Τζίνα Αλιμόνου – Παύλος Βαρδινογιάννης: Σκληρό διαζύγιο μέχρι τρίχας

Το βελούδινο διαζύγιο εξελίσσεται σε άγριο πόλεμο – Η απάντηση του επιχειρηματία με ισχυρισμούς για καταχρήσεις και εθισμό της Τζίνας Αλιμόνου σε ουσίες, αλλά και η κακή οικονομική του κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις
Ο Γάλλος συγγραφέας Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό σε ένα από τα μνημειώδη αποφθέγματά του που αφορούσε το τέλος μιας σχέσης έγραψε: «Ο χωρισμός ελαττώνει τα μέτρια πάθη και φουντώνει τα μεγάλα, όπως ο άνεμος σβήνει τα κεριά αλλά φουντώνει τις φωτιές».

Η φράση του ταιριάζει πλέον απόλυτα στον Παύλο Βαρδινογιάννη και την Τζίνα Αλιμόνου, αφού το διαζύγιό τους που ξεκίνησε με ήπιες και πολιτισμένες διαδικασίες εξελίσσεται σε έναν πόλεμο δίχως τέλος, με έντονες δικαστικές αντεγκλήσεις – μια φωτιά που φουντώνει όλο και πιο πολύ. Η ηθοποιός είναι αποφασισμένη μετά τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την ίδια και τη ζωή που φέρεται να διάγει από μάρτυρες της πλευράς του επιχειρηματία να μην αφήσει τίποτε πλέον να πέσει κάτω. Με αποκλειστικές πληροφορίες το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει και άλλες πτυχές από τον αιματηρό πόλεμο του διαζυγίου, όπως πλέον σχολιάζεται. Η Τζίνα Αλιμόνου φέρεται να είναι ανυποχώρητη στον αγώνα που κάνει για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών της. Δεν είναι διατεθειμένη πλέον να ανεχτεί ψεύδη και συκοφαντίες προς το πρόσωπό της από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από τον πρώην συζυγό της, ο οποίος επέλεξε τη συγκεκριμένη τακτική μόλις προσφάτως.

Την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας επιμένει να υποστηρίζει μέσω μαρτύρων και του περιβάλλοντός του ότι η Τζίνα Αλιμόνου είναι ακατάλληλη μητέρα για τα παιδιά, ότι διάγει έκλυτο βίο, ότι κάνει χρήση ουσιών και γι’ αυτό επιθυμεί να έχει ο ίδιος την επιμέλεια των τέκνων τους. Οσα ακούστηκαν στην τελευταία δίκη από τον υπεύθυνο ασφαλείας του Παύλου Βαρδινογιάννη για τη ζωή που φέρεται να κάνει η ηθοποιός απέδειξαν ότι η διακριτικότητα και το πολιτισμένο κλίμα που επικρατούσαν στην αρχή της διένεξης ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα δεν δείχνουν – τουλάχιστον προς το παρόν και μετά το τελευταίο δικαστικό επεισόδιο – καμία διάθεση συμβιβασμού, ειδικά με τη νέα αγωγή που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο δικηγόρος της ηθοποιού Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης.

Τα απομεινάρια μιας δίκης

Ανθρωποι από το στενό περιβάλλον της ηθοποιού, μάρτυρες υπεράσπισής της στην τελευταία δίκη αλλά και η ίδια η κυρία Αλιμόνου αναρωτήθηκαν πώς προέκυψαν τώρα, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της διαδικασίας διαζυγίου, οι συγκεκριμένες κατηγορίες περί έξαλλης ζωής και εξάρτησης από ποτό και ουσίες.

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αποφάσισε να προβεί στις συγκεκριμένες κατηγορίες μετά την αλλαγή νομικού συμβούλου. Ηταν η στιγμή που ο επιχειρηματίας άλλαξε άρδην τακτική καταγγέλλοντας την κυρία Αλιμόνου ως ακατάλληλη μητέρα για τα τέσσερα παιδιά τους.

