία.

Στην αρχή είπα όχι γιατί δεν είχα ξυρίσει τα πόδια μου. Είχαν περάσει εβδομάδες, μπορεί και μήνες από τότε που είχα κάνει και το τελευταίο μου πεντικιούρ. Και τα μαλλιά μου έμοιαζαν με άγριο δάσος. Δεν ήξερα καν αν θα μπορούσε να βρει τον… κόλπο μου! Δεν ήξερα καν αν έχω ακόμη κόλπο!

Οταν με ρώτησε γιατί δεν ήθελα να πάω, του εξομολογήθηκα : «Δεν έχω κάνει σεξ εδώ και πολύ καιρό». Μου έριξε μια ματιά και κατάλαβα ότι σκεφτόταν ότι μπορεί να μην είχα κάνει σεξ για εβδομάδες ή μήνες. Τίποτα από τα δύο. Δεν είχα κάνει σεξ για επτά χρόνια. Ηταν τρελό, αλλά αλήθεια. Δεν είχα ξανακάνει σεξ από τότε που συνέλαβα το τρίτο μου παιδί.

«Είναι οκ», μου είπε ο Κέιθ καθώς περπατούσαμε μαζί προς το σπίτι του. «Μπορούμε να το πάμε σιγά σιγά».

Κι αν το σώμα μου είχε ενθουσιαστεί, το μυαλό μου είχε φρικάρει. Είναι το σεξ σαν το ποδήλατο; Θα θυμάμαι τι πρέπει να κάνω; Θα μπορεί να… μπει; Σκεφτόμουν τι θα μου έλεγαν οι καλύτερές μου φίλες «ή το παίρνεις ή το χάνεις αγάπη μου». Και αν τελικά το έχανα;

Οταν φθάσαμε στο διαμέρισμα του Κέιθ πήγα στο μπάνιο και έκανα μι μικρή ψυχική προετοιμασία. «Οτι και να αισθάνεσαι εσύ, αυτός σε βρίσκει ελκυστική», είπα στον εαυτό μου. Και ήμουν μεγάλη αρκετά για να ξέρω ότι οι μεγάλες ευκαιρίες, όπως το να σε περιμένει ένας νεαρός καθηγητής στο διπλανό δωμάτιο, δεν έρχονται κάθε μέρα.

Εκ των υστέρων είμαι ευτυχής που δεν είχα πολύ χρόνο για να προετοιμαστώ για την πρώτη φορά σεξ μετά από πολύ καιρό. Θα είχα φρικάρει εντελώς. Ευτυχώς έκανα αυο που ένιωσα. Οταν άνοιξα την πόρτα του μπάνιου, ο Κέιθ στεκόταν εκεί, φορώντας μόνο το παντελόνι του. Και μπορούσα να δω ότι κάτι προεξείχε. Ξαφνικά ένιωσα πάλι σαν φοιτήτρια, όταν το σεξ ήταν συναρπαστικό νέο. Και εκείνη τη στιγμή ένιωθα και πάλι νέα. Τα πράγματα δεν έγιναν αργά. Το μόνο που θυμάμαι είναι η φρενίτιδα με την οποία έγδυνε ο ένας τον άλλον και πέταγε τα ρούχα του μακριά. Και το πώς ο Κέιθ με ξάπλωσε στον καναπέ. Προς το τέλος του γάμου μου το σεξ ήταν δυσάρεστο και επώδυνο, αλλά όχι και τώρα. Ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι η διαφορά τώρα είναι ότι ήμουν πολύ ενεργοποιημένη.

Παρότι η σχέση μας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια περιπέτεια, από τον Κέιθ έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, όπως ότι είμαι πολύ άνετη με αυτό που πραγματικά είμαι και ότι είμαι πολύ καλή στο σεξ. Δεν είμαι σίγουρη γιατί αμφέβαλα για τόσο καιρό.

Αυτό τον καιρό έχω μια πολύ ενεργή σεξουαλική ζωή για μια χωρισμένη μητέρα τριών παιδιών. Το λιπαντικό και ο δονητής μου, μου έχουν γίνει απαραίτητα.

Αυτό που έχω να πω σε όσες γυναίκες βρίσκονται στη θέση που τότε βρέθηκα εγώ είναι ότι πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να σκέφτονται ότι το σεξ είναι κάτι συναρπαστικό. Και όλα θα γίνουν μόνα τους».

loading...