«Τελεσίγραφο» 15 ημερών στους μουσουλμάνους της Γαλλίας στέλνει ο Μακρόν

 Ο Γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν  έδωσε «τελεσίγραφο» 15 ημερών στους μουσουλμάνους της Γαλλίας μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις που ξεκίνησαν με την δολοφονία του δασκάλου από Τσετσένο τζιχαντιστή με βάση το οποίο τους ζητάει να υπογράψουν την διακήρυξη με την οποία αποδέχονται ότι το Ισλάμ είναι απλά μια θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα αλλά και να αποκηρύξουν κάθε προσπάθεια ξένης εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους ηγέτες του Ισλάμ στην Γαλλία να υπογράψουν άμεσα την διακήρυξη αυτή και ταυτόχρον παίρνει σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που ονομάζει «ισλαμιστικό διαχωρισμό».

-Περιορισμούς στην κατ’ οίκον εκπαίδευση και σκληρότερες τιμωρίες για όσους προσπαθούν να εκφοβίσουν δημόσιους αξιωματούχους για θρησκευτικούς λόγους

– Σε κάθε παιδί θα δοθεί ένας αριθμός ταυτοποίησης με τον οποίο θα γίνεται σίγουρο ότι πάει στο σχολείο. Γονείς που παραβιάζουν αυτό τον νόμο θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα.

Με αυτό τον τρόπο ελπίζει πως θα μπορέσει το γαλλικό κράτος να μεγαλώσει και εκπαιδεύσει τα παιδιά των μουσουλμάνων και να τους προσφέρει κοσμική παιδεία με την οποία θεωρεί πως θα ενταχθούν ομαλά στην γαλλική κοινωνία.

loading...