Βάλτε αυτά τα 3 υλικά στον καφέ σας! Έπειτα από μόλις 2 γουλιές, ο μεταβολισμός σας θα γίνει γρηγορότερος από ποτέ!

Σε όλους μας αρέσει ο ζεστός καφές και ειδικά το πρωί. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζετε όλοι πως η κατανάλωσή του επιφέρει επίσης και πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Ο καφές μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να σας δώσει περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Επιπλέον, μόνο λίγοι γνωρίζουν πως αυτό το αγαπημένο πρωινό σας ρόφημα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσει να κάψετε τα περιττά σας λίπη με αποτελεσματικό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τρία υλικά στον καφέ σας και θα μπορέσετε να χάσετε τα περιττά σας κιλά χωρίς να αλλάξετε τη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας.

Τα τρία αυτά υλικά είναι τα εξής:
Το λάδι καρύδας είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Περιλαμβάνει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας που καταληγουν κατευθείαν στο συκώτι μέσω του πεπτικού συστήματος και μετατρέπονται είτε σε ενέργεια είτε σε κετονικά σώματα και όχι σε λίπος. Ρυθμίζει το μεταβολισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να καίγεται το λίπος γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Το μέλι είναι πλούσιο σε φυσικά σάκχαρα που είναι απαραίτητα για την ενέργεια. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνες, ριβοφλαβίνη όπως και σε πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, ψευδάργυρο, κάλλιο και φώσφορο.

Η διαδικασία καύσης των λιπαρών ουσιών επηρεάζεται σημαντικά από τα μεταλλικά στοιχεία και τις βιταμίνες. Γι’ αυτό, το μέλι μπορεί να βοηθήσει πολύ καθώς αυτό το δώρο της φύσης περιλαμβάνει αυτά τα συστατικά σε μεγάλο βαθμό και αποτρέπει τις συνέπειες που συνεπάγεται η τυχόν έλλειψή τους.

Επίσης, έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το μέλι μπορεί να συντελέσει στη μείωση του άγχους και ρυθμίζει το επίπεδο χοληστερόλης του αίματος. Να χρησιμοποιείτε μόνο ακατέργαστο μέλι.

Η κανέλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη καθώς είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών του οργανισμού χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Επίσης, εξουδετερώνει τις παρενέργειες που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες.

Η κανέλα συντελεί στο μεταβολισμό των σακχάρων του αίματος και γι’ αυτό μειώνει το επίπεδό τους. Παρεμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό και βοηθάει στη μετατροπή των σακχάρων σε ενέργεια. Τα καλύτερα είδης κανέλας είναι η Κεϋλάνη και η Κασσία.

Ιδού ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εξαιρετικά φυσικά υλικά και να ενισχύσετε τον οργανισμό σας ενώ πίνετε τον καφέ σας:

Υλικά:

¾ του φλιτζανιού λάδι καρύδας
½ κουτάλι της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Αναμείξτε αυτά τα υλικά μαζί σε ένα γυάλινο βάζο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.

Χρήση:
Κάθε πρωί, πρέπει να προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού (ή δύο) από αυτό το μείγμα στον φρεσκοψημένο σας καφέ, να τον ανακατεύετε καλά και να τον πίνετε. Απολαύστε το!

loading...