Φταίνε τα ΜΜΕ που μας έλεγαν εθνικούς προμηθευτές, τόνισε Από το βήμα της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο Σωκράτης Κόκκαλης ουσιαστικά απείλησε πως η Intralotθα αποχωρήσει από το ελληνικό Χρηματιστήριο και θα αλλάξει φορολογική έδρα. "Είναι κάτι που δεν επιθυμούμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot στην Ελλάδα θα μας αναγκάσει να το πράξουμε”, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως "έχουμε ήδη ξεκινήσει πολύ σοβαρές συζητήσεις για να αποτυπώσουμε τις επιλογές μας, καθώς υπάρχουν πολλά φορολογικά και οικονομικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν”. Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως για εταιρείες του μεγέθους και της δραστηριότητας της Intralot, ιδανικά είναι τρία χρηματιστήρια: του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ. "Στο Χονγκ Κονγκ δεν θα πάμε”, σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος του ομίλου. Αναφορικά με τους λόγους που εξετάζεται αυτή τη προοπτική, ο πρόεδρος της Intralot σημείωσε πως "πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot φεύγει από την Ελλάδα”. "Όμως”, συμπλήρωσε, "στην Ελλάδα δεν μας δίνουν σημασία, μας έλεγαν εθνικούς προμηθευτές. Βέβαια, τα ΜΜΕ που μας αποκαλούσαν έτσι είναι υπεύθυνα εν πολλοίς για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας”. Επεσήμανε επίσης πως δεν υπάρχει υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας. Ο Σωκράτης Κόκκαλης με αφορμή τον τερματισμό της συνεργασίας της Intralot με τον ΟΠΑΠ (σ.σ. το καλοκαίρι του 2018) τόνισε πως αγνοήθηκε μια ελληνική εταιρία-ηγέτης ενώ έβαλε ευθέως κατά της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών "για την οποία η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες της δεν έκανε κάτι” και χαρακτήρισε "αναρχία” την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του online στοιχηματισμού. "Εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα και ελπίζουμε να σταματήσει η αναρχία που υπάρχει, με τις προσωρινές άδειες που έχουν δοθεί. Πρέπει να νομιμοποιηθούν, να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργήσουν νόμιμα”, είπε, ενώ δεν παρέλειψε κα ασκήσει κριτική κατά της απόφασης αλλαγής των επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων πέρυσι και της στάσης της σημερινής διοίκησης. Τέλος, αποκάλυψε ότι υπάρχει σημαντική προοπτική ενίσχυσης της παρουσίας της Intralot στις ΗΠΑ αλλά και την Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση εκεί εξετάζει σημαντικές αλλαγές στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Εξέφρασε, δε, την ευχή να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που θα είναι προς όφελος των δύο χωρών, κάτι των οικονομιών τους. "Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Τουρκία, στο μέλλον οι δουλειές μας εκεί θα αυξηθούν”, τόνισε.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά 281 βουλευτές εκ των οποίων 153 (του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) ψήφισαν υπέρ και 128 κατά.
Τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών είχαν τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών.
Τα δύο αυτά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 280 βουλευτές ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε την θετική του ψήφο σε όλα τα αντίμετρα
Συγκεκριμένα, τα άρθρα ψηφίστηκαν ως εξής:
1-14: ναι 154 βουλευτές όχι 127
15-35: : ναι 153 όχι 128
36-45: ναι 154 όχι 127
46-55: ναι 153 όχι 128
56: ναι 152 όχι 128 «παρών» 1
57-61: ναι 153 όχι 128
62: ναι 154 όχι 127
63-69: ναι 153 όχι 128
70: ναι 280 όχι 1
71: ναι 280 όχι 1
72: ναι 154 όχι 127
73 - 82: ναι 153 όχι 128
83-84: ναι 154 όχι 127
85-95: ναι 153 όχι 128
96: ναι 155 όχι 126
97-103: ναι 153 όχι 128
104-117: ναι 154 όχι 127
118-163: ναι 153 όχι 128
Επί της υπουργικής τροπολογίας που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών στον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) υπέρ ψήφισαν 172 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 108 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».
Η διαφοροποίηση της Χριστοδουλοπούλου
Η μοναδική διαφοροποίηση που υπήρξε από την κυβερνητική πλειοψηφία ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
«Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου έναντι των άλλων τα οποία και υπερψηφίζω. Ούτε όμως συμψηφίζει τίποτα.
Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω “όπλα” σε κανέναν και για τίποτα.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή αυτή της ατομικής διαφοροποίησης αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου , Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι τον θάνατό του», αναφέρει σε δήλωσή της.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την κ. Χριστοδουλοπούλου και έδειξε την κατανόησή του.
«Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Οι 153 συνεχίζουμε όλοι μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Kώστας Ζαχαριάδης.
Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους 16 βουλευτές του κόμματος του, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία δηλώνουν ότι, «δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία». Παράλληλα αναφέρουν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που έστειλαν επιστολική ψήφο, η οποία δεν προσμετράται.
Υπενθυμίζεται ότι ονομαστικές ψηφοφορίες επί της αρχής του νομοσχεδίου είχαν ζητήσει, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί όλων των άρθρων ενώ η ΝΔ επί των άρθρων 1, 2, 10, 15 και 163.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1,2 και 10.
Τσίπρας: Το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα έχει βγει από τα μνημόνια - ΒΙΝΤΕΟ
Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια υπάρχει θετική ατζέντα για τη χώρα, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί απόψε, ο πρωθυπουργός είπε ότι το καλοκαίρι του 2018 θα έχει βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και χαρακτήρισε τη συμφωνία ισορροπημένη που ανοίγει την προοπτική λύσης του θέματος του χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως από τη συμφωνία αυτή θα πάρουμε την προβλεπόμενη δόση, τα αντίμετρα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα οδηγήσουν στη θετική μελέτη βιωσιμότητα του χρέους ώστε να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και εξασφαλίζει έναν δημοσιονομικό χώρο 5,5 δισ. ευρώ από το 2019- 2021 για τη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων.
Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι έχει γνωστοποιήσει και στους πιστωτές, το έχει πει στη Λαγκάρντ και τη Μέρκελ ότι αν δεν υπάρξουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τότε δεν θα εφαρμοστούν και τα μέτρα που θα ψηφιστούν σήμερα.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν ήταν επιλογή μας αυτό το μείγμα πολιτικής. Τα μέτρα τα ζητούσε το ΔΝΤ».
Κατηγόρησε δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «προσπαθεί να μας πείσει ότι παραλάβαμε τον παράδεισο και έχουμε πάει τη χώρα στην κόλαση» και πως «είναι εγκλωβισμένος στη λογική του ψευδοπροφήτη, ο οποίος συνέχεια διαψεύδεται, τόσο με τις εκλογές, όσο και με τους κόφτες και τόσα άλλα».
Πρόσθεσε επιπλέον ότι «το πλέον φαιδρό είναι πως παρουσιάζεστε ως αντιμνημονιακοί, μέχρι και τον Μίκη Θεοδωράκη ανακαλύψατε σήμερα. Τόσο καιρό σιγοντάρατε τους πιο ακραίους των δανειστών και πηγαίνατε στο Βερολίνο όχι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, όπως λέγατε, αλλά φορώντας εκείνη του ΔΝΤ».
Μητσοτάκης: Ζούμε έναν εφιάλτη, αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - ΒΙΝΤΕΟ
«Το τέταρτο μνημόνιο είναι όλο δικό σας, ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα», τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο υλοποιείται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κάνει ότι έκανε και τον Αύγουστο του 2015, να παραιτηθεί δηλαδή η κυβέρνησή του αφού ψηφισθούν τα μέτρα και τα αντίμετρα, ώστε να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός για το μέλλον του. Δεν θα το κάνετε, όμως, είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «γιατί μόλις ανοίξουν οι κάλπες, θα ανοίξει και η πόρτα εξόδου σας από την εξουσία».
Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί, είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, θυμίζοντας τη δήλωσή του ότι δεν θα λάβει κανένα νέο μέτρο, ενώ θύμισε και στον υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, ότι θα παραιτείτο, αν μειωνόταν το αφορολόγητο. Αντί να σκίσετε τα μνημόνια, είπε, όπως λέγατε, τα ψηφίζετε δύο – δύο.
Το τέταρτο μνημόνιο είπε, «τιμωρεί ιδιαίτερα αυτούς που θα προστατεύατε», δηλαδή τους φτωχότερους, καθώς θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο και θα χάσουν μία σύνταξη. Αυτό που ζούμε, πρόσθεσε, είναι ένας εφιάλτης που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Αν δεν είχατε κάνει μετά το 2015 όσα κάνατε, συνέχισε, η Ελλάδα θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη και θα ήταν μία κανονική χώρα της Ευρωζώνης, ενώ τόνισε ότι το πρόσθετο κόστος της κυβέρνησης στον λαό είναι τα 14,2 δις. ευρώ πρόσθετα μέτρα που έφερε και η απώλεια 26 δις. ευρώ από την ακύρωση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας. Μετατρέψατε την Ελλάδα σε αποικία λιτότητας χωρίς τέλος, είπε και πρόσθεσε ότι με την ψήφιση σήμερα των μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]