Στην αγωγή του υποστήριξε για πρώτη φορά μετά από πολλά δικόγραφα ότι η ηθοποιός είναι εθισμένη σε ναρκωτικές ουσίες και στο αλκοόλ, ότι ξενυχτάει και ότι παραμελεί ή βλέπει ελάχιστα τα παιδιά τους. Ετσι, τους επόμενους μήνες παρακολουθούνταν συστηματικά από τον καθηγητή Ψυχιατρικής Αθανάσιο Δουζένη, ο οποίος την υπέβαλε σε ενδελεχή έλεγχο.

Η διαδικασία δεν περιελάμβανε προκαθορισμένα ραντεβού. Ο καθηγητής ειδοποιούσε την ηθοποιό αιφνιδιαστικά όποτε ήθελε ο ίδιος -πρωί, μεσημέρι ή βράδυ- να προσέλθει για να δώσει δείγμα των ούρων της, εποπτευόμενη από νοσηλεύτρια, ώστε να είναι απόλυτα σίγουρο ότι το δείγμα ήταν δικό της. Οπως είπε σε φίλη της εκείνη την περίοδο η Τζίνα Αλιμόνου, αυτή ήταν η πιο εξευτελιστική διαδικασία που υπέστη στη ζωή της, όμως δικαιώθηκε αφού τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και δεν διαπιστώθηκε εξάρτησε από οποιαδήποτε ουσία το αλ­κοόλ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για τον Παύλο Βαρδινογιάννη, ο οποίος ζητάει η εν διαστάσει σύζυγός του να δώσει βιολογικό υλικό από το τριχωτό της κεφαλής για μια εξέταση σε ειδικευμένο τμήμα η οποία ανιχνεύει ουσίες σε βάθος χρόνου.

Η πλευρά της κυρίας Αλιμόνου υποστηρίζει ότι δεν είναι αντίθετη στη συγκεκριμένη εξέταση, αρκεί το δείγμα να σταλεί σε εξειδικευμένο τμήμα κλινικής οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και όχι σε αυτό που επιθυμεί ο επιχειρηματίας, το οποίο εδρεύει στην Κρήτη.


«Δεν μπορούμε να μένουμε στο ίδιο σπίτι πλέον»

Πλέον η κυρία Αλιμόνου ζητάει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια και διατροφή των παιδιών, διατροφή για την ίδια και μετοίκηση σε άλλη κατοικία, αφού αδυνατεί να συνυπάρξει μετά από όσα έγιναν κάτω από την ίδια στέγη με τον σύζυγό της, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για να δει τα παιδιά του. Οταν συμβαίνει αυτό, μένει στην κατοικία της Φιλοθέης, κάτι όμως που δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζει η ηθοποιός. Σε περίπτωση που ο κ. Βαρδινογιάννης δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη οικία, ζητάει από τον ίδιο να νοικιάσει ένα άλλο σπίτι για την ίδια και τα τέσσερα παιδιά τους. Η ίδια δηλώνει ότι ζει σε ένα καθεστώς εκφοβισμού και πίεσης. «Εχουν τοποθετηθεί κάμερες στο σπίτι όχι για την ασφάλεια των ενοίκων αλλά για να ελέγχονται οι κινήσεις τους», φέρεται να είπε μάρτυράς της στο δικαστήριο.

Ανδρες της ασφάλειας του Παύλου Βαρδινογιάννη έχουν εγκαταστήσει φυλάκιο μέσα στον κήπο και μπαινοβγαίνουν ελεύθερα οποιαδήποτε στιγμή θέλουν με δικά τους κλειδιά, ενώ απαγορεύουν στην οικογένεια και τους φίλους της ηθοποιού να εισέρχονται στο σπίτι. Η κρεβατοκάμαρα του σπιτιού έχει κλειδωθεί μαζί με άλλα δωμάτια για αποκλειστική χρήση του Παύλου Βαρδινογιάννη και τα ρούχα της πολλές φορές τα βρίσκει πεταμένα από το προσωπικό στους διαδρόμους. «Κάνουν ό,τι μπορούν για να την προσβάλουν, να την υπονομεύεύσουν και για να την απομακρύνουν από τα παιδιά», ακούστηκε στο δικαστήριο. Σε ό,τι αφορά τα μηνιαία της έξοδα, ζητάει 6.500 ευρώ για την ίδια και 39.500 ευρώ για τα παιδιά, ποσό που κατέβαλλε από την αρχή της μεταξύ τους διένεξης ο Παύλος Βαρδινογιάννης ανελλιπώς και αφορά τα σχολεία τους, τα ιδιαίτερα μαθήματά τους, ιατρικές επισκέψεις, δραστηριότητες σε ιδιωτικά κλαμπ κ.λπ.

Η Τζίνα Αλιμόνου υποστηρίζει ότι όσον αφορά τα δικά της έξοδα, έχει πάνω από έξι μήνες να πάρει χρήματα από τον πρώην σύζυγό της, ενώ για τα παιδιά μόλις το τελευταίο διάστημα και μαζί με την αλλαγή νομικής υπεράσπισης ο Παύλος Βαρδινογιάννης σταμάτησε να τα καταβάλλει στην ίδια και τα δίνει επιλεκτικά σε υπαλλήλους να τα διαχειρίζονται. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων του, δηλώνει φτωχός. Ενας από αυτούς, ο υπεύθυνος της προσωπικής του ασφάλειας, κατέθεσε ότι οι μηνιαίες του απολαβές ως συμβούλου στον όμιλο είναι μόλις 800 ευρώ τον μήνα. Στην Αμερική δήλωσε ότι η εταιρεία που έχει πουλάει πλαστικά κουταλάκια σε εστιατόρια. Μάρτυρας της πλευράς Αλιμόνου, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι παρ’ όλα αυτά ο επιχειρηματίας φέρεται να πληρώνει 22.000 δολάρια για την κατοικία που διατηρεί στο Κονέκτικατ, ενώ το περασμένο καλοκαίρι διέμεινε για παραπάνω από έναν μήνα στη βίλα «Ματίλντα» στη Μύκονο, για την οποία το ημερήσιο μίσθωμα ήταν 6.000 ευρώ. Για τις μετακινήσεις του από Αθήνα προς Μύκονο χρησιμοποιούσε μόνο ελικόπτερο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το μηνιαίο μίσθωμα για την κατοικία της Φιλοθέης όπου διαμένει τώρα η οικογένεια είναι 5.000 ευρώ. Για το προηγούμενο σπίτι που μίσθωναν στην Εκάλη (το οποίο διατήρησαν και όταν το ζευγάρι ήταν στην Αμερική) πλήρωναν 20.000 ευρώ. Τέλος, το προσωπικό που εξυπηρετεί τον ίδιο και την οικογένειά του είναι περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρική κατάθεση της πλευράς Αλιμόνου, πλέον των δασκάλων των παιδιών.
Εντελώς αντίθετη οπτική έχει η πλευρά του επιχειρηματία για όσα ακούστηκαν και αφορούν τη ζωή του και την οικονομική του κατάσταση. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης μέσω μαρτύρων και της συνηγόρου του υποστηρίζει ότι όλα τα έξοδα που αφορούν τα παιδιά και την εν διαστάσει σύζυγό του τα πληρώνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη γι’ αυτόν. Τονίζει μάλιστα ότι επειδή ο ίδιος δεν δύναται να ανταποκριθεί σε αυτά τα ποσά, αν η επιμέλεια των παιδιών δοθεί στην κυρία Αλιμόνου, όλα αυτά θα κοπούν. Μέσω των δικηγόρων του επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις που έτρεχε στην Ελλάδα εδώ και καιρό έχουν πτωχεύσει και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στην Αμερική όπου κατοικεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Η συνέχεια του πολύκροτου πλέον διαζυγίου αναμένεται με ιδιαίτερη ένταση, αφού το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών το πολύ σε τρεις μήνες. Μια απόφαση που ασχέτως νικητή θα είναι ένα μόνο από τα πολλά επεισόδια τα οποία θα υπάρχουν σε ένα διαζύγιο που ξεκίνησε ως βελούδινο και κατέληξε σε πόλεμο μεταξύ των πρώην συζύγων, οι οποίοι πλέον δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

loading...

1 thought on “Τζίνα Αλιμόνου – Παύλος Βαρδινογιάννης: Σκληρό διαζύγιο μέχρι τρίχας

  1. ζωα βλακες ηλιθιοι αχρηστοι τους βλεπετε ?
    αυτοι καλοπερνανε και σε εσας σας παιρνουν τα σπιτια

Comments are closed.