Σε όλη μας τη Ζωή Καθόμαστε ΛΑΘΟΣ στην Toυαλέτα. Δείτε Ποιος είναι ο ΣΩΣΤΟΣ Τρόπος!

Για πολλούς από εμάς είναι ταμπού να συζητάμε τις εντερικές μας κενώσεις, το οτι υποφέρουμε από δυσκοιλιότητα, φούσκωμα ή αιμορροΐδες.

Τώρα, μια μερίδα ατόμων ισχυρίζονται ότι η χρήση ενός σκαμπό στη τουαλέτα βοηθάει σημαντικά στην εντερική κένωση.

Το ειδικά σχεδιασμένο σκαμπό Squatty Potty, βοηθάει τη στάση μας ενώ καθόμαστε στη λεκάνη της τουαλέτας, για να γίνει η διαδικασία όσο περισσότερο ομαλή.

Η σελίδα της εταιρείας στο Facebook έχει πάνω από 130.500 like, και ευχαριστημένους πελάτες που αφήνουν εγκωμιαστικά σχόλια.

Η εταιρεία έχει τη βάση της στη Γιούτα των ΗΠΑ και το προϊόν κυκλοφόρησε το 2011, αλλά δεν είναι το μοναδικό βοηθητικό σκαμπό της αγοράς.

Αλλά προκάλεσε αίσθηση πέρυσι με την τηλεοπτική διαφήμιση που κυκλοφόρησαν, έναν μονόκερο που κάθεται και «παράγει» χωνάκια παγωτού σε χρώματα ουράνιου τόξου!

Το ειδικό σκαμπό δημιουργήθηκε για την ανακούφιση των εντερικών προβλημάτων, καθώς ο υφιστάμενος τρόπος που χρησιμοποιούμε την τουαλέτα δεν διευκολύνει την κίνηση του εντέρου, ισχυρίζονται οι κατασκευαστές.

Όταν καθόμαστε έχοντας γωνία 90 μοιρών με τα πόδια μας, σημαίνει ότι ένας μυς στο παχύ έντερο, που καλείται puborectalis, παραμένει τεντωμένος.

Αυτό δυσκολεύει τα κόπρανα να κινηθούν, καθώς ο μυς τα εμποδίζει. Όταν όμως ανεβάζουμε τα πόδια ψηλά σε θέση οκλαδόν, ο μυς χαλαρώνει, και η διαδρομή στο παχύ έντερο ανοίγει και γίνεται η κένωση.

“Οι πρόγονοί μας κάθονταν οκλαδόν για αιώνες πριν την εφεύρεση της σύγχρονης τουαλέτας. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού ακόμα κάθεται κατά αυτόν τον τρόπο,” γράφει η ιστοσελίδα του Squatty Potty.

Το προϊόν είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ για 35 ευρώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο για 33 ευρώ, καθώς και στον Καναδά και την Αυστραλία.

Οι πελάτες συχνά αφήνουν σχόλια για το πως το σκαμπό έχει βελτιώσει αισθητά τις συνήθειες της τουαλέτας.

Για παράδειγμα η χρήστης του Facebook Karen Calhoun έγραψε: ‘Απλά αγαπώ το σκαμπό μου! Με βοήθησε απίστευτα με τα προβλήματα της τουαλέτας που βίωνα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης…Σας ευχαριστώ για ένα τόσο απλό και φανταστικό προϊόν.”

loading